maandag 29 augustus 2011

SVB-voorzitter Giskus treedt per oktober af


Louis Giskus (foto: rechts, tijdens zijn herverkiezing in 2009 als voorzitter), voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft zijn vertrek als voorzitter aangekondigd. Per 1 oktober legt hij zijn functie neer. Dit heeft hij per brief woensdag aan het bestuur verteld. Intussen is bekend dat de leden hem nog tot aan het einde van de zittingsperiode willen hebben. Ze hebben zaterdag aan Giskus gevraagd om aan te blijven.

SVB-ondervoorzitter Dayasankar Mathoera weet dat Giskus vaker zijn vertrek heeft aangekondigd. Wij hebben toen en ook nu het verzoek aan hem gedaan om aan te blijven. Mathoera maakt zich volgens informatie op om de plaats van Giskus over te nemen. Een andere kandidaat bij vertrek van Giskus is Mau Issa, voorzitter van Leo Victor, die de ondersteuning van enkele topsectieclubs geniet. Morgen zal tijdens een bestuursvergadering de zaak Giskus weer aan de orde komen. Giskus weet dat binnen het bestuur er genoeg leden zijn die zijn plaats kunnen innemen.

Hierover zullen de leden zich moeten uitlaten. Kenneth Themen, voorzitter van de Kwatta Sport Bond, acht het niet raadzaam dat de SVB-voorzitter nu opstapt. Themen vindt dat Giskus zijn termijn moet uitzitten, waardoor de plannen die op stapel liggen voltooid worden. In tegenstelling tot Themen, is Errol Veldbloem, voorzitter van de Wanica Sport Organisatie, totaal niet verrast. Hij noemt het aangekondigde vertrek van Giskus een scenario.

"Het is een scenario die de man steeds opzet om zijn draagvlak binnen het bestuur te toetsen, dit keer naar eigen bestuursleden toe." Velbloem zegt deze voorzitter persoonlijk te kennen; hij zal nooit aftreden. "Wie verlaat zomaar een bloeiende goudmijn als de SVB." Veldbloem beweert dat het niet Giskus is die bepaalt wanneer hij vertrekt, maar Waldo Gobardhan de strekste man binnen de SVB.

2 opmerkingen:

  1. Raj, krijg ik gelijk dat SVB een politiek bedrijf is geworden? Jammer, nu begrijp ik waarom er niet met de heer Seedorf kon worden samengewerkt. Sommige zaken hebben geen woorden nodig, maar handelingen zeggen het.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dus,als we denken dat er een nieuwe wind waait,hebben wij het glad mis.ALA SANI OW TANG SREPI.Er moet gewoon schoonschip gemaakt worden.Met deze mensen kunnen wij topvoetbal vergeten en zal het een troep blijven.

    BeantwoordenVerwijderen

Games