maandag 3 oktober 2011

Afvallers behoren nu wel tot wedstrijdselectie


Bondscoach Kenneth Jaliens heeft de achttien spelers, die Suriname zullen vertegenwoordigen tijdens de twee WK-kwalificatieontmoetingen met Cayman Islands en Dominican Republic, vrijdagavond na de training bekendgemaakt. Vier spelers die de vorige speelronde afvielen, zijn er nu wel bij.

Deze keer vallen doelman Ronny Aloema (Transvaal), verdedigers Wirinder Somai (Takdier Boys), Joel Baja (Robinhood) en aanvaller Evani Esperance (Voorwaarts) buiten de wedstrijdselectie van Jaliens. Zij maken plaats voor doelman Manuel Kowid (SNL), verdedigers Jetro Fer (Excelsior), Rocky Kaise (Transvaal) en aanvaller Xaviero Perk (Santos) (foto: van links naar rechts).

De nationale senioren selectie van Suriname vertrekt op donderdag 5 oktober naar Cayman Islands voor het spelen van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het eiland. De reis wordt dan voortgezet richting Curaçao, alwaar Natio een uur zal blijven. Hierna wordt een tussenstop gemaakt op Jamaica om uiteindelijk op Cayman Islands te arriveren. De ontmoeting met Cayman Islands staat geprogrammeerd voor vrijdagavond.

Zaterdag keert de selectie terug via Jamaica en Trinidad naar Suriname. Eerder was vermeld dat Jungelo Brunswijk geen deel meer uitmaakt van de selectie vanwege veelvuldig verzuim. Op zijn plaats komt U-23 international Donovan Loswijk.

Suriname en Cayman Islands hebben al 3 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. De eerste was op 9 april 1994 in Trinidad in het kader van de finaleronde van het Caribbean Football Union-toernooi. Suriname won toen met 2–0.

De tweede wedstrijd was dit jaar nog in augustus in Suriname in het kader van de voorronde Olympische Spelen, De Surinaamse U-23 selectie won met 5–0. De meest recente was op 2 september 2011. Het was de eerste WK-kwalificatiewedstrijd en Suriname won toen met 1–0.

In deze WK-kwalificatiereeks heeft Cayman Islands uit 2 gespeelde wedstrijden 0 punten. Ze verloren van Suriname en El Salvador. Suriname heeft uit 2 gespeelde wedstrijden 4 punten. Winst op Cayman Islands en een gelijk spel tegen de Dominican Republic.

De 18 spelers die tot de wedstrijdselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Voorwaarts);
Manuel Kowid (SNL).

verdedigers:
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Friso Mando (Leo Victor);
Giovanni Alleyne (SNL);
Marlon Felter (Walking Boyz Company);
Jetro Fer (Excelsior);
Rocky Kaise (Transvaal).

middenvelders:
Stefan Banetti, Gregory Pokie en Germaine van Dijk (Inter Moengotapoe);
Stefano Rijssel (Leo Victor);
Fabian van Dijck (Walking Boyz Company);
Orpheo Anautan (SV Notch).

aanvallers:
Milton Pinas (SV Notch);
Giovanni Drenthe (Excelsior);
Giovanni Waal (Leo Victor);
Xaviero Perk (Santos).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games