maandag 5 september 2011

Natio werkt toe naar tweede kwalificatiewedstrijd


De Surinaamse heren senioren A-voetbalselectie is gisteren gearriveerd op de Dominican Republic, alwaar zij de WK-kwalificatiemissie zullen voortzetten tegen het Spaanssprekende land. Natio startte de WK-kwalificatiereeks met een magere 1-0 zege in het André Kamperveen stadion tegen de Cayman Islands.

De Dominican Republic ging tegen het sterke El Salvador met 2-3 ten onder. Dit houdt in dat El Salvador en Suriname momenteel eerste staan met elk 3 punten na de eerste speelronde. Bondscoach Kenneth Jaliens zei voor vertrek naar de Dominican Republic dat hij bij aankomst meteen aan de slag zou gaan.

Tijdens de training zou er aandacht geschonken worden aan de speelwijze en de ontwikkeling daarvan. Er zal gewerkt worden aan de kansen en de bedreigingen die Natio staan te wachten tegen het thuisland. Jaliens had na de ontmoeting tegen de Cayman Islands nog geen informatie over het spel van de komende tegenstander.

De bondstrainer kon pas bij aankomst op de Dominican Republic beschikken over informatie en mogelijke beelden van de afgelopen wedstrijd. Volgens Jaliens is het belangrijk dat in een poulefase er gaandeweg een puntenvoorsprong kan worden opgebouwd. "Het is van zeer groot belang dat wij deze wedstrijd moeten spelen met de bedoeling deze drie competitiepunten te vergaren en naarmate het spelbeeld verandert, zullen we kijken hoe we invulling daaraan kunnen geven."

"Het spelbeeld van de wedstrijd tegen Cayman Islands zal niet hetzelfde zijn als op Dominican Republic en we zullen niet te lang blijven stilstaan, omdat de verandering van de tegenstander die we moeten brengen niet van invloed zal zijn op Dominican Republic." Op de vraag of er oefenwedstrijden komen na de ontmoeting tegen de Dominicaanse Republiek, zegt Jaliens dat er gekeken zal worden hoe invulling hieraan te geven.

"We moeten niet alleen denken aan de oefenwedstrijd. Er moet ook gewerkt worden aan wat wij willen doen en zolang dat tijdens de trainingen niet goed uitgevoerd wordt, heeft een oefenwedstrijd, waarnaar men altijd verlangt, geen invloed op onze ontwikkeling." Bij terugkomst van de Dominican Republic komen de vijf spelers die de eindselectie van 18 niet hadden gehaald, terug in de selectie. Jaliens beschikt dan weer over een groep van 23 man. "Mocht het zijn dat enkele spelers in de laatste fase van de competitie nodig zijn om invulling te geven op een der posities, zullen wij die erbij halen", aldus Jaliens.

3 opmerkingen:

  1. Voor NATIO speciaal gemaakt supportlied bestemd:
    Unu neng na sranang mang, wi go nak deng alla mang, Sa deng neng de mi no spang, yu mus sabi dat unu na mang, Strede wi strede wi no sa frede, strede wi strede wi sa no sa frede!!!!

    Gooooooo Natio!!!!! Nak Deng!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WE?dus u voelt zich aangesproken?omdat het de waarheid is.Oefen maar met Dosko,onverbeterlijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Games