woensdag 3 augustus 2011

Suriname U-23 heeft goede voorbereiding gehad


"De Olympische U-23 selectie van Suriname heeft een goed trainingskamp achter de rug. De spelers zijn heel goed gemotiveerd voor de kwalificatiewedstrijden", zegt assistent Roberto Gödeken. De U-23 selectie heeft gisteren de laatste training afgewerkt in het Franklin Essed stadion. "We hebben meer aandacht besteed aan de spelhervattingen", vertelt de assistent-bondscoach.

Fabian van Dijck is inmiddels aangewezen als aanvoerder van de nationale U-23 selectie dat vanaf vandaag deelneemt aan het Olympisch kwalificatietoernooi in het André Kamperveen stadion. Oud-Robinhooder Van Dijck komt momenteel uit voor Walking Boyz Company. Na de laatste training van de U-23 Natio dinsdag is besloten om hem de leiding op het veld te geven.

De laatste training is volgens assistent-bondscoach Roberto Gödeken heel positief te noemen. "Na de training zijn alle spelers vertrokken naar het YMCA-gebouw, waar ze zullen worden ondergebracht tot zondag. Voor deze opzet is gekozen om een hechtere band tussen de spelers te laten groeien", zegt Gödeken.

Gödeken zegt dat hij geen beeld heeft van hun eerste tegenstander Cayman Islands (foto: gisteren, tijdens de training); wat hun speelstijl is. "Voor de eerste wedstrijd gaan we gewoon ons eigen spel spelen in het begin en naarmate de wedstrijd vordert, zullen we ons spel aanpassen."

De twee andere tegenstanders, Jamaica en St. Vincent & the Grenadines, gaat men goed observeren tijdens hun eerste wedstrijd die ze hier gaan spelen.

De Olympische voetbalselectie van Suriname neemt sinds 1960 deel aan de pre-Olympische voetbaltoernooien. In de eerste 20 jaren heeft Suriname steeds de tweede ronde gehaald met de U-23 selecties. Maar de laatste 20 jaren is het Suriname nimmer gelukt om de tweede ronde van het kwalificatietoernooi te halen. In 1996 hadden we niet deelgenomen, terwijl de jaren daarna een vroege uitschakeling ons achtervolgde. De laatste keer dat we deelnamen aan een kwalificatietoernooi, was in 2007 voor de Spelen van 2008 in Bejing (China). De U-23-selectie werd toen in eigen land uitgeschakeld in een vierhoekstoernooi. Suriname opende met een 1-0 winst op Curaçao, maar verloor vervolgens van Guyana (1-2) en speelde 0-0 gelijk tegen Trinidad & Tobago.

De nationale U-23 selectie komt vandaag om 19.00 uur in het André Kamperveen stadion uit tegen de Cayman Islands. Om 17.00 uur spelen Jamaica en St. Vincent & the Grenadines tegen elkaar in de openingswedstrijd. Uit dit toernooi gaat alleen de poulewinnaar over naar de volgende ronde.

2 opmerkingen:

 1. Suriname heeft ondanks de 5 - 0 overwinning echt de kans laten liggen een goede doel saldo neer te zetten tegen Cayman Islands. Het blijkt dat Cayman Island zeer zwak is en gezien de kansen het op zijn minst 10 - 0 moest zijn.

  St. Vincent & the Grenadines heeft toch, vooral de eerste helft goed tegenstand geboden tegen Jamaica en heeft zeker 2 doelrijpe kansen omzeep gebracht.

  Voor Suriname wordt het vrijdag een moeilijkere wedstrijd en hopen dat de kansen beter benut worden.

  Ik verwacht dat Jamaica zeker hard zal werken om na de tweede wedstrijd een beter doelsaldo te hebben dan Suriname. Indien wij een beter doelsaldo hebben na de tweede wedstrijd zullen de kansen groter worden om als eerste te eindigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Suriname gefeliciteerd..........maar die 2-2 laat onze tekortkomingen zien.Jamaica was technisch en tactisch beter.Een duel in Jamaica tegen dit team zou ons een juiste weergave geven,waar wij als U-23 in werkelijkheid staan.SVB,DNA,Minister v Sport.......Aub,stel in de gelegenheid om in aanloop op de finale,sterke landen als Venezuela,Panama,Mexico,Nederland hier te krijgen voor oefeninterlands tegen onze U-23.Aub,dan gaat de SVB en Suriname zien,dat wij in grote aantallen richting AK gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Games