zaterdag 27 augustus 2011

Surinaamse bond verontschuldigt zich bij FIFA


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft zich in een verweerschrift verontschuldigd bij de disciplinaire commissie van FIFA, voor het publiek dat het veld is opgerend tijdens de wedstrijd Suriname-Jamaica op 7 augustus. Volgens FIFA-regels is dit ten strengste verboden en de SVB betreurt deze actie dan ook.

Wel wordt in het verweer benadrukt dat het publiek 'het arbitrageteam noch de spelers van Jamaica een haar krenkte'. De reactie van de toeschouwers was puur een uiting van overenthousiasme. "Hoegenaamd is geen enkele vorm van geweld aangewend door het publiek." Ook is door kordaat optreden van de politie en beveiligingsmedewerkers de rust spoedig teruggekeerd.

SVB-voorzitter Louis Giskus reageert desgevraagd tegenover de krant dat de commissie de zaak op 13 september in behandeling neemt. "Wij hebben weliswaar formeel nog geen verslag van de politie, maar we hebben waarheidsgetrouw gereageerd op het verzoek van de disciplinaire commissie." Videobeelden en foto’s over het gebeurde zijn eerder al opgestuurd naar de commissie. "We hebben de commissie verzekerd een beroep te doen op het publiek om zich voortaan niet naar het veld te begeven. We hebbe de garantie gegeven dat in de toekomst extra politie en beveiligingspersoneel zal worden ingezet om de orde te handhaven."

SVB had tot donderdag de tijd verslag te doen over ongeregeldheden tijdens de wedstrijd in het André Kamperveen stadion tussen de Olympische selecties van Suriname en Jamaica. De disciplinaire commissie van de FIFA beroept zich op artikelen in een reglement waarin het organiserend land aansprakelijk wordtgesteld voor de veiligheid van alle actoren tijdens internationale wedstrijden.

Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd, die 2-2, eindigde rende een deel van het publiek het veld op, nadat de thuisploeg zich door een doelpunt uit een strafschop had verzekerd van een plaats in de volgende ronde van het kwalificatietoernooi. Tegelijkertijd werd de scheidsrechter omsingeld en bedreigd door Jamaicaanse spelers en werd hij door enkelen zelfs belaagd. Zeker twee Jamaicaanse spelers die geweld gebruikten kregen de rode kaart. De situatie escaleerde en een politiemacht ontzette de scheidsrechter uit de grimmige situatie.

De beelden van de chaos, zijn in de onderstaande video te bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games