donderdag 18 augustus 2011

SVB wil Olympische finaleronde organiseren


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft na goed overleg tijdens een bestuursvergadering dinsdagmiddag besloten zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de finaleronde voor Caribische landen in verband met de Olympische kwalificatie.

SVB-voorman Louis Giskus zegt dat het verzoek gisteren in orde is gemaakt en gericht naar de Caribbean Football Union (CFU). Tegenstanders St. Kitts & Nevis heeft intussen ook een verzoek ingediend, terwijl Cuba en Trinidad & Tobago nog niets van zich hebben laten horen.

Elk land dat het toernooi wenst te organiseren, zal moeten aangeven in welk stadion de wedstrijden afgewerkt zullen worden, op welke dagen, en de hotels waar de gasten zullen verblijven. De officials die leiding moeten geven aan de wedstrijen moeten in een apart hotel verblijven.

De CFU heeft ook een verzoek gedaan aan de SVB om de organisatie van het dames U-20 WK-kwalificatietoernooi op zicht te nemen. Giskus zegt dat er nog gesprekken gevoerd moeten worden met de voorzitter van de commissie vrouwenvoetbal, Harold Felter, hieromtrent.

In een eerder vraaggesprek zei de voorzitter dat de organisatie van dit soort toernooien de bond bijzonder veel geld kost. Het voordelige echter is het feit dat de de Surinaamse selectie niet hoeft af te reizen en meer kans maakt voor eigen volk een toernooi te winnen.

De wedstrijden voor de Olympische U-23 selectie zullen waarschijnlijk eind november afgewerkt worden. Half november wordt namelijke de tweede ronde voor de WK-kwalificatie 2014 afgerond met de laatste wedstrijden voor de A-selecties. Suriname U-23 zal daarna een halve competitie afwerken tegen Cuba, St. Kitts & Nevis en Trinidad & Tobago. De beste twee teams in de poule gaan door naar het Olympische CONCACAF-toernooi, waar de teams uiteindelijk zullen strijden voor een ticket naar de Olympische Spelen 2012 in Londen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games