woensdag 24 augustus 2011

'Wij gaan de wedstrijd zeer gemotiveerd tegemoet'


Over tien dagen start Suriname in het André Kamperveen stadion de kwalificatieserie voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië. De eerste tegenstander is de Cayman Islands. Bondscoach Kenneth Jaliens (foto: links) en zijn jongens zijn erg optimistisch en bereiden zich dagelijks voor op de eerste game. "Wij gaan zeer gemotiveerd de eerste wedstrijd tegemoet", zei hij gisteren.

"Ik ga voor de overwinning." Ondanks dat de Olympische selectie begin deze maand een 5-0 overwinning op de Kaaimaneilanden boekte, gaat Jaliens er niet van uit dat het makkelijk zal worden. "Voor ons is het belangrijk dat wij in de korte voorbereidingsperiode die er nog is, wij ons goed klaarmaken voor de eerste horde en dat wij vorderingen binnen de ploeg kunnen zien."

De bondscoach verwacht hetzelfde spelbeeld van de Cayman Islands. "Mocht het zijn dat er veranderingen optreden in hun speelwijze, dan zullen wij dat heel gauw moeten opvangen en de nodige correcties aanbrengen." De inzet van de spelers noemt hij –mede door de dubbele bezetting op alle posities – erg goed. "Zij die goed invulling geven aan de afspraken en die het het best tot uiting kan brengen, zullen in het elftal staan. Als er twee jongens aanspraak maken op een positie is dat erg positief, omdat wij dan keuze hebben."

De training van maandag kende een zeer goede opkomst. "Het is ze aangeraden. Wij hebben duidelijke afspraken ten aanzien van hun aanwezigheid, afwezigheid en het laatkomen, dus mogen wij ze complimenteren", zei Jaliens. "Wanneer zij een standje moeten krijgen, krijgen ze dat. Als zij een schouderklopje moeten krijgen, krijgen zij dat ook. Zij moeten nou gaan begrijpen waarvoor zij in de selectie zijn."

Tijdens die training werd het accent gelegd op de organisatie van de verdediging op de helft van de tegenstander. De resterende trainingsdagen heeft de technische staf verdeeld om de internationals teamtactisch te ontwikkelen. Er zal worden gewerkt aan het verdedigen en om doelpunten te voorkomen.

Naar de eerste wedstrijd toe zullen er geen oefenwedstrijden worden gespeeld. "Bij het samenstellen van het trainingsprogramma hebben wij daadwerkelijk invulling gegeven om te gaan werken aan het ontwikkelen van de nationale selectie." De technische staf heeft bewust daarvoor gekozen, omdat zij veel zaken binnen de selectie moet aanbrengen en veranderen. Binnen de selectie, die in het weekend op trainingskamp gaat, zijn er tot nu toe geen blessures. "Alle spelers zijn fit. We hopen dat die fitheid ook overslaat naar frisheid. Daarom hebben we een juiste aanpak bij de trainingen, zodat de jongens allemaal fit en fris zijn voor de eerste wedstrijd."

2 opmerkingen:

  1. Dezelfde fouten worden ALWEER herhaald.......Motivatie brengt musje of moesje niet naar Parijs.Wedstrijden moeten wij spelen en liefs tegen toffe tegenstanders zodat wij leren om onder druk te kunnen voetballen en uiteindelijk leren hoe wij daarmee omgaan.Wow,wow,wow,hoe is het mogelijk dat er geen oefenwedstrijden zijn gepland.HALLOOOOOOOO,WAKE UP SVB EN DE TECHNISCHE STAF.WEES TOCH NIET TEVREDEN EN ZET MET UW KENNIS EN ERVARINGEN DE SVB ONDER DRUK.Waarom ,waarom leren wij niet van de fouten?Waarom?Moet er eerst hevig geprotesteerd worden?Waarom doen wij dit met onze jongens?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. TYURI,GUYANA VS INDIA,0-0 MAN.INDIA WILL CONTINUE WITH ST.VINCENT & THE GR. JALIENS,PLS CALL INDIA TO PLAY HERE MAN. DO NOT PLAY AGAINS TAKDIERBOYS AGAIN MAN. YU NO ARKI TU MAN. DIS NA YU LAATSTE LAATSTE CHANGE MAN.OR NEXT TIME A WHITE MAN WILL BE IN CHARGE MAN.

    BeantwoordenVerwijderen

Games