Huiswoud: 'Volgende ronde niet onmogelijk'

11 november speelt Suriname thuis de beslissende wedstrijd tegen El Salvador in de WK-kwalificatiereeks 2014. Het Surinaams elftal kan zich...


11 november speelt Suriname thuis de beslissende wedstrijd tegen El Salvador in de WK-kwalificatiereeks 2014. Het Surinaams elftal kan zich geen gelijkspel of verlies permitteren. Bij die uitslagen is Suriname uitgeschakeld voor het WK over 3 jaar in Brazilië. Doelman Obrendo Huiswoud (foto) schat dat de kans groot is om El Salvador in de eerste confrontatie te verslaan. "De kans is groot, want we spelen thuis en we hebben het Surinaamse publiek dat ons gaat poweren," geeft hij aan.

De vaste doelman van de nationale selectie en de U-23 selectie zegt nog steeds vertrouwen te hebben dat Suriname de volgende ronde kan bereiken. "Waarom zou het niet mogelijk zijn", stelt de keeper van Hoofdklasser Voorwaarts. Om door te gaan naar de derde ronde moet Suriname de eerste én tweede confrontatie tegen El Salvador winnen.

Op de vraag welke zaken beter uitgevoerd moeten worden om een goed resultaat neer te zetten zegt hij: "Als ik eerlijk ben, zijn de jongens nog te speels en een paar van hen zijn nog niet rijp genoeg voor de A-selectie. We hadden voorheen veel ervaren jongens, maar nu hebben we maar 4 heren die bijna 30 jaar zijn en die andere 19 jongens zijn beneden 22 jaar. We moeten nog veel leren, we zijn er nog niet."

Huiswoud ziet een duidelijk verschil tussen de huidige selectie en de selectie dat tijdens de Digicel Caribbean Cup 2010 speelde onder leiding van Ricardo Winter. "Toen zaten er betere spelers in de selectie." Bondscoach Kenneth Jaliens heeft tot nu toe geen beroep gedaan op nieuwe spelers om posities te versterken. Huiswoud denkt enkele spelers uit de competitie te kennen die van waarde kunnen zijn. "Spelers als Amaktie Maasie, Emilio Limon, Ives Vlijter en Wensley Christoph zouden het team kunnen versterken," aldus de doelman.

De Surinaams international staat ook positief tegenover de oproep van enkele Surinaamse profvoetballers uit Nederland eerder deze maand om de selectie te komen versterken. "Het zou goed zijn als zulke profs inzetbaar zijn voor ons nationale team. Landen als Trinidad & Tobago, Jamaica, Guyana en Antigua & Barbuda hebben veel spelers die in het buitenland voetballen dat hebben wij niet. We hebben alleen spelers die in Suriname voetballen, maar we hebben wel Surinaamse profs in Nederland die voor Suriname willen uitkomen en dat is prima. Dus de regering moet er wat aan doen, zodat die jongens een dubbele paspoort krijgen."

COMMENTS

BLOGGER: 18
 1. Doelman Obrendo,ik snap je vooruit strevendheid,maar laten we ECHT eerlijk zijn!De Natio heeft geen hell of a chance om te winnen van El Salvador,ook al spelen jullie thuis!En of het Surinaams publiek in grote getale komt opdagen is ook maar hoogstens de vraag,want tijdens de wedstrijden tegen DR waren ze nauwelijks te zien!Zeker zou het team versterkt kunnen worden met wat meer ervaren spelers zoals Emilio Limon en andere oudere spelers.Maar dan nog,ES is een harde en die Rudolfo Zelaya is pijl snel,het word dus zo wie zo het einde voor Suriname.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 30 oktober 2011 17:05,

  Ik heb een aantal keer naar de wedstrijden van El Salvador gekeken deze WK-kwalificatie. Ze waren niet zo goed als ik had verwacht. Ze lijden veel onnodig balverlies en zijn goed te verdedigen. Kaaimaneilanden kon in hun thuiswedstrijd de eerste helft met 0-0 gaan rusten tegen El Salvador, dat moet ons dan ook kunnen lukken. En die Rodolfo Zelaya heeft de laatste 2 wedstrijden niet meegedaan met El Salvador. Ik las laatst op een website dat hij er tegen Suriname waarschijnlijk ook niet bij kan zijn. Had iets te maken met zijn club in Rusland.

  Ik denk dat we El Salvador net iets hoger dan de Dominicaanse Republiek moeten inschatten. Er is een kans, maar ik vrees dat we een te jonge en onervaren ploeg hebben. Als we de spelers hadden die Huiswoud noemt, had ik meer vertrouwen in een stunt net als tegen Cuba (3-3).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Raj-G. Ik moet je analyse en voetbalkennis even aanpassen. Hopelijk dat je het positieve in ziet.

  1/In deze poule is de enige tegenstander van El Salvador het team van Suriname. ES heeft ervoor gezorgd om met het minimaal nodige, het maximale uit de wedstrijden tegen DR en Cayman te halen. Dat was het eerste doel dat hun gelukt is. Hun tweede doel is met hun sterkst mogelijk team ervoor te zorgen dat ze de wedstrijd in SU winnen.

  2/ De wedstrijd ES -SU in AK is al maanden de crunch game of te wel de beslissende wedstrijd. Deze analyse is allang in ES gemaakt en bij FIFA geplubiceerd. ES dat hier komt spelen is dus een andere dan die op de Cayman was.

  Ik verwacht dat ES wint met 2-0 of 3-1 als SU zijn beste dag heeft. In een ander geval wordt het gewoon 5-0 voor ES. Een gelijkspel zit er niet in omdat ES gewoon betere voetballers heeft.

  SU voetballers zijn tactisch en technisch heel zwak, zwakker dan DR. Balcontrole, snelheid en coaching is beneden nivo.

  Zonder de Suriprofs is het een formaliteit en kan de SVB wederom een negatieve uitslag in haar boeken schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem als je over voetbal wil praten,zet effe je echte naam,,je bent een man van frees,met je zelaya en ES,ES is een ploeg die niet veel voorstel,ze hebben alleen een beetje durf,wat suriname niet heb klaar,ondanks dat we niet goed spelen,kan het alle kanten op in su,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Malli,

  Waarom zou ik hier een naam moeten publiceren?Als ik daar geen zin in heb,dan doe ik dat niet!!!Je hebt het over voetbal praten???Wel jongen,kom,laten we over voetbal praten.Om te beginnen,wanneer heeft de Natio ook maar GESNOVEN aan een WK????Ik kan je zeggen,El Salvador al 2 keren!!Ze stellen niets voor???Ik kan je verzekeren mi boi,de Natio zal een "njang patu" worden voor ES!Ze zijn gewoon beter,now deal with the facts!Vervolgens zeg je "met de Natio kan het "alle" kant op?Vertel me,wanneer in de afgelopen 30 jaar was het fatsoenlijk de goede kant opgegaan in de afgelopen 30 jaren???Kom,laten we over voetbal praten,want dat wil je toch?Geen enkel probleem als je achter de Natio staat,maar feiten zijn wel feiten,en realisme voert nou eenmaal de boventoon dan dromen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ai ik ben het met de poster anoniem van hierboven eens, ik zit ook aan de beste en positieve kanten te bekijken hoe of kan Natio winnen,...maaar nee wat anoniem ook zei tegen de zwakkere broertjes van onze poul hebben ze niet de sterkste elftal opgezet die gasten van El Salvador, en tegen Su gaan ze dat wel doen,..op papier wat Su kan zetten (inclusief de voetballers van de hele wereld met surinaamse roots)dan was EL Salvador kansloos maar tegen het Suriname van alleen Surinamers in Su,?!?! dan wordt echt een 3-0 uit en 3-0 thuis nederlaag,...en het komt niet eens dat het Natio team geen talent heeft maar de faciliteiten zijn nu eenmaal zo van Suriname dat na het achtiende jaar de spelers zich niet meer kunnen ontwikkelen en stillstaan en bij El Salvador is alles proffesioneler geregeld en omdat daardoor dat land zich plaats (voor een WK)er wel spelers op gepikt worden door de russie competitie of mexicaanse competitie die wel faciliteiten hebben voor een spelers om zich verder te ontwikkelen...daarom is het echt zaak voor sportpasporten en de SVB moet de competitie proffesinaliseren gewoon bedrijven onder druk zetten om te sponseren bv als ze het niet doen hun produkten boycotten...?!!? en kunnen de jongens van Natio en de clubs fullitime voetballen en trainen ipv zoals nu 2 keer per week...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog 9 nachtjes slapen dan is het 11 november. De SVB is druk druk druk met hoofdrolspeler Giskus die zelf bepaald hoelang hij aan zal blijven. Steekpenningen aannemen wordt niet verleerd en doet er niet toe. Nee echt niet. Dan is er nog een trainer die ook zelf bepaald technisch directeur te willen worden. Dictatoriaal valt bij genoemde gevallen in het niets. Heel veel succes op 11 november. Wie gaat winnen is absoluut niet belangrijk maar wel met hoeveel doelpuntjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Boerleider
  broer, Nationaal belang,gaat nog altyd boven ander belang hé,, ook voetbalbelang..wat nou boycotten?? moet nie alles geloven!

  NARANJAHHHHHHHHHHH (God knows!!)
  (ook mijn Lobi, aan die Surinaamse brada's, die de afgelopen dagen, onschuldig, het leven hebben gelaten!) Lobi, Lobi, Lobi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. brada Anoniem,ES heb twee keer aan een eindronde meegedaan maar hoe ik hoef er niet te staan als ik word vernederd,,dat is met de kleine midden amerikaase indianen gebeurd in 1982,,wat wil je weten dat als suriname onder trainer walter Bratwaite de 2 thuis westrijden niet had verkocht in 1981,door ze ook uit te spelen had El salvador geen 2de WK gespeelt,,vraagt het op ,voorpagina Voetbal international 1981,,waren woorden van Vi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @naranjahhh ..dit is het hem nou juist het belang van het bedrijflevens gaat 2 keer meer omhoog door sportieve succes tenzij het een kleine sport is maar voetbal is een wereld sport, dus ander deuren gaan open die nu dicht zijn, er komen meer exposure op deze bedrijven af door bv tijdens een suriname game op een wk
  tijdens de live uitzending tussen door- en dan alleen midden,noord en zuid america of azie- reclame spotjes van 20 seconden laten uitzenden bij een blessure, met meteen miljoenen view ?? ik noem maar...dus het nationaal belang wordt vet gepekt dan....snap je ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nog 10 dagen slapen en wij kunnen weer 7 jaar wachten om te hopen om ons talent volle landje op een wk zien schitteren,....op de wk van 2018 in rusland of misschien zelf 2022 quatar ...
  dream on soldier"

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dus Natio tegen La Selecta !! Natio moet gewoon 5-3-2 spelen ,..zo speelde Co Adriaanse altijd in zijn AZ tijd...een stugge verdediging en dan een 3 mans blok(oftewel brekers)en 2 pijl snelle jongens voorin en dan op de counter spelen en alle ballen diep.!! het is laf, maarja resultaat telt vraag maar aan Mourinho!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. een kerstboom opstelling dus,...en als wij hierdoor heen komen dan hebben wij nog t/m volgend jaar de tijd om voor de finale poul de sportpaspoorten te regel ,...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik kan spaans omdat mijn ex was een chilleeense en ging op de site van El Salvador kijken, en zie daar ook zij hebben een stemming gehouden en daar denk 91 procent dat zij Suriname pakken in deze serie, tja geef ze eens ongelijk,..

  ps ik hoorde bij die 8 procent die nee stemde..dat ze dus niet van Natio winnen maar Natio van La Selecta....ik weet wel beter maar ja beetje bluffen toch ..hihihi

  en 11 november is het arbritale trio Cubaanse komaf las ik op hun site, dus ook een voordeel van La Selecta aangezien Natio geen spaans kan.

  "Cree que El Salvador le ganará la serie a Surinam, el 11 y 15 de noviembre?
  Si
  91.33 % (158)
  No
  8.67 % (15)
  Total de votos: 173"

  zij zijn niet bang maar waken wel voor onderschatting, onderschatting ??? ik denk dat ze de wedstrijden tegen cayman en DR niet hebben gezien..hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Boerleider, 1 november 2011 10:52
  ja, maar het kan ook met consensus snap je: voetbal en sponsors,
  rah,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Niemand sponsort verliezers!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. anoniem poster 23:30 hier boven,

  Hahaha,helemaal mee eens!!!!De Surinaamse bedrijven kijken wel uit om hun gelden te sponseren aan zo'n zwak team met een inferieure coach.Dan laat staan grote internationale genomineerde sport merken zoals Nike,Puma,Umbro of Adidas.Die gaan al helemaal niet hun naam te grabbel gooien aan een bacoven team dat ergens bengeld tussen de 110 en 120 ste plaats bij de lowclass landen op de FIFA lijst.Pas wanneer een groot kaliber zoals Clarence Seedorf de kans krijgt om het het zooitje ongereldheden daar bij de SVB op orde te stellen,raken grote bedrijfs merken geintresseerd!De hele wereld kent hem!Alle grote wereld merken kennen hem!Waar hij ook is,daar volgd ook de wereld media hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ja precies !! @ naranhaj daarom zeg ik boycotten die bedrijvenen ze dwingen tot sponsering, want niemand sponserd verliezers en geef men eens ongelijk, dus die consensus gaat niet op in deze,ik had het ook op die manier liever gezien maar...ze gaan nooit Natio sponseren alleen als el presidente(seedorf) het hele zooitje daar mag over nemen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Huiswoud: 'Volgende ronde niet onmogelijk'
Huiswoud: 'Volgende ronde niet onmogelijk'
http://1.bp.blogspot.com/-yHNGdim33oQ/Tq1rMvNHanI/AAAAAAAAApA/dOaYMBBHx6M/s1600/Obrendo%2BHuiswoud%252C%2B2010.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-yHNGdim33oQ/Tq1rMvNHanI/AAAAAAAAApA/dOaYMBBHx6M/s72-c/Obrendo%2BHuiswoud%252C%2B2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/10/huiswoud-volgende-ronde-niet-onmogelijk.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/10/huiswoud-volgende-ronde-niet-onmogelijk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content