Suriname speelt teleurstellend gelijk

Het nationale voetbalelftal van Suriname heeft in haar tweede WK-kwalificatiewedstrijd teleurstellend gelijk gespeeld tegen de Dominican Re...


Het nationale voetbalelftal van Suriname heeft in haar tweede WK-kwalificatiewedstrijd teleurstellend gelijk gespeeld tegen de Dominican Republic. Door dit resultaat moet Natio waarschijnlijk winnen van El Salvador in de laaste twee kwalificatiewedstrijden en ook goede resultaten neerzetten in de overige wedstrijden. Op papier zal El Salvador namelijk de wedstrijden tegen Cayman Islands en Dominican Republic de volle punten pakken.

Kenneth Jaliens begon de zware wedstrijd met een gewijzigde voorhoede. Stefano Rijssel en Evani Esperance begonnen in de basis. In de eerste kwalificatiewedstrijd tegen de Cayman Islands hadden respectievelijk Giovanni Drenthe en Orpheo Anautan de voorkeur.

Suriname ging nog wel met een 1-0 voorsprong rusten. Door een benutte strafschop van verdediger Friso Mando (foto: na het doelpunt) in de 25ste werd de score geopend. De penalty werd uitgelokt door spits Rijssel.

Na ruim een uur spelen bracht de Dominican Republic de speler Erick Ozuna in voor Rafael Rodriguez. Dit bleek een gouden wissel voor de Dominicanen. Even later wist Ozuna de gelijkmaker binnen te schieten in de 68ste minuut; 1-1.

Bondscoach Kenneth Jaliens gaf na de ontmoeting aan dat de selectie ging voor de overwinning. Dit is vooral in de eerste helft gelukt, waarbij Natio de ontmoeting onder controle had en 0-1 wist te maken. De Dominican Republic ging in de tweede helft voor een beter resultaat en het lukte hen ook de gelijkmaker te scoren. Naar zeggen van Jaliens probeerde Suriname vanaf dat moment de wedstrijd te controleren, deze stand te behouden en vandaar uit te kijken om eventueel de 2-1 te maken.

De bondscoach zegt dik tevreden te zijn over sommige momenten in de wedstrijd. Hij is ontevreden over de uitvoering en dan in het bijzonder in de slotfase van de ontmoeting. "In de slotfase kwam die nervositeit een beetje naar boven, waardoor verdedigend we opgegeven moment de wissel moesten plegen om het belangrijke punt toch mee te nemen", aldus Jaliens. Natio is vanavond terug in Suriname.

Met 4 punten uit twee wedstrijden staat Suriname op de tweede plaats in Groep A. Cayman Islands verloor gisteravond van El Salvador, waardoor de Midden-Amerikanen weer de koppositie overnemen van Suriname met de volle 6 punten uit twee wedstrijden.

De volgende WK-kwalificatiewedstrijden staan gepland voor oktober, wanneer uit tegen de Cayman Islands en thuis tegen de Dominican Republic wordt gespeeld. Alleen de groepswinnaar gaat door naar de volgende ronde.

Opstelling Suriname:
Stefano Rijssel
Evani Esperance                                         Milton Pinas
Gregory Pokie
Giovanni Waal                     Fabian van Dijck
Friso Mando   Marlon Felter (C)   Giovanni Alleyne   Naldo Kwassie
Obrendo Huiswoud

Wissels Suriname:
63' UIT Milton Pinas, IN Orpheo Anautan;
78' UIT Naldo Kwassie, IN Joel Baja;
79' UIT Evani Esperance, IN Giovanni Drenthe.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.COMMENTS

BLOGGER: 23
 1. En om te weten dat vele Santo Dominicanen niet eens weten wat het spel voetbal is. Kijk naar het veld waar een interland wordt gespeeld. Basebal, basketbal en volleybal zijn de sporten daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou, ik moet eerlijk zeggen dat dit geen goede result is.

  dit ploeg mist een speler met creativiteit (limon, vlijter). ik denk dat rijssel is een afmaker, maar hij kan het niet alleen doen. hebben wat kansen voor doelpunten te maken. helaas mist dit ploeg so een speler of spelers. volgens mij waren er geen echte doelkansen voor onze jongens.

  nou misschien dit komt van geen wedstrijd rimte. of dit komt van de training. weet t niet. ik kan zeggen dat die volgende 2 wedstrijden wordt 2 maal winst voor suriname. reden, wij spelen het abcs toernooi en misschien nog een wedstrijd voor die uit wedstrijd op caymans en thuis tegen dominican rep.

  maar mensen, wij moeten zien dat wij zijn niet verder dan veel landen in carib regio. de west-buren zijn ons voorbij. antigua, grenada, en curacao (zonder profs) zijn ons voorbij. zelfs frans guiana is ook te sterk. wij kunnen niet winnen van niet voetballende landen als kaaimaneilanden en dominican republiek. je kunnen praten over gebrek aan geld. maar geld is niet genoeg. het bedrijfs-leven en regering zijn niet bezig met voetbal of verbetering van voetbal in su. only in su zie je mensen hulp weigeren van seedorf of andere prominenten.

  mensen, eerlijk gezegd...this is the best su has op dit moment. must make use with what we have at this time. op dit moment hebben wij geen suriprofs, geen geld, geen steun van regering, en geen prof-structuur.

  dont get me wrong, ik blijf altijd achter su. altijd steunen. maar ik ben ook realist, en weet op dit moment waar wij staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad teleurstellend. Maar als we zaken goed op een rijtje zetten zijn de kansen bijna hetzelfde gebleven.

  Ik verwacht dat voor El Salvador en Suriname elkaar treffen El Salvador de volle winst zal hebben dus 4 gespeeld 12 punten. Suriname zou dan ook 12 punten kunnen hebben maar nu hoog uit 10. Ik had gecalculeerd en verwacht dat El Salvador sowieso een beter doelsaldo zal hebben dan Suriname en dat Suriname zeker thuis van El Salvador moet winnen en uit proberen een gelijk spel te halen.

  Met 12 punten of 10 punten maakt het dus in wezen geen verschil uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is wat er gebeurt als het beleid van de SVB is gericht op 2018. In principe speelt Su oefenpartijtjes. Alleen Su doet mee als sparringpartner en blijft een lachertje in het geheel. Ik had verwacht dat Su zou winnen van de DR. En in November dan tegen El salvador met enkele profs de zaak klaren. Als het zo doorgaat dan is El Salvador reeds na 4 wedstrijden geplaatst.

  Het is nog niet te laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeeeeeeeeee,

  ik zie net een scocr van cayman island en Elsalvador op fifa.com 45 + en nog steeds 0 - 0.

  Sjonge sjonge, als Suriname 12 punten kon halen en el Salvador steken laat vallen en Su El Salvador thuis verslaat dan waren we al klaar voor we ze weer uit treffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laten we hopen dat Cayman islands een wereld stunt uit voert en El Salvador verslaat.

  Een 0 - 0 ruststand geeft behoorlijk veel kans, want El Salvador gaat zeker risico nemen in de tweede helft dus hopen dat een lange bal van Cayman Islands in de diepte El Salvador verrast.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De wedstryd El Salvador- Cayman Islands staat nu 2-0.
  Voor zij die de wedtryd live willen zien:

  http://www.firstrowsports.eu/watch/82411/1/watch-cayman-islands-vs-el-salvador.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dus dat....kaaimaneilanden 1 : el salvador 4

  alleen een stunt kan ons helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat het toch een goede resultaat is omdat de selectie van de dominicaanse republiek alleen maar uit prof spelers bestaat. Ze spelen in Italie, Zwitserland, Serbie en USA. En ze beschikken zelf over een prof league. Kijk maar naar de eindstand in de uitwedstrijd tegen El salvador (3-2). Ik vind wel dat emilio limon geselecteerd moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. echt jammer dat wij niet kunnen winnen el salvador heeft een goeie ploeg,onze land gaat zwaar krijgen,jammer dat suribond niks doet,in nl zijn heel goede spelers van suri afkomst maar tog gebeurd niks,wk voor suri is heel ver weg om ooit te zien wanneer suri in wk gaan blijft een droom.hoop dat die klootzakken iets echt doen om spelers uit nl voor suri elftal mogen spelers

  BeantwoordenVerwijderen
 11. waar hebben we het met zijn allen er over,,er is niets aan de hand,als je in de volgende poel wil zitten moet je van el salvador 2 keer winnen
  als je dat niet kan .hoor je er niet bij

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hey ik gelooft best wel dat veel spelers van dit Dominican Rep uit het buitenland komen,ik heb ze nog nooit zo sterk gezien,,maar een profcompetitie nee dat hebben ze niet
  maar zo slecht is Natio nog lang niet hoor,, als ik naar Curacao kijk met zijn Spelers uit de Hoogste amateur Divisie in nederland,en 2 fulprofs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Volgens de Fifa notering zijn zowel de Dominicanen als Kaaimannen veel lager dan Suriname genoteerd. Enkele weken geleden werd het zelfde team van de Kaaimannen met 5-0 verslagen. Nu na twee kwalificatie wedstrijden merk ik een ander Surinaams team, de creativitiet is weg... helemaal weg. Suriname heeft in 2 duels twee penalties gescoord, dat is een sein dat er iets mis is in de manier van aanpak. Dit team wint niet van El salvador nog hier nog thuis bij hun. Dit team wint ook niet van de Kaaimannen thuis. Gewoon omdat er een verkeerde aanpak is. Jaliens faalt en kan de spelers niet motiveren om hun top nivo te halen. Jaliens moet weg...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. kunne we het alleen met penalty's??
  echt jammer.
  als ze zo doorgaan met deze mentaliteit zo van ach we forceren wel een penalty is de 80e min.
  zullen we het zwaar krijgen nu al 2 punten achter el salvador.

  succe, enige wat ik kan zeggen en dat jaliens moet vertrekken,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jongens waar maken jullie je drukom de dag toen K.jaliens zijn selectie bekend heeft gemaakt hield ik me hard alvast,wk qualificatie wedstrijden ga je serieus nemen om tenminste de finale ronde van de concacaf te halen en met alles wat er bij hoord,maar onder deze coach zie ik een terug val van de NATIO als die selectie van ricardo WINTER kans heeft gezien 3-3 gelijk met Cuba die hoog staan in de concacaf en zat ook een overwinning in voor Suriname,waarom in hemelsnaam ga je niet door met deze selectie zijn jongens die al de zweepslagen kende in die vorige qualificatie voor 2010 twee keer tegen EL SALVADOR het zou goed van pas komen maar jammer dat JALIENS die ervaring niet nodig heeft en daardoor heeft natio weer een terugval tot wat we nu hebben het is heel spijtig voor voetbalminnend suriname maar dat is de harde realiteit,LIMON is nog geen 28 of ouder hij is ook uitgeroepen tot beste speler in antigua&bermuda,waarom laat je zo een toonaangevende speler buiten het surinaams selectie JALIENS heeft geen antwoord op die vraag maar laten we hopen dat ergens in de tunnel een lichje voor ons in de toekoms gaat branden zo dat we niet meer thuis zit voor de buis voor BRAZILIE of ORANGE als toeschouwer,in die selectie van jaliens heb ik geen vertrouwen het duegd niet.BLAKA BOI.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja he,de reden van dit alles is omdat wij allemaal topvoetbal willen zien,daarom maken wij ons zo druk.Alleen de regering vertegenwoordigd door de Mini-ster v Sport maakt zich niet druk.Schande dat de informatie tav de sterkte v de tegenstander pas uren voor de wedstrijd werd bestudeerd.We denken geweldig te zijn omdat wij op PAPIER hoger gerangschikt staan dan de tegenstanders met uitzondering v El Salvador.De rangschikking geeft niet altijd de juiste weergave.Misschien hadden wij liever sv Notch kunnen sturen,aangezien de focus 2018 is.En al die voetanalisten kunnen ook hun mond dichthouden,want het zijn stuk voor stuk trainers die geen goede staat v dienst hebben.Een surinaams kampioenschap is niks.CFU Championschip,Concacaf Champions League,Gold Cup.Met deze titels op zak kunnen deze mensen aangetrokken worden als analisten.Kijk maar Magic Johnson,George Foreman,Johan Cruijf,De La Hoya....you name it.Nee,Suriname heeft deze mensen niet nodig,wat wij nodig hebben zijn mensen die het peil omhoog brengt.By the way,MIJN ADVIES........ROEP DEZE 3 SPELERS OP DIE NOG STEEDS OVER DE SURINAAMSE NATIONALITEIT BESCHIKKEN.PRAAT NIET OVER GELD,PRAAT OVER HET HALEN VAN DEZE SPELERS.PURREL FRANKEL-VERDEDIGER 34 JR -DE GRAAFSCHAP/EREDIVISIE , LUDCINIO MARENGO-AANVALLER 19 JR - FC VOLENDAM/JUPILER LEAGUE,CEREZO FUNG A WING -VERDEDIGER 27 JR - IJSSELMEERVOGELS / TOPKLASSE AMATEUR.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. nu maakt je wel een grote fout he vriend,,dacht jij dat Ludcimio Marengo,Cerezo fung a Wing en Purrel Frankel beter zijn dan de geselecteerde Natio spelers,,echt niet kijk maar naar curacao
  al een paar jaar krijgen ze pakslaag met dat soort spelers uit de topklasse en hoogste amateur klasse,,amang dies iwang poer a-ka dang joe pot a strond,,,,,mie e beggie joe

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Curacaose spelers in Nederland zijn constant van een lager nivo dan "Surinaamse" spelers in Nederland. Ik zeg selecteer deze heren alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het Is niet waar .wij dominicanen hebben geen prof compet. En we hadden tegen surin.alleen 5 op het veld die on het buitenland spelen ..maar volgende keer maken we jullie af .

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een wedstrijd zonder bezieling(passie),een wedstrijd zonder de WIL om te winnen. Gebrek aan snelle, vlotte combinaties. 1 - 1 gelijkspel tegen voetbaldwerg SD.....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Poster hierboven,je hebt helemaal gelijk.Die wedstrijd was niet om aan te zien!Overal ontbrak het aan,het was alsof ze geen zin hadden om te winnen.Geen balcirculatie,snel bal verlies,zeer zwakke achterhoede waar constant gaten ontstonden,spel combinaties die gewoonweg niet klopten,al met al zeer chaotisch.Als dit soort van spel gespeeld zal worden tegen El Salvador,dan kunnen we die tori rustig vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik hoop dat ricardo winter weer komt jalliens moet weg

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jarliens heeft het Surinaams voetbal met 20 jaar achteruit geholpen,de ware kracht van het surinaamse nivo ligt aan EMILIO LIMON,CHRISTOS,VLIJTER , In deze lichting hun zou ik graag willen zien in deze natio dan zouden we nog een kans kunnen maken tegen el salvador, maar met deze onervaren internationals denk ik niet dat we het zullen halen,gezien het spel van EL Salvador in twee oefenwestrijden zie ik geen mogelijkheid voor deze trage selectie van KENNETH JARLING,
  We geven een reactie op alles over het Surinaams voetbal omdat wij allemaal een keer NEDERLAND VS SURINAME wil zien in de arena of niet
  We wachten op jou minister LEKIN van buitenlandsezaken BLAKA BOI.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname speelt teleurstellend gelijk
Suriname speelt teleurstellend gelijk
http://1.bp.blogspot.com/-bfLXcgNQRQk/TmahBx5NuhI/AAAAAAAAAkM/8C_JW_6HdLM/s1600/Suriname%252C%2BDominican%2BRepublic%252C%2BFriso%2BMando%252C%2BEvani%2BEsperance%2B%252814%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B7%2Bseptember%2B2011.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-bfLXcgNQRQk/TmahBx5NuhI/AAAAAAAAAkM/8C_JW_6HdLM/s72-c/Suriname%252C%2BDominican%2BRepublic%252C%2BFriso%2BMando%252C%2BEvani%2BEsperance%2B%252814%2529%252C%2BVoetbal%252C%2BWK-kwalificatie%2B2014%252C%2B7%2Bseptember%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/09/suriname-speelt-teleurstellend-gelijk.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/09/suriname-speelt-teleurstellend-gelijk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content