donderdag 18 augustus 2011

U-20 spelers worden toegevoegd aan U-23 selectie


Suriname U-23 hervat aanstaande dinsdag de voorbereidingen in verband met de aanstaande deelname aan de Caribische finaleronde voor Olympische kwalificatie. Na een succesvolle eerste ronde, waarbij Suriname zich ten koste van topfavoriet Jamaica wisten te plaatsen, zal de technische staf zaken in stelling brengen deze selectie verder te loodsen naar de finaleronde van de CONCACAF.

In laatstgenoemde fase komen grote jongens zoals Mexico, USA en Costa Rica erbij. Voor de komende maand zal de selectie zich echter moeten focussen op Cuba, St. Kitts & Nevis en Trinidad & Tobago.

Gisterochtend had bondscoach Kenneth Jaliens een gesprek met de technische staf van de U-23 selectie, ten aanzien van een groot aantal spelers die ook deel uitmaakt van de U-23 selectie. Eerder was door Jaliens aangegeven dat in dit geval gebruik zal worden gemaakt van de kweekvijver uit de U-20 klasse (foto: links, U-20 speler Rocky Kaise tijdens de CONCACAF U-20 Championship 2011 met een speler van Panama).

Hoofdcoach van de U-23 selectie, Harold Deyl, kan in deze fase nog geen namen prijsgeven, maar zegt dat een groot deel van de spelers afkomstig zal zijn van de U-20 selectie. Er zal daarnaast nog worden geselecteerd als jongens goed worden bevonden.

Het ligt in de bedoeling dat zowel de senioren als de U-23 selectie uit 23 man bestaat. De groep U-23 spelers die geselecteerd zijn voor de senioren A-selectie trainen met de A-selectie. Deyl zegt echter dat als er een toernooi volg en de A-selectie niet in actie komt er zeker een beroep zal worden gedaan op deze groep. "Deze jongens kennen de klappen van de zweep, waardoor de U-20 spelers zich aan hen kunnen optrekken. Het is verder ook leuk voor de jongens die nog geen 23 zijn op twee fronten te opereren. Ze worden er alleen beter van."

Deyl is van mening dat deze situatie gezond is voor de jongens. De spelers binnen het Surinaamse voetbal worden dan reeds vroeg ermee geconfronteerd op een hoog niveau te voetballen.

1 opmerking:

  1. Trainer,een goede zet van u en het gehele staf,maar neem de tijd om de jongens van sv NOTCH goed te observeren. Het zijn jongens voor de toekomst.Sla hen niet over.

    BeantwoordenVerwijderen

Games