dinsdag 9 augustus 2011

Rijssel: 'Geloof hebben dat we het kunnen maken'


Na de beslissende strafschop afgelopen zondag scandeerde het publiek: "Boeroe! Boeroe! Boeroe!". De bijnaam van U-23 spits Stefano Rijssel (foto: onder, met links in het blauw Harold Deyl). Velen stellen hem verantwoordelijk voor het behalen van de volgende ronde van de Olympische kwalificatie. In de 3 gespeelde wedstrijden tegen de Cayman Islands, St. Vincent en Jamaica onderscheidde Rijssel zich door zijn harde werken voor het team.

Na de laatste wedstrijd was 'Boeroe' vol van vreugde. "Op dit moment voel ik me echt goed. Ik ben echt blij." De spits geeft aan zijn opdracht uitgevoerd te hebben die U-23 coach Harold Deyl hem had opgegeven. "Hij gaf aan dat ik diep moest spelen en me acties moet maken. Dat is me uiteindelijk ook gelukt."

Rijssel heeft geen enkele seconde zijn hoofd laten hangen en altijd het vertrouwen gehad in een goede afloop. Dit probeerde hij ook over te brengen op de andere spelers. "Ik heb ze gezegd: 'jongens kom op we kunnen het, we hebben maar één doelpunt nodig om over te gaan.' Het is ons gelukt."

De Surinaams U-23 international zegt ook lessen geleerd te hebben over de wedstrijd met Jamaica. "We moeten elkaar echt blind kunnen vertrouwen en geloof er in hebben dat we het kunnen maken. De jongens moeten goed trainen en altijd het vertrouwen in elkaar hebben."

Coach Deyl is ook tevreden over de werkzaamheden van Rijssel. "Hij moest diep staan tussen de twee verdedigers. Je weet dat Stefano een meerwaarde heeft met zijn snelheid en balvaardigheid. Je weet dat door een actie door het midden een penalty veroorzaakt kan worden door zijn snelheid en dat is dus ook gelukt."

Over de commotie omtrent de gegeven strafschop in blessuretijd blijft de trainer rustig. "Ik stond vanaf het middenveld te kijken en de scheidsrechter stond er met zijn neus boven op. We hadden hem niet de hele wedstrijd mee, maar op dat moment geeft hij hem dus dan zal het ook wel zo zijn. Ik kan me wel voorstellen dat de Jamaicanen heftig reageren. Ze voelden zich waarschijnlijk in hun hemd gezet of bestolen. Maar als het een penalty is is het een penalty."

Het ontstaan van de strafschof kan toegewezen worden aan de wijziging van de tactiek toen het Surinaams elftal U-23 met 1-2 achter kwam te staan. "De tactiek was om dan diep te gaan spelen. Eerder naar voren komen en proberen de backs meer op te laten komen. Je weet dat Jamaica gaat verdedigen bij een voorsprong zoals wij deden toen het 1-0 voor ons stond, dus dan moet je de druk op hun zetten", aldus Deyl.

Over de volgende ronde zegt Deyl verder te gaan met de huidige groep en de focus te leggen op de ontwikkeling van het spel en spelers. De belangrijkste les is 'dat we altijd rustig en een waardige strijder moeten zijn.'

3 opmerkingen:

  1. Prima spel geleverd Jongen; Right on.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd jongeman,maar een international moet op het veld en daarbuiten een voorbeeld figuur zijn. Je rode kaart van vorige week brengt een smet in je carriere.Hoop dat het de laatste wordt,want een rode of gele kaart op internationaal niveau wordt omgezet in een boete.En dan gaat Suriname benadeeld worden.Dus,leer verdraagzaam te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jongeman,goed zo.Optimistisch moeten wij altijd zijn,maar soms is geloof alleen niet genoeg op voetbal gebied en om Suriname hogerop te loodsen.Jij alleen kan het niet,dus ik hoop dat jij ook openstaat voor versterking van het team en dat je ze niet ziet als vreemdelingen.Ik weet dat vele jonge spelers die mening zijn toegedaan.Maar,go for it en leer de scheidsrechter te respecteren.Suarez of Ibrahimovic moet je niet nadoen,want zover zijn jullie nog niet.Speel het voetbal dat wij als land zo lang hunkeren

    BeantwoordenVerwijderen

Games