zaterdag 27 augustus 2011

SVB bereidt zich voor op WK-ontmoetingen


De Surinaamse Voetbalbond (SVB), is drukdoende voorbereidingen te treffen voor de WK-kwalificatieontmoeting tussen Suriname en de Cayman Islands op 2 september. Niet minder dan 2200 toegangskaarten zullen voor deze ontmoeting worden gedrukt. Het wordt voor Suriname de eerste ontmoeting in deze kwalificatiereeks naar het WK 2014 in buurland Brazilië.

Suriname is hierbij ingedeeld met El Salvador, Dominican Republic en Cayman Islands. Laatstgenoemd land was onlangs nog tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi al tegenstander van Suriname. Onze U-23 Olympische selectie zegevierde toen makkelijk met 5-0.

Momenteel staat Cayman Islands op de 172e plaats van de FIFA wereldranglijst. Suriname (110) zal de ploeg echter, ondanks zijn favoriete status en het thuisvoordeel, geenszins moeten onderschatten. De gasten arriveren volgens planning op woensdag 31 augustus en zullen verblijven in het Marriott Hotel.

Op basis van bepaalde afspraken die gemaakt zijn tussen beide landen zal de SVB de lokale kosten, waaronder hotel, transport en voeding op zich nemen. Bij het bezoek van onze selectie aan Cayman Islands zal hetzelfde geschieden. Intussen bereidt Natio zich intensief voor op deze wedstrijden. De selectie is vanaf maandag elke dag in training, waarbij dit weekeinde een trainingskamp komt bij kijken.

De ontmoeting staat voor 18.00 uur plaatselijke tijd in het André Kamperveen stadion geprogrammeerd. Natio vertrekt na de ontmoeting op 4 september meteen naar de Dominicaanse Republiek om op 6 september aldaar tegen dat land haar tweede kwalificatiewedstrijd af te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games