Suriname wint nipt met 1-0 van Cayman Islands

Suriname heeft de eerste 3 punten binnen in de WK-kwalificatie 2014. Door een penalty van Friso Mando in de 11e minuut won Natio uiteindeli...


Suriname heeft de eerste 3 punten binnen in de WK-kwalificatie 2014. Door een penalty van Friso Mando in de 11e minuut won Natio uiteindelijk met slechts 1-0 van de Cayman Islands. Suriname maakte voor eigen publiek een zwakke indruk. Door te veel onnodig balverlies kon de voorsprong niet vergroot worden. Aan het einde van de wedstrijd kreeg het Surinaams elftal nogmaals een strafschop, maar deze keer schoot Mando de bal hoog over.

Bondscoach Kenneth Jaliens gaf tijdens de persconferentie na de voetbalwedstrijd vrijdagavond te kennen tevreden te zijn met de uitslag. Suriname won met 1-0 van Cayman Islands. "We hebben gewonnen, de drie punten zijn binnen en dat is belangrijk", aldus de bondscoach tot verbazing van de journalisten.

Jaliens probeerde door een technische beantwoording van de vele vragen die op hem afgevuurd werden, zijn stelling te verdedigen.

Suriname domineerde nagenoeg de hele wedstrijd. In de eerste helft kwamen de gasten nauwelijks nabij het doel van Obrendo Huiswoud. De dominantie werd jammerlijk genoeg niet uitgedrukt in veel doelpunten. De kansen waren er, maar de aanvallers misten de zuiverheid. Daarnaast keepte doelman Ramon Sealy van de Cayman Islands een sterke partij.

Suriname kreeg al na zes minuten de eerste kans toen Friso Mando tussen twee verdedigers kon gaan, maar hij schoot echter ongecontroleerd naast. Drie minuten daarna was het de beurt aan Milton Pinas, maar die schoot van korte afstand tegen het lichaam van Sealy.

Bij de eerstvolgende aanval in de 11e minuut werd Orpheo Anautan in het strafschopgebied neergelegd door Leighton Elliot (foto). Arbiter Adrian Skeete uit Barbados wees onverbiddelijk naar de witte stip, waarna Mando de goalie de bal op het verkeerde been zette; 1-0. Pinas, Giovanni Drenthe en Giovanni Waal kregen hierna meerdere mogelijkheden om Suriname met een comfortabelere voorsprong de rust in te sturen, maar die konden de bal niet in het doel krijgen.

Tijdens de rust werden Anautan en Drenthe vervangen door respectievelijk Stefano Rijssel en Evani Esperance en dat bracht steeds meer snelheid binnen de ploeg. Ook in deze helft waren er kansen, maar ook toen bleven de doelpunten uit. In tegenstelling tot de eerste helft speelden de gasten iets gedurfder en kwamen ze enkele keren dichtbij het doel van Suriname. Met nog tien minuten te spelen in de tweede helft, kreeg Suriname weer een penalty. Deze keer schoot Mando over het doel. Het publiek reageerde teleurgesteld op de uitslag en het spelniveau van Natio.

Het grootste probleem waarmee Suriname te kampen had is dat de tegenstander erg defensief speelde. De uitdaging was om een antwoord hierop te vinden, wat gezien de kansen die werden gecreëerd, goed is gelukt. Wat Jaliens vooral in de tweede helft meer wilde zien van de jongens, is dat zij bij balverlies in de zestienmeterzone van de tegenstander meer druk zouden uitoefenen. Die speelden na rust met twee aanvallers, die direct van achteren werden gelanceerd. "Die passes moesten worden voorkomen," gaf hij aan.

Duidelijk in de wedstrijd was dat het de selectie aan voetbalritme ontbrak. Op weg naar de wedstrijd tegen Cayman Islands heeft de selectie geen enkele oefenwedstrijd gespeeld. De bondscoach vond dat niet nodig, ondanks een voorstel van het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond om de selectie van Curaçao uit te nodigen om een oefenwedstrijd tegen de nationale selectie te spelen. Jaliens is hoopvol gestemd over de ontmoeting van komende dinsdag tegen de Dominican Republic.

De bondscoach van Cayman Islands, Carl Brown, gaf aan dat zijn spelers vooral in de eerste helft opkeken tegen de Surinaamse selectie, maar dat beeld veranderde in de tweede helft. "De arbiter heeft ons bestolen en ons onthouden van een gelijkspel, het doelpunt, de penalty aan Suriname was niet terecht, ook in de tweede helft niet", aldus de bondscoach. De wedstrijd werd geleid door arbiter Adrian Skeete uit Barbados.

Verder was Brown de mening toegedaan dat de U-23 selectie van Suriname, die de vorige maand met 5-0 van Cayman Islands won, beter voetbal heeft laten zien dan het team van vandaag. Opvallend is dat de selectie van de Cayman Islands in zes maanden geen enkele wedstrijd heeft gespeeld. Suriname is dus de eerste tegenstander in een half jaar. De 0-1 nederlaag vindt hij een goede uitgangspositie voor de return in oktober.

Bondscoach Jaliens focust zich nu op de wedstrijd van dinsdag tegen Dominican Republic. Hij wacht nu op informatie van Kees Zwamborn, die de Dominicaanse Republiek heeft geanalyseerd.

Opstelling Suriname:
Giovanni Drenthe
Orpheo Anautan                                         Milton Pinas
Gregory Pokie
Giovanni Waal                     Fabian van Dijck
Friso Mando   Marlon Felter (C)   Giovanni Alleyne   Naldo Kwassie
Obrendo Huiswoud

Wissels Suriname:
46' UIT Orpheo Anautan, IN Evani Esperance;
46' UIT Giovanni Drenthe, IN Stefano Rijssel;
79' UIT Fabian van Dijck, IN Germaine van Dijk.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande videos te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 32
 1. ik heb gekeken via sccn.tv, maar de selectie doet het niet zo goed hoor.....was niet best tegen zo een laagvlieger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heb dit wedstrijd via internet gezien. moet eerlijk zeggen dat dit was dramatisch slecht. hoe in hemelsnaam kan je niet winnen met grote cijfers tegen een zwake tegenstander??

  onnodig balverlies. geen drukte op de tegenstander. geen creativiteit. alles verliep langzaam met passes en kansen. begon niet met sterkste 11.

  als wij so speelt komende dinsdag, dan wordt er een verliespartij verwacht tegen dominican republiek.

  ik moet zeggen dat een groot deel van de blaam gaat over naar jaliens en svb. geen oefenwedstrijden tegen andere landen. plus, hoe kan je je beste speler (limon) niet oproepen? en ook geen christoph en vlijter? suriname deed het veel beter onder ricardo winter tegen sterkere landen.

  maar goed, 3 punten zijn binnen. moet veel werk aan de winkel voor volgende wedstrijd. denk niet dat het zal lukken tegen dominican republiek hoor. jaliens heeft een verkeerd selectie gebouwd, en praat over een plan voor wk 2018. wat doe je nou met deze wedsrijden dan?? hij heeft zijn eigen weg, en maakt onze ploeg niet beter.

  maar ja, zullen zien dinsdag. kom op jongens, moet beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als trainer moet ik zeggen dat het geleverde spel van Cayman Islands ver beneden het niveau van de u 23 selectie is.

  Suriname speelde inderdaad heel erg slecht, de slechste wedstrijd zeker van de afgelopen jaren. De jongens neem ik niet zo zeer kwalijk. Het is een weerspiegelng van het niveau van de competitie.

  Ik kon als trainer echt niet de spelbedoelingen van de selectie terug zien. Opbouw was traag, slecht. Dit komt vooral door het foutief paasen van de bal.

  Heel eenvoudige spelopbouw die je leert bij combinatievormen zag ik niet terug. Er werd vrijwel konstant gepaast op de mede speler waardoor steeds de bal eerst aangenomen moest worden ipv de bal in de loop van de speler te spelen waardoor de bal meegenomen kan worden. Ik weet zeker dat Jalings dit ook heeft gezien en eraan zal werken.

  Wanneer de basis elementen ontbreken en je geen ruime voorbereiding hebt zal het altijd moeilijk zijn.

  ik blijf het zeggen, Suriname moet beginnen met de talenten van U13.

  Als we niet de 100 % score kunnen halen voor we tegen El Salvador spelen is het een verloren zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is sowieso een veloren zaak. DE trainer schijnt te kundig te zijn om eenvoudig voetbal als een een-twee combinatie aan de spelers te leren. Dit team speelde enkele weken geleden beter onder de vorige trainer. Ik vermoed dat deze trainer niet weet wat hij dat en ook nog zegt. De trainer gaf nagenoeg de hele wedstrijd sinstructies om de Kaaimannen vast te zetten op hun veld. Ik kon de logica niet zien, daar de Kaaimannen vanaf de aftrap zich terugtrokken voor hun doel. Suriname had rustig de bal op eigen helft moeten rondtikken zodat de Kaaimannen eruit zouden komen. Dit is hoe er gewonnen werd enkele weken geleden. Over het algemeen was het spel ze pover dat ikmbegin te twijfelen aan de manier van trainen van deze selectie. Tot de 60 minuut heb ik niet een een-twee combinatie gezien, er werd geen ruimte voor de vleugelaanvallers gecreeerd en er is geen kopkracht in het team. Dit team krijgt problemen met de Dominicaanse Republiek en over El Salvador hoeven we het niet te hebben. SVB vervang deze trainer. Hij zal het land Suriname schande geven. Zijn wij de 6-0 tegen Cuba, de 7-0 tegen Costa-Rica reeds vergeten. Onder een andee trainer kunnen we nog een potje breken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. El Salvador - Dominican Republic 3-2 in San Salvador gespeeld. Jaliens maak je borst nat voor 6 september. Begin na te denken wat je ons zal komen vertellen want met jouw tactieken gaat het moeilijk worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was poep voetbal!Sorry,ik kan het niet anders omschrijven!Cayman Islands,verdomme notabene een paar laag gekwalificeerde eilandjes en Kenneth Jaliens zegt dat we blij moeten zijn met 3 nietige puntjes.Hij zegt precies weer dezelfde dingen als 4 jaar geleden!Tegen Cayman Islands had er RUIMSCHOOTS gewonnen moeten worden.Nee nee nee,laat maar,dit word opnieuw weer helemaal niks met deze coach en met opnieuw zo´n slecht presterende team.En dan zul je ze straks weer horen `het team speelde te statisch`.

  Iemand daar boven zei `Ricardo Winter deed het beter`Dat is helemaal waar!!!

  Kenneth Jaliens,een trainers coach opleiding genoten bij de KNVB en kijk wat voor puinhoop hij er nu al van maakt!!Ik had toch op z´n minst iets betere prestaties verwacht.

  Nee,we kunnen het nu al helemaal vergeten,dit soort van spel spelen tegen de Dominicaanse Republiek en al helemaal tegen El Salvador zal rampzalig eindigen!Er is geen enkele reden om blij te zijn met een paar 3 poep punten waarvan nu allang duidelijk is dat als we met deze dezelfde instelling gaanm voetballen,het definitief een bekeken zaak is!

  Suriname zou niet winnen,maar ik had ze dan op z´n minst op de 2e plaats verwacht,maar met dit soort van weak voetballen,eindigen we als nummer 3!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kenneth Jaliens is een schijtzak van een coach. Omdat hij toevallig de trainers diploma heeft, stage en zijn opleiding in Nederland heeft genoten leeft hij in de waan dat hij een super coach is....die man heeft tekortkomingen. Misschien is hij goed als een veld trainer (die de spelers bal vaardigheden moet aanleren of verbeteren) maar als coach of technische man deugt hij volstrekt niet.... Er zijn betere gegadigden. Weg met Jaliens, time will tell mensen....Jaliens MOET onder een coach werken! Hij moet een veld trainer zijn meer niet! A mang dong!!! Zijn opvattingen omtrent spelen, wacht even...Hij heeft het niet! Sorry maar Suriname zal WK 2014 niet halen met deze figuur...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In mijn reactie (nr. 3) heb ik al gezegt dat dat het team van de Cayman Islands beneden het niveau van de u23 selectie van Suriname speelt. Ook de trainer van Cayman Islands heeft gezegt dat ons u23 elftal beter voetbal heeft laten zien, vandaar dat de spelers van Cayman Islands en de coach veel meer verwacht hadden van Suriname.

  Als ervaren trainer moet ik aangeven dat ik teleurgesteld ben in bepaalde zaken. Als trainer lever je geen kritiek zomaar naar een collega toe.

  Ik mis bij vele spelers van deze selectie de basis dingen van het voetbal.

  Verder moet ik zeggen dat wij geen echte zuivere kans hebben gecreëerd. Het waren halve kansjes.

  Ik mis een leider op het veld. Trouwens die hebben we al jaren niet.

  Succes Jalings dinsdag.

  Trena

  BeantwoordenVerwijderen
 9. eeh ik denk dat jullie je mond moet dighthouden.
  jullie kunnen alleeen maar comentaar levren,komen juliie de selectie ondersteunen,nee dus kopdicht.mijn mening is als jullie het menen met het elftal van su.kom naar het stadion om die jongens aan tevuren .
  in plaats voor de pc of tv te zitten.sccn is voor de oudjes degene die slecht ter been zijn.

  kom op suriname ik sta achter jullie woh nak deng allamala hup hup hup hup SU

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WAAROM GN JUNGLO BRUNSWYK EN LIMON.U23 WAS VEELBETERE

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil graag reageren op het reactie van hier boven,hier hebben we een van die nationalisten die geen vooruitgang willen van het Surinaams voetbal,als jij verstand van voetbal zou hebben dan zou je anders reageren op het vertoonde spel van natio, jij mag wel achter natio staan maar tegen elsalvador wil ik je graag zien reageren,als je kennis van voetbal zou hebben zou je anders gaan praten,ga die oefen wetstrijden van van el salvador kijken op utube wat suriname te wachten staat ZELAYA is nu op dreef en natio moet oppassen ik zie geen enkele kans voor natio zonder JUNGLO BRUNSWIJK,EMILIO LIMON,YVES VLIJTER EN CHRISTOF,deze jongens moesten erbij horen dan zou ik zeggen van goeie meet moment met EL SALVADOR,ik vindt het erg dat deze qualificatie reeks weer verloren gaan voor Suriname die SIRIPROFS DIE IN SUR MET VACANTIE WAS IN TOTAAL 7 HEBBEN DE PERS MASSAAL OPGEZOCHT OM TE KENNEN TE GEVEN DAT ZE GRAAG SUR NAAR DE IENRONDE WIL LOOTSEN NIEMAND VAN DE REGERING BOUTERSE HEEFT HIER AAN GEHOOR GEGEVEN,DE SPORT MINISTER IS ALLEEN MAAR BEZIG MET Z'N RADIO STATION,ze konden die suriprofs een voorlopig sportpaspoort verlenen voor die qualificatie westrijd tegen EL SALVADOR en die andere westrijden zou die lokale voetballers die job kunnen klaren
  blaka boi weer proberen 2018want 2014 is al een gepasseerde station.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil heb ook wat te zeggen over die poster die zegt dat we onze mond moeten houden en achter de Natio moeten staan.

  Jere noh,het punt is niet dat wij niet achter de Natio staan,no kong tak law law sanni,wij staan wel degelijk achter de Natio,dat is het probleem niet!Als je inderdaad enigzins een beetje behoorlijk verstand van voetbal had,dan zou je begrijpen waarom er hier veel kritiek geleverd word!Kritiek is er om geleverd te worden,je kan niet zomaar blindelings alles maar goedkeuren en dan vervolgens net doen alsof er niets aan de hand is en de fouten-problemen gewoon maar goedkeuren!Elke keer weer,ja mi boi,ELKE KEER WEER laat de Natio plus de meeste coaches plus het hele bestuur en bond van de SVB met daarin begrepen het totale bestuur van de Surinaamse regering in het land STEKEN vallen!En zolang dit gehandhaaft blijft,zullen we hier kritiek komen leveren!Want de meesten van ons hier hopen toch wel dat men op een dag in Su,vooral de Surinaamse regering eindelijk eens hun HERSENEN gaan gebruiken als het gaat om vooruitgang in de sport en de economie van het land.

  En vergis je niet,wij zijn misschien wellicht nog meer fan van de Natio dan jijzelf,en juist daarom hebben we veel kritiek,omdat we ze VOOORRUIT willen zien gaan!Daar komen en het team supporten is allemaal mooi en prachtig,maar over het algemeen geld dat zachte heelmeesters,stinkende wonden maken en dus zie ik niet direkt het nut er van in om daar te komen en te gaan schreeuwen `hup Natio,hup Natio` terwijl ik WEET dat er niet gepresteerd kan worden en het nivo ver beneden de maat is.

  Sommige zaken moet je gewoon duidelijk uit elkaar kunnen houden,eerlijkheid trekt gewoonweg aan het langste eind en als we eerlijk en objectief naar dit team plus coach en het bestuur bekijken,dan kan je niet anders dan te moeten concluderen dat men niet in staat is het elftal op een hoger nivo te brengen.Oorzaken zijn er tig,maar het is vooral die stinkende `trots` wat steeds weer een belemmering voor het land is.En zolang dat er is,zal het land nooit en te nimmer ook maar aan 1 WK mogen ruiken!De waarheid is nou eenmaal ALTIJD hard!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Why can't we use the professional players?

  El Salvador are far and away the cream of the group and will likely run roughshod over Suriname, Dominican Republic and the tiny Cayman Islands. The Estadio Cuscatlan in San Salvador is an intimidating venue for even the big nations of the CONCACAF zone, and the Central Americans’ panache on the pitch will make it even tougher for the hopeful trio of minnows.

  The favourites
  Central American demi-powers and twice FIFA World Cup™ finalists El Salvador lead the pack in North, Central America and Caribbean Round 2 Group A. With top-tier talent throughout the team like Rudis Corrales and Eliseo Quintanilla, wily coach Ruben Israel even managed to guide his Cuscatlecos to within a whisker of the semi-finals of the 2011 CONCACAF Gold Cup in the United States.

  The outsiders
  Suriname: Tucked away on the north eastern tip of South America, Suriname has a history of producing fine players, as Dutch standouts Edgar Davids and Clarence Seedorf clearly indicate. Keeping these talents at home to line up for the national team is another matter, but veteran striker Clifton Sandvliet and Giovanni Drenthe will both be hoping now is the time for these sleeping giants of the CONCACAF zone.

  Dominican Republic: Echoing the progress of their neighbors Puerto Rico and Haiti, the Dominican Republic are hoping they can ally recent improvements to a little bit of luck and challenge for first place in the section. A 6-0 aggregate success over Anguilla in the previous round has the country, usually obsessed with baseball, hoping for more of the same on the football field.

  Players to watch
  Rudis Corrales, Eliseo Quintanilla, Rodolfo Zelaya (SLV), Clifton Sandvliet (SUR), Jonathan Fana (DOM), Marshall Forbes (CAY)


  The crunch match
  Suriname-El Salvador
  El Salvador are rampaging favourites in the section, but Suriname have the kind of raw talent that could possibly upset the apple cart. Travel to Paramaribo is not exactly the most direct and the jungle outpost is a hot and steamy place to play, especially against a highly motivated home side looking to make history.

  A look back
  El Salvador 6-0 Suriname, 1 January 1968, San Salvador
  Only 1-0 at the half, the Salvadorans came flying back with five unanswered strikes in the second period to help move their way closer to a first world finals appearance at Mexico 1970. Since then, the first meeting between the two teams, El Salvador have won six of seven, only losing once in Paramaribo later in 1968.

  The stat
  1 – the number of the teams from the group that have ever reached a FIFA World Cup finals. El Salvador went to the biggest show in the football world on two occasions, in 1970 and 1982. Their 10-1 loss to Hungary in Spain 29 years ago was a record scoreline for the finals and a dubious distinction for the Central Americans.

  Did you know?
  Suriname has produced some of the best players in Dutch history. Clarence Seedorf, Edgar Davids, Ruud Gullit, Jimmy Floyd Hasselbaink, Frank Rijkaard and Aron Winter are just some of the stars who were either born in or draw their bloodlines back to the steamy equatorial outpost.

  Have your say
  Can El Salvador weather the challenge from their minnow group-mates, or will Suriname, Dominican Republic or the Cayman Islands make a little noise?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eltoro,

  I don´t know if your El Salvadoran or Surinamese,but i can´t and will not denie your posting!It´s the trutht!

  And we all know where Suriname is going to end,it´s already done with us!

  El Salvador is going to be the winner of the group!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. jullie hebben degelijk gelijk,ding Mapima van deze nieuwe regering zijn geen haar beter wat betreft het vooruit laten komen van ons voetbal
  het kan ze geen moer schelen,,, ze zitten liever met een Brasiliaans shirt thuis op de bank naar voetbal tekijken dan een surnaamse,,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. HEHE,ik dach dat ik de enige was die weken bezig was met het leveren van positieve kritiek.Ik ben dus niet alleen,omdat wij Natio veel verder willen zien presteren.Jammer,dat velen dit niet begrijpen en zoals ik de vorige week had aangehaald dat terwijl wij bezig waren met selecteren,El Salvador en de Domoicaanse Republiek reeds druk bezig waren met oefenwedstrijden.Ik zei nog dat we moeten oppassen voor Rodlofo Zelaya die uitkomt voor FC Alania Vladikavkas.Ik zei nog dat de Domonicaanse Republiek de profs hebben opgesteld in de 2 gewonnen oefenwedstrijden tegen Curacao en dat ze een goede sluitpost hebben.Ik zei nog dat we tegen ontzichbare tegenstander oefenen,die ons niet onder druk kunnen zetten.Ik ben geen voetbal analiticus,maar iemand die genoeg verstand heeft over de sterkte van de overige landen in deze poule.1-0 tegen een scharmienkel als Kaaimaneilanden is een SCHANDE voor de natie.Oom Desi,Tante Jenny,Minister v sport,SVB,alle lidbonden die niet hebben gekraaid tav laptop,beamer en de $$$$.....Heeft u helemaal geen gevoel hoe wij als natie voeln?Heeft u geen gevoel dat dit niet kan?Weet u wat het betekent om ALWEER een WK mis te lopen?Neen,het komt misschien door die duizenden SRD's dat u geen oog meer hebt.Ik begin het voetbalminnend publiek alvast te condoleren.CLARENCE MY MAN,ARE YOU STILL ALIVE?WE ARE STILL WAITING FOR YOU.YOU ARE THE MAN.PLSSS,AGAIN....PLS.....MENZO,ARE YOU TIRED NOW,BOGARDE ,DAVIDS,KLUIVERT,DRENTHE,HASSELBAINK,GULLIT,RIJKAARD,ZONDERVAN,VANENBURG,VERMEER,LENS,JALIENS,DENNEBOOM,SNO,FER,WIJNALDUM,BLINKER,MUSAMPA,COUTHINO,WASIMAN,ATMODIKORO,FRAZER,ELIA,BRAAFHEID,CASTELEN,BISESWAR,BANDJAR,KOENDERS,..........Achh,jammer...het is maar een droom.Ze zijn gebonden aan Oranje en hebben intussen bindende afspraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Op wikipedia english staat werkelijk dat Touvarno Pinas de Surinaamse nationaliteit beschikt en speelt in Israel voor Maccabi Netanya. Kan iemand dit natrekken? Kan Natio hem niet gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Iemand v/d SVB?Haha...u en ik kunnen dat doen.Wij zijn echte scouts,maar met dit bestuur en de regering die passief is tav de dubbele nationaliteit,heb ik geen hoop.Weet u hoeveel goede surinaamse voetballers in Fr.Guyana rondlopen,ook in hoogste amateur klasse van Frankrijk.Het mensen die geen voouitgang willen zien en de natie goede momenten wil schenken.Meneer,maar wij zullen het wel doen......

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben ook teleurgesteld maar laten we hopen dat we dinsdag met winst terug leren en dan orde op zaken stellen. Gelukkig treffen we El Salvador pas als laatste.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De SVB is niet geintereeseerd in het Surinaams voetbal. Ze kijken liever naar Barcelona en Real Madrid. De sport pers in Su is meer gefocust op het buitenland. Achtergrond en lokaal voetbal journalistiek is er niet meer. Aan de andere kant weet men alles over Europees voetbal en Barcelona en Real Madrid zijn goddelijke teams geworden. Tussen dit alles kan de SVB natuurlijk goed gedijen. De SVB doet geen scouting en de voorzitter zei enkele jaren geleden heel sarcactisch nadat een Suriprof/SVB mixteam met 5-0 won van Guyana, "Dit is karu wiri faya". Met andere woorden, ik ga niet mijn best doen dat er Suriprofs voor de SVB uitkomen.

  Vorig jaar was V-tunnel zo druk dat 60 minuten voor aanvang er geen plaats was tijdens een europe cup finale. De sportpers stond klaar om analyses te geven en men wist er alles van. Waar is de analyse van de sportpers na de wedstrijd van afgelopen vrijdag avond? Is er geen interesse, loopt men het liefst rond in Braziliaanse, Nederlandse en Spaanse team shirts.

  Het viel me afgelopen vrijdag wederom op hoe Nederlandse stagiares supporten. Allemaal in Kelme, natio kleding, sommigen zelfs met de Surinaamse vlag. Surinamers stonden verstomd naar hun te kijken. Dit doet me denken aan mijn eigen vakanties in het buitenland. In het buitenland op vakantie loop ik namelijk altijd rond met een trui waarop groot staat "SURINAME". Een engelsman kwam een keer bij mij en zei, als het niet om Suriname was, was Hollands voetbal nu naar de kloten, dat was 10 jaren geleden.

  Vorig jaar was ik in Equador en een fervente voetbalfan tevens zakenrelatie vroeg mij hoe het kan dat Surinamers voor Nederland spelen en niet voor Suriname. Je begrijpt dat mijn antwoord heel lang was om uiteindelijk te voorkomen dat ik een loser ben.

  Het is hard maar de wereld lacht ons uit. Wij zijn niet instaat om simpele zaken als een gedegen voetbalteam op te stetten bestaande uit de beste spelers die voor Suriname willen en kunnen uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Trena Jaliens,ik zou me als verantwoordelijke van Natio me diep schamen.U bent achterlijk en van niets op de hoogte.Ik zou me diep schamen dat u als coach niet op de hoogte bent v/d kracht v/d Dominicaanse Republiek,want dan leeft u nog het stenen tijdperk.Ik ben geen coach,maar ik weet veel over hun voetbal en sterkte,ik weet wie de profs zijn en ik weet hoe goed hun voorbereiding was en tal van recente beelden.U houdt de selectie achter met uw domme uitspraken.SCHANDE EN NOG EENS SCHANDE.Waarvoor gebruikt de SVB internet,waarvoor......of hebben zij niet?ow,dan zijn ze allemaal achterlijk.Neen,met deze mensen komen we nooit ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Meneer,ik zei toch dat wij de scouts zijn.Ik ben alweer terug met meer informatie.Touvarno Pinas heeft de nederlandse nationaliteit.Hij speelde eerder voor RKC Waalwijk,FC Omniworld,ik dach ook voor Almere city FC en nu voor Maccabie Netanya.Hij is wel geboren in Suriname,in het district Wanica.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. O ja,hij speelde ook voor FC Stormvogels Telstar.Ja,laten wij door scouten,misschien vinden wij ergens op deze aardbol profs met de sur nationaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Poster hierboven, misschien kan je nagaan of Leroy George van NEC Nijmegen de Surinaamse nationaliteit heeft.

  Ik heb het ooit ergens gelezen, maar ik weet niet of het betrouwbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Op www.suriprofs.nl zijn er genoeg voetballers gelijst om een beter SVB team in mekaar te zetten. Weet iemand wat het probleem is?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Fans van Natio, hoe de reacties van jullie ook moge zijn, het is gemeend, omdat jullie puur liefhebbers zijn.Vanuit mijn voetbalziel weet ik dat wij het spelletje beheersen, Het zit in de Suri-genen. Van CONMEBOL en GUYANA moet ik nog reacties krijgen met betrekking tot hun plannen voor de toekomst.Eén ding is nu al zeker. Guyana zal SU in de komende jaren achter zich laten. Ik hoop dat u dan niet jaloers wordt. In mijn vorige reactie heb ik u het antwoord laten zien van de FIFA, waarom SU terecht is gekomen in de CARIB-Zone. ORANJELAND heeft bewust SU in die hoek gezet. SU zou in Zuid-Amerikaans verband elk 2 jaar meedoen aan de BEKER en tevens direct meedoen met kwalificatie WK. Europa was toen nog niet zover. Heeft u het een beetje door? SU is misbruikt om het voetbal van ORANJELAND te ontwikkelen. Nu zitten we vast in de gedachten-box van Oranjeland en we kunnen er niet aan ontsnappen. Af en toe krijgen we een lantaarn om het stadion te verlichten, deel uitmakend van waardeloze afspraken, die het voetbal in SU nergens brengen.Deze heilloze situatie kan tijdelijk doorbroken worden als tenminste 2 clubs in SU echt de prof-status invoeren. Om inkomsten te krijgen is het een must om deel te nemen aan de regionale bekers, om inkomsten te genereren.Zoals het bestuur van de SVB nu manoevreert, geeft al aan, dat zij er niet zijn gekomen op plannen.De clubs hebben zich overgegeven, omdat zij geen geld hebben. De keizerlijke 4, Robin, Transi, Leeuw, Vori moeten aan hun toekomst denken.Ze zijn het gezicht van het Surinaamse voetbal, alleen al vanwege hun verleden.Stem een volgende keer voor een wijs bestuur. Er zijn in Zuidamerika structuren, die het clubvoetbal kunnnen laten overleven. Aub, nadere studie doen.Als ik het weet, kunt u het ook weten. SU is CONMEBOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Kunnen we ophouden met Nederland heeft dit en dat gedaan. Het is kinderachtig en toont gebrek aan volwassenheid. Suriname is al straks 36 jaar onafhankelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Bro Anoniem, het is niet de bedoeling om wie dan ook belachelijk te maken. Jammer, ik denk niet Europees en ik onderzoek mijn shyt....su is niet onafhankelijk...anders was het voetbal en vele andere zaken op een hoger niveau..zolang een ander jouw problemen moet oplossen...weet u wat 36 betekent?....ik laat niet sollen met mijn 'mind'...laat maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dus.. omdat su niet onafhankelijk is, is het voetbal op een laag nivo.... interessante logica.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. halloooo,De beste stuurlui staat ALTIJD aanwal.Naar wat voor voetbal kijken jullie?
  buitenlands voetbal Barcelona of Madrid zeker.Jullie willen het voetbalsport in suriname op een hoger niveau brengen.kome jullie dan naar het stadion om te kijken.Da verdiend SVB tenminste geld om oefen wedstrijden te organiseren tege toffe landen.hoe wil het beste bereiken.? alleen met jullie smoelwerk!!,er is geld nodig mi boi.da hebt je verstand van voetbal, me mars!!! welk surinams bedrijft sponsort NATIO ,we moeten het hebben van digicel en princes casino,buitendlandse bedrijven !jullie doen niks en willen vooruit gang.Wij zijn amateurs en moeten prestatie leveren als proffesionals.wij moeten eerst hard werken voor het gezin en daarna naar de training.en sommige bedrijve werken keihard niet mee.tegenwoordig is een schouderklopje niet genoeg.je wil jungelo brunswijk ,emilio limon enz enz.willen ze wel,waarderen ze het als ze worden opgeroepen.J brunswijk vondt 't afstand te ver om te trainen wie doet wat. dus conclusie MONDDICHT

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Poster hierboven,het probleem van sponsors is een bekend verhaal,je zegt niet iets nieuws.En ik herhaal,kritiek is er om geleverd te worden,en daar komen om een ticket te betalen legt zeker GEEN zoden aan de dijk mi boi!Wij gaan ons smoelwerk zoals jij dat zegt zeker niet dichthouden,waarom zouden we,wanneer er problemen zijn,dan moet daar over gesproken kunnen worden,eventueel kunnen er ideen worden uitgewisseld.Zo gaat dat mijn vriend!

  Maak je ook niet al te druk,het is een intern probleem,wel een mentaliteits probleem moet ik er bij zeggen,want de stupidteit straalde er echt vanaf toen de SVB het aanbod van Clarence Seedorf afsloeg,of....waren ze misschien TE TROTS bij de SVB om een beetje zeggenschap te verliezen?Of ging het om posities?Geld van de CFU?Conacacaf?....uhmmn....Wij gaan hier rustig door met kritiek leveren,deal with it my friend,het is een vrije forum..Totdat het probleem boven water komt en aangepakt kan worden!

  Vraag maar aan die Trinidadianen,ze hebben een mooie getuigenis voor je hoe hun te werk zijn gegaan,kan Suriname nog van leren....

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik heb de beelden van de eerste WK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen de Cayman Islands op YouTube gezet. De video's van de 1ste en 2e helft heb ik ook hierboven in dit bericht geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname wint nipt met 1-0 van Cayman Islands
Suriname wint nipt met 1-0 van Cayman Islands
http://1.bp.blogspot.com/-7hUNkowsMFs/TmKBR0Jx7TI/AAAAAAAAAjs/htz7D_Gu5MQ/s1600/Suriname%252C%2BCayman%2BIslands%252C%2BOrpheo%2BAnautan%2B%252810%2529%252C%2BLeighton%2BElliot%2B%252819%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B2%2Bseptember%2B2011.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-7hUNkowsMFs/TmKBR0Jx7TI/AAAAAAAAAjs/htz7D_Gu5MQ/s72-c/Suriname%252C%2BCayman%2BIslands%252C%2BOrpheo%2BAnautan%2B%252810%2529%252C%2BLeighton%2BElliot%2B%252819%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B2%2Bseptember%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/09/suriname-wint-nipt-met-1-0-van-cayman.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/09/suriname-wint-nipt-met-1-0-van-cayman.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content