woensdag 10 augustus 2011

Surinaamse bond hoeft geen zware straf te vrezen


Suriname zal op de vingers getikt worden door de Wereldvoetbalbond FIFA voor wat betreft de veiligheid in het André Kamperveen stadion afgelopen zondag. Dit zegt SVB-voorzitter Louis Giskus. In de wedstrijd Suriname tegen Jamaica in het Olympisch kwalificatietoernooi bestormden Surinaamse supporters het veld (foto) na de late gelijkmaker van Suriname. Volgens Giskus mag dit absoluut niet. "We krijgen zeker een vingertikje. Ik denk niet dat we geschorst of gediskwalificeerd zullen worden. Dat is een verregaande en te zware maatregel."

De SVB-preses zegt dat de ontknoping en ontlading na de gelijkmaker te groot waren. Die hebben gemaakt dat iets meer dan 100 supporters zich niet hebben kunnen beheersen en overenthousiast het veld hebben betreden. Wel hebben de supporters zich niet misdragen tegenover de Jamaicanen of de arbiter. Ze zijn het veld opgerend en teruggekeerd.

De SVB heeft reeds zijn verontschuldigingen over dit voorval aangeboden aan de macht-commissioner Hubert Insenia uit Curaçao en zal dat ook schriftelijk doen aan de FIFA. Om de 5 meter een veiligheidsman langs de lijnen zetten, dat is voor Surinaamse maatstaven niet haalbaar. "Het wordt een dure grap om dit te doen. Het voetbal zal onbetaalbaar worden voor Surinamers en dat willen we ook niet." Het hekwerk voor de hoofdtribune in het André Kamperveen stadion is in opdracht van de FIFA weggehaald, daar volgens de internationale regels het publiek niet gehinderd mag worden door objecten om de wedstrijd goed te volgen.

Giskus is niet tevreden met het optreden van de Jamaicanen, in het bijzonder hun Braziliaanse trainer Montesso, die de arbiter na de penalty aanvielen. Doordat de Jamaicanen zich niet opstelden om de wedstrijd te hervatten na de penalty, heeft de arbiter Trevor Taylor uit Barbados de partij afgefloten. "Onsportief vind ik ze", aldus de SVB-voorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games