dinsdag 11 oktober 2011

'Geloof in eigen kunnen fundament voor succes'


Suriname speelt vanmiddag half vijf de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Dominican Republic. De uitwedstrijd in San Cristobal eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) voorspelt geen gemakkelijke wedstrijd, maar zegt dat met de optimale inzet van de spelers (foto: links, Naldo Kwassie met Giovanni Drenthe) en de steun van het thuispubliek de drie punten wel thuis gehouden kunnen worden.

"Geloof in eigen kunnen is het fundament voor succes", vindt Gikus. "De SVB heeft het volste vertrouwen dat wij met een goede inzet wel een positief resultaat eruit kunnen halen. Het gaat wel niet eenvoudig zijn. Wij zullen hard ervoor moeten werken."

Bij winst vanmiddag begint volgens Giskus dan pas het zware werk voor zowel de selectie als de bond. Het nationaal team zal dan alle gelegenheid moeten worden geboden om zich serieus voor te bereiden op de clash met El Salvador. De SVB zal voor de financiën moeten zorgen. "We zullen de kosten voor El Salvador moeten gaan dekken en die zijn erg hoog."

De voorzitter hoopt daarom dat de samenleving haar bijdrage zal leveren, omdat het om een nationale zaak gaat. "Wij zullen er alles doen om middelen te vergaren, omdat wij ernaar streven om zo hoog mogelijk te eindigen. Maar hoe hoger je gaat, hoe meer de kosten stijgen." Giskus benadrukt er alles voorover te hebben om hoger op te komen.

Organisatorisch zit volgens hem alles op zijn plaats. Er is ervoor gezorgd dat de aspirantenvoetballers die aan de Digicel Kick Start Clinics hebben deelgenomen, na de afsluiting ook de wedstrijd mogen aanschouwen.

De verkoop van de kaarten start om half negen 's morgens bij de loketten van het André Kamperveen stadion. Voor toegang tot de hoofdtribune zal vijftien Surinaamse dollar neergeteld moeten worden, voor Tribune Noord 7,50 Surinaamse dollar.

1 opmerking:

 1. "Geloof in eigen kunnen is het fundament voor succes", vindt Gikus
  Heeft deze man eigenlijk wel verstand van voeltbal of denkt hij dat een bal vierkant is.
  Hij zit daar omdat hij zichzelf die positie geregeld heeft voor hem en een paar maties.
  Een eng klef kliekje.
  Je kan geloven wat je wilt maar zonder de spelers uit het buitenland gebeuren er geen wonderen hoor. Wat een oelwapper zeg; en dit soort mensen moeten Su als voorzitter leiden; het enige wat hij nu dus doet is bedelen om geld. Hij had er eerder aan moeten denken toen hij de Seedorf groep buiten de deur hield. Als die er waren was het geld probleem er nooit meer geweest aangezien ze zelfsvoor sponsors hadden gezorgd.
  Ik vind Giskus dus absoluut verantwoordelijk voor de situatie die er nu heerst bij de SVB
  Steeds maar bedelen om geld en de gelden die er zijn niet op een goede manier inzetten om het team optimaal te kunnen laten renderen.

  BeantwoordenVerwijderen

Games