zaterdag 24 september 2011

'We moeten onze sporters leren te waarderen'


De geplande afscheidswedstrijd voor ex-voetbalinternationals komt naar zeggen van bondscoach Kenneth Jaliens zeker. Jaliens is namelijk van mening dat wij onze sporters moeten leren waarderen. "We moeten deze jongens laten merken dat wij ze dankbaar zijn voor al die jaren dat zij hun medewerking hebben verleend om de naam van hun land hoog te houden."

Gezien het feit dat dit soort wedstrijden vaak in het buitenland worden gehouden, waarbij de lokale bond en publiek op waardige wijze afscheid neemt van ex-internationals, gaf Jaliens het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond het advies zo een wedstrijd te organiseren.

Het bestuur reageerde positief hierop. De concentratie is echter momenteel op deelname van Natio aan de WK-kwalificatiewedstrijden. Jaliens belooft er werk van te zullen maken dat deze wedstrijd komt. "Het kan zijn kort voor aanvang van de competitie. Deze wedstrijd kan dan als een soort attractie dienen."

De selectie ex-internationals zal bestaan uit spelers die tijdens de vorige WK-kwalificatiereeks deel uitmaakten van de selectie. Er zal een lijst worden opgesteld met de namen van die spelers. Zij worden opgeroepen en zullen dan onder begeleiding van een coach zich voorbereiden op een ontmoeting met de huidige nationale selectie.

1 opmerking:

 1. Wij waarderen onze sporthelden helemaal niet.

  Kijk maar naar Nesty en Vriesde. Zoveel mooie momenten hebben ze ons gegeven. Ik haal deze twee aan omdat zij toch wel de grootste sportprestaties hebben neergezet en als deze niet echt gewaardeerd worden laatstaan andere sporters. Een perceeltje en that's it.

  Suriname is echt niet beter geworden van de politiek. Noch NDP, Front en andere partijen.

  Allemaal hebben ze de kans gehad.

  Wat ze wel zeker hebben bereikt is dat ze hun eigen dik hebben gewaardeerd.

  Als je maar 1 jaar minister bent krijg jij je hele leven lang bijkans Srd 7000,-- en ook nog de hele fam. tot de dood vrije geneeskundige behandeling eerste klas.

  Veel topsporters van wel eer hebben het moeilijk
  het hoofd boven water te houden.

  BeantwoordenVerwijderen

Games