donderdag 15 september 2011

SVB grijpt naast organisatie Olympische ronde


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft de organisatie van de tweede Olympische kwalificatieronde voor Caribische landen niet toegewezen gekregen. De Caribbean Football Union (CFU) heeft gekozen om deze ronde in St. Kitts & Nevis te organiseren. Suriname, Cuba en St. Kitts & Nevis hadden zich opgegeven om de poule te hosten. Naast deze landen zit ook Trinidad & Tobago in de laatste fase van de CFU-ronde.

De top 2 landen uit deze poule plaatsen zich voor de CONCACAF kwalificatieronde. Angenie Kanhai, secretaris-generaal van de CFU, meldt aan dat zowel Suriname, Cuba als St. Kitts een poule uit de eerste ronde georganiseerd hadden. "De CFU Executive Committee heeft op een meeting op 8 september besloten om St. Kitts de mogelijkheid te bieden om deze fase te huisvesten. Suriname en Cuba behoren tot de kernlanden om CFU-wedstrijden te organiseren. Om deze kern te vergroten is besloten om St. Kitts wederom een kans en verantwoordelijkheid te geven om te organiseren", zegt Kanhai.

"Jammer", reageert SVB-voorzitter Louis Giskus, op deze mededeling dat op dinsdag 13 september werd bekendgemaakt door de CFU. "We hebben wel de organisatie van de U-20 dames WK-kwalificatie gekregen."

De Olympische U-23 selectie plaatste zich voor de tweede kwalificatieronde door Jamaica in het André Kamperveen stadion in de laatste minuut van de wedstrijd uit te schakelen. Suriname U-23 speelden 2-2 tegen de Young Reggea Boyz, waardoor beide teams met 7 punten eindigden in de poule, maar Natio U-23 een beter doelsaldo had.

1 opmerking:

 1. Natio-Fans, volgens deze link van CONCACAF is SU wel de organistor van de finale ronde plaatsing OLYMPIC LONDON.
  http://www.concacaf.com/page/MOQ/NewsDetail/0,,12813~2455224,00.html
  Een stuk uit hun artikel:19 sep 2011 -The two Caribbean berths will be decided November 24-28 when Suriname hosts the region's final four-team group with Trinidad & Tobago, Cuba and St. Kitts & Nevis.
  CONCACAF will send two teams to the London Olympics July 27-August 12, 2012.

  Het is natuurlijk een fout, maar ik heb u erop gewezen, dat deze orga niet helemaal goed bezig is. Hun belangsteling ligt meer in het Noorden.
  De kans om zich te plaatsen voor de SU23 is niet helemaal slecht. Eigenlijk zou de heer Deijl, zich nu alvast volop moeten voorbereiden met de jongens die niet in A zitten. Hoe meer ritme en samenspel, hoe beter. Succes OLYMPIC-SU23...tot ziens in London.

  BeantwoordenVerwijderen

Games