zaterdag 24 september 2011

Surinaams elftal wint moeizaam van Curaçao


De Surinaamse senioren selectie heeft de eerste oefenwedstrijd tegen Curaçao met 2-0 gewonnen, vrijdagavond (foto). De ruststand in deze ontmoeting was 1-0 voor Suriname. De nationale selectie kwam in de 25ste minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Stefano Rijssel. Na de rust scoorde Suriname nog een keer. Milton Pinas liet doelpunt nummer twee op zijn naam noteren. Beide keren zorgde Giovanni Drenthe voor de assist.

Een matig opgekomen publiek zag de selectie van Suriname niet overtuigend spelen tegen die van Curaçao. Bondscoach Kenneth Jaliens was na de wedstrijden tevreden over de wil en de motivatie van de jongens. Hij zegt dat het duidelijk is dat de bedoelingen die zij nastreven bij balbezit en balverlies langzaam op gang komt.

Ten aanzien van het beginpunt van de selectie, zegt Jaliens dat er een beetje progressie te bespeuren valt, maar dat hij daarmee wel erg tevreden is. Het denkvermogen bij de voetballers groeit steeds meer. Ook wordt er vaker gespeeld volgens het systeem waarop getraind is.

Gisteravond lette de bondscoach meer op de manier waarop de selectie zich ontwikkelt bij het verdedigen en of die zich met behulp van coaching de volle 90 minuten standhoudt. Het team had de opdracht om de linies zeer kort op elkaar te houden. Ook werd er nagegaan of de jongens zelf kunnen ontdekken op basis van welke formatie de tegenstander speelt en of ze zelf met oplossingen kunnen komen. Qua aanval lette Jaliens meer op de opbouw.

In de tweede wedstrijd, morgen, gaat de selectie spelen alsof zij tegen de Cayman Islands uitkomt. Jaliens: "Er zullen duidelijke en specifieke opdrachten worden gegeven." Na deze partij worden er geen oefenwedstrijden meer gespeeld. "Dat doen wij pas na de twee komende WK-kwalificatiewedstrijden." Dan wil Jaliens een wedstrijd in eigen land en één in het buitenland spelen.

Zondagavond komen Suriname en Curaçao weer tegen elkaar uit in het André Kamperveen stadion om 18:00 uur plaatselijke tijd.

De opstelling van Suriname was: In het doel Obrendo Huiswoud, achter: Naldo Kwassie, Marlon Felter, Giovanni Alleyne en Friso Mando. Midden: Milton Pinas, Stefan Banetti, Gregory Poki en Giovanni Drenthe. Voor: Stefano Rijssel en Giovanni Waal. De arbiter was Andy Pireau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games