Curaçao houdt stand tegen Suriname

Suriname stelde gisteren teleur in de tweede oefenwedstrijd tegen Curaçao. De tweede oefenwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Mirco C...


Suriname stelde gisteren teleur in de tweede oefenwedstrijd tegen Curaçao. De tweede oefenwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Mirco Colina scoorde beide doelpunten voor Curaçao, dat aantrad met U-20, U-23 en enkele senioren spelers. Voor Suriname scoorden Evani Esperance en Giovanni Drenthe.

Vrijdagavond won Suriname nog met 2-0 van Curaçao. De verwachtingen voor de tweede wedstrijd waren hoog. Bondscoach Kenneth Jaliens had namelijk het plan om met dezelfde opzet en motivatie als in de komende WK-kwalificatiewedstrijden te spelen. De selectie van Curaçao kwam echter goed voorbereid en was niet van plan te verliezen.

Aanvoerder Marlon Felter gaf in de 13e minuut een pass vanuit de achterhoede en bereikte Evani Esperance. Laatstgenoemde nam het leder mooi aan, keerde en schoot van buiten het strafschopgebied de 1-0 binnen. Twee minuten later liep hij te lang met de bal waardoor een counter verloren ging. De eerste kans van de gasten kwam na 19 minuten, maar Charles Martina schoot na een goede een-tweecombinatie met Daynob Lodovica tegen het lichaam van doelman Obrendo Huiswoud. Twee minuten later ging Martina ditmaal een-twee aan met Mirco Colina, maar die schoot onzuiver.

Curacao deinsde niet terug en ging opzoek naar de gelijkmaker. Deze kwam ook toen middenvelder Stefan Banetti in de fout ging en balverlies leed. Bij de omschakeling die hierop volgde wist Mirco Colina na enkele dribbelpasjes de 1-1 gelijkmaker langs Obrendo Huiswoud te schieten.

Drie minuten later miste Huiswoud een voorzet maar Friso Mando kon alsnog wegwerken. Zeven minuten later kreeg Stefano Rijssel (foto: in het rood) een goede kans na een misser van de goalie, maar die trapte nonchalant waardoor Glenciene Gregoria voor de doellijn kon redden.

1-1 was tevens ook de ruststand. Er ontwikkelde zich een spannende strijd in de tweede helft, waarbij beide selecties voor een beter resultaat gingen. Jammer genoeg werd er aan Surinaamse zijde heel erg slordig gespeeld. Overhaast spel leidde tot veel balverlies en onnodige fouten. Jaliens pleegde enkele wissels om zo de reservespelers ook de kans te gunnen zich te bewijzen.

Binnen de eerste zeven minuten kreeg Stefano Rijssel een droomkans toen de doelman van Curaçao het leder losliet. Rijssel plaatste de bal echter op nonchalante wijze te tam, waardoor een verdediger nog voor het doellijn wist weg te werken.

Met nog ongeveer 29 minuten spelen kreeg Suriname een vrijetrap. Giovanni Drenthe schoot de vrije trap laag over de grond het doel in; 2-1. Vijf minuten later was het wederom Colina die de gasten langszij bracht nadat hij Giovanni Alleyne prachtig had omspeeld; 2-2.

Suriname zat hierna twee keer dichtbij een goal, maar de doelman van Curaçao zorgde ervoor dat zijn ploeg niet voor een tweede keer in drie dagen onderuit ging. Er ontwikkelde zich een gelijkopgaande strijd in de slotfase. Suriname creëerde de betere kansen, maar de aanvallers faalden steeds bij de afronding vanwege overhaastigheid.

Jaliens was erg ontevreden dat de doelstellingen niet zijn gehaald, maar legde zich bij het resultaat neer. "We moeten tevreden zijn met het gelijkspel, want het kon misschien zelfs een groot verlies zijn geworden. De spelers van Curaçao waren erop gebrand niet te verliezen en het beste eruit te halen," zegt hij. "Hun agressiviteit was zodanig dat wij met onze nonchalance de tol hebben betaald door twee doelpunten weg te geven."

Jaliens zegt dat de ploeg erg 'lomerig' is gestart en dat de agressiviteit en de concentratie was weggevallen. Hij denkt dat de wedstrijd van vrijdag waarbij een redelijke partij is gespeeld, van invloed is geweest op die van gisteren. "Dat mag niet. Ik wil spelers hebben die onder alle omstandigheden volwassen blijven om het spel van de selectie te blijven spelen," aldus de bondscoach, die duidelijk maakt dat er hieromtrent een hartig gesprek komt met de spelers bij de komende trainingen.

Naar de wedstrijd tegen de Cayman Islands toe zullen er geen andere oefenpartijen worden gespeeld. Door de dubbele bezetting van elke positie moeten de trainingssessies tijdens de onderlinge partijspelen getest kunnen worden. "Wij zullende de komende trainingen de fouten corrigeren en de controle daarop uitoefenen en verder proberen om in onderlinge partijspelen het niveau te halen," zegt hij.

In vergelijking met de eerste ontmoeting is duidelijk gebleken dat er nog veel werk te verrichten aan de Surinaamse voetbalselectie. Natio moet op 7 oktober in WK-kwalificatie verband uit en tegen de Cayman Islands spelen. Op 11 oktober heeft Natio thuis de Dominican Republic op bezoek.

COMMENTS

BLOGGER: 13
 1. Is er ergens een opstelling van Natio te vinden? We zijn nu een dag verder en ik kan geen spoor vinden; zo wordt het nooit wat, met of zonder suriprofs....:-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het idee dat er nauwelijks vooruitgang zit in de selectie. Tegen dit Curaçao, dat snel wat spelers bij elkaar heeft gezocht voor deze oefenwedstrijden, hadden we met minimaal 4-0 moeten winnen.

  Ik zie de komende WK-wedstrijden somber in. Op z'n minst kunnen we strijdend ten onder gaan, maar daar geloof ik niet meer in. We missen gewoon een aantal sterke/creatieve jongens die wel tijdens de Caribbean Cup 2010 speelde.

  En ik zou zeker nog een oefenwedstrijd inplannen, al is het maar tegen een hoofdklasse/eerste klasse club. Misschien is de Olympische U-23 selectie van Harold Deyl een optie, als die nog in training zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit was een zondagsteam vanuit Curacao. De echte selectie van Curacao heeft alleen spelers uit Europa. Suriname moet serieus nu huiswerk gaan doen. Winst tegen de kaiman eilanden en de dominicanen is nu een challenge. Tegen El Salvador is het reeds een verloren zaak. Wat nu mensen, wat nu????

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik het voor het zeggen had zou ik sinds het begin van de wk kwalificatie de U 23 selectie laten spelen en aanvullen met 2 of 3 spelers die wat extra kunnen toevoegen.

  Ik heb natio en de u 23 selectie zien spelen en u 23 speelde in mijn ogen veel beter dan natio.

  zelfs de u 20 Selectie heeft tegenstand kunnen bieden tegen remo en paisandu en dat zjn tegenstaanders die veel meer hebben laten zien dat Curacao.

  De u23 selectie zou het beslist niet slechter doen en was het metteen een goede voorbereiding voor de komende Olympische wedstrijden.

  Straks gaat men weer hals overkop de u23 selectie bij elkaar roepen en is er geen tijd meer voor een behoorlijke oefen wedstrijd.

  ai baja.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thisssss Outfit, is The Original FullFillment of The "Tornado" - Our dynamic.- . mi Lob'ing!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zie suriname niet winnen van de caiman islands?? men kan niet gewoon inzien dat hij niet de juiiste trainer is bij natio.
  als het aan mij lag had ik hem direkt de laan uitgestuurd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schande,niet kunnen winnen van een team dat veel zwakker staat.En dit team moet dan straks tegen El Salvador spelen....En de poster hierboven heeft gelijk,Kenneth Jaliens is NIET GESCHIKT om als bondscoach te functioneren!Hij maakt er een puinzooi van!Nee jongens,zelfs tegen Cayman Islands verwacht ik geen overwinning,niet met zo´n coach die niet weet wat hij aan het doen is.De vorige coach had veel meer inzichten,die kon tenminste nog voor een knaller zorgen tegen Cuba met 3.3 gelijke stand

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het nieuwe thuis tenue van KELME al heel erg mooi, en ook dit uit tenue vind ik wel aardig. Ik heb gehoord dat men er aan denkt om voor volgend jaar een nieuw, speciaal ontworpen uit-tenue te laten designen. Ik vind dat wij Surinamers hierin een stem zouden moeten krijgen. Wie ook????

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Suriname en Curacao tellen al lang niet meer mee in het voetbal. Die twee landen zijn heel erg achteruit gegaan in het voetbal. Suriname en Curacao speelden vroeger redelijk goed voetbal, maar nu kunnen ze niet eens meer van de Dominicaanse Republiek winnen. Diep triest!

  Voetbal is een hobby geworden voor de bestuurders van die landen.

  De Cricketlanden hebben nu voor het zeggen wat voetbal betreft in het Caraibisch gebied.

  Kijk naar Antigua, zij willen iets bereiken in het voetbal ! Hun leiding werkt hard om dat te bereiken!

  Sterkte Suri's,
  Anti22 !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ik bedoelde is dat we nu bijna een week verder zijn en er echt nergens een opstelling van de wedstrijd is te vinden. Niet in de kranten, niet op de site van de SVB, niet hier. Hoe kan je dan in hemelsnaam verwachten dat mensen het serieus gaan nemen, achter de ploeg gaan staan en dergelijke? Ik denk dat er behalve een kwaliteits- ook een ernstig PR probleem is...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben het helemaal eens met de poster hierboven.Iedere keer wanneer er wedstrijden gespeeld moeten worden,moeten we maar raden wat de precieze opstellingen zijn.Zo kunnen we nooit een volledige analyse geven en onze meningen er over geven.En hoe moeten we dan inderdaad volledig achter het team staan?Nergens word vanuit het bestuur van de SVB moeite gemaakt om een volledig beeld te geven zodat we daadwerkelijk kunnen zien wat er precies aan de hand is.We hebben steeds te maken met clown achtige reactie van een coach (Kenneth Jaliens) die van geen toeten en blazen weet en dan moet je maar afgaan op wat hij zegt.Al met al,het is gewoon een grote rotzooi,het is rommelig,nergens kunnen we goed de ontwikkelingen volgen,en daarom neemt men dit inderdaad niet serieus!Zeer veel ernstige gebreken die zolang het bestuur op deze voet blijft doorgaan,z'n voortgang zal blijven hebben zonder enige hoop voor de toekomst.En de Surinaamse regering heeft hier uiteindelijk ook z'n aandeel in,omdat men maar niet over de brug komt met concrete veranderingen in de bestaande grondwet.Tja,dan blijft dit voor altijd een kwaal.

  Antigua heeft ALLANG door hoe ze te werk moeten gaan,terwijl een groot land zoals Suriname met veel meer inwoners,zich als een Donald Duck gedraagt en niet weet hoe en wat aan te pakken.En eigenlijk is de formule simpel,als Jamaica,Trinidad,Haiti en Antigua het hebben toegepast,hoe kan het dan niet werken voor Suriname?Ja,DES TE MEER zou het werken voor Suriname omdat GEEN van deze landen of eilanden echte TOP SPELERS heeft die in buitenlandse prof competities voetballen,terwijl Suriname een MEGA lijst heeft aan namen die hoog aangeschreven staan in buitenlandse clubs!!!Met andere woorden,we hadden ALLANG superieur kunnen zijn over de rest van de CONCACAF landen,ja zelfs over Mexico en Amerika,omdat ik denk dat we betere spelers hebben.Het voetbal zit nou eenmaal diep in onze Surinaamse genen.

  Het is voor dus nu al reeds een verloren zaak,dus hopen dat het nog met dit team goed komt?Nee,Jaliens maakt weer dezelfde fouten als 4 jaren geleden,ik weet niet of die eigenlijk wel als coach aangesteld had moeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaliens had inderdaad niet als bondscoach aangesteld moeten worden. Hij had beter een adviserende functie kunnen invullen. Heel het jaar was hij in Nederland, hij heeft dus geen zich gehad op de Hoofdklasse competitie en welke spelers goed en in vorm zijn. Beter was een Hoofdklasse coach als Ricardo Winter geweest, die spelers heeft zien spelen tijdens competitiewedstrijden.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Curaçao houdt stand tegen Suriname
Curaçao houdt stand tegen Suriname
http://1.bp.blogspot.com/-5nSx6ZgADOU/ToC159BXK2I/AAAAAAAAAlk/tebFHpS1T6w/s1600/Suriname%252C%2BCuracao%252C%2BOefenwedstrijd%252C%2B25%2Bseptember%2B2011.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-5nSx6ZgADOU/ToC159BXK2I/AAAAAAAAAlk/tebFHpS1T6w/s72-c/Suriname%252C%2BCuracao%252C%2BOefenwedstrijd%252C%2B25%2Bseptember%2B2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/09/curacao-houdt-stand-tegen-suriname.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/09/curacao-houdt-stand-tegen-suriname.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content