Jaliens roept spelers op voor eerste training

Vrijwel het gehele basiselftal van de huidige Olympische voetbalselectie is terug te zien in de voorselectie van de nationale A-selectie v...


Vrijwel het gehele basiselftal van de huidige Olympische voetbalselectie is terug te zien in de voorselectie van de nationale A-selectie van Suriname. Natio moet vanaf september WK-kwalificatiewedstrijden spelen tegen de Cayman Islands, Domincaanse Republiek en El Salvador. Bondscoach Kenneth Jaliens (foto: 3e van links, tijdens de persconferentie) heeft voor de eerste training donderdagavond om 18.00 uur 33 spelers opgeroepen. In feite voor elke positie zijn er 3 spelers geselecteerd.

Op een persconferentie maandag zei Jaliens dat hij een selectie wil die op lange termijn mee kan gaan, voor zowel WK 2014 als WK 2018. Vandaar dat zijn voorselectie voor 33% uit spelers bestaat die al een tijdje in training zijn met de U-23 selectie.

Men is hiertoe overgegaan, omdat de voorgaande selectie qua leeftijd heel oud is. "Niet vanwege de leeftijd die zij nu hebben, maar vanwege het traject die wij willen bewandelen," verduidelijkt hij. "Wij willen een selectie op de been brengen, die ons moet brengen naar onze langetermijnplanning. En dan denken wij niet aan de kwalificatiewedstrijden van 2014, maar kijken veel verder naar die van 2018 die om en bij in 2016 zullen starten." Tegen die tijd willen zij een selectie hebben met een maximale leeftijd van 26 jaar. Jaliens maakt duidelijk dat de komende kwalificatiewedstrijden ook zijn opgenomen in het traject. Dat geeft de jongens de gelegenheid om internationaal meer ervaring op te doen.

De bondscoach zegt dat er ook enkele oudere en ervaren spelers met een voorbeeldige functie tot de 33 geselecteerden behoren. "Het is goed om twee tot drie van deze jongens te hebben die op en buiten het veld hun ervaring kunnen delen met de jongere voetballers." Gaandeweg de rit zullen deze oudere spelers de selectie vaarwel moeten zeggen, omdat het traject dat bewandeld wordt niet in hun voordeel zal uitvallen. "Tegen die periode zullen de jongere voetballers zodanig moeten zijn opgeleid, zodat zij zelfstandig verder kunnen gaan."

Met de bondscoach van de U-23 selectie, Harold Deyl, zal Jaliens goede afspraken maken, zodat de geselecteerden de trainingen van beide selecties kunnen bijwonen. Zoals bekend is de U-23 selectie doorgestroomd naar de volgende ronde en moet ook in training blijven. Jaliens geeft ook aan dat de internationals die zaalvoetballen een duidelijke keuze moeten maken tussen veld- en zaalvoetbal.

Er wordt morgen een start gemaakt met het plan, wanneer de selectie de voorbereidingen starten voor de eerste kwalificatie wedstrijd op 2 september. Jaliens zegt dat het een beetje zwaar zal worden voor de internationals, "omdat wij te maken hebben met een langdurige competitie. Zij zullen echter ermee moeten leren dealen," zegt hij. Er worden wel gesprekken gevoerd met de Surinaamse Voetbalbond (SVB) om de competitie zodanig aan te passen, dat de internationals toch voldoende rust krijgen.

Op dit moment zal er op de dinsdag en donderdag worden getraind. In het begin zal meer het accent worden gelegd op het team-tactische, omdat de jongens conditioneel nog worden onderhouden bij hun clubs. Naarmate de eerste wedstrijd op 2 september tegen de Cayman Islands in Paramaribo nadert, zal er nog een extra dag bijkomen. Aan het eind moet de selectie elke dag in training zijn. Speciaal voor de kwalificatiewedstrijden zal de Hoofdklassecompetitie stopgezet worden vanaf 20 augustus tot en met 9 september. Jaliens onderschat geen enkele tegenstander, ook Cayman Islands niet.

Gezien de korte tijd naar de eerste kwalificatiewedstrijd toe, is het een gelukkige omstandigheid dat een aantal van de geselecteerden ook tot de U-23 selectie - die zich de afgelopen week voor de tweede ronde kwalificeerde - behoort, omdat die al een tijdje in training zijn.

Het geeft deze groep ook de gelegenheid om extra internationale ervaring op te doen. De toekomende tijd zal Jaliens goed overleggen met U-23 bondscoach Harold Deyl, omdat Suriname op twee fronten kwalificatiewedstrijden moet spelen en omdat een groot deel van de geselecteerden de leeftijd heeft om voor beide selecties uit te komen.

Jaliens blijft in zijn hoedanigheid als technisch coördinator van de nationale selecties. Het streven is om vanaf de U-15 tot de seniorenselectie te werken naar een vaste speelstijl, waardoor de doorstroming beter wordt en dat de voetballers tegen de tijd dat zij bij de senioren selectie zitten al goed opgeleid zijn. Dat het plan voor vijf jaren is uitgezet, betekent niet dat Jaliens tot dat jaar een tijdstip een contract heeft. Hij zegt dat zij slechts de aanzet geven tot dit langetermijnplan.

De bondscoach zegt dat de SVB zullen verzoeken dat er voor de vorige selectie die Suriname toch wel prettige tijden heeft doen beleven, een vaarwel wedstrijd te organiseren.

Opvallend is dat de twee topscoorders, Amaktie Maasie en Ives Vlijter (beiden Inter M.T.), van de Hoofdklasse niet bij de voorselectie zitten. Respectievelijk waren zij verantwoordelijk voor 19 en 13 doelpunten in de competitie. Ook de 22-jarige Emilio Limon die al een aantal jaar een dragende kracht is voor de nationale selectie is niet terug te vinden op de lijst. De lijst telt momenteel 31 spelers terwijl Jaliens een 33-koppige selectie wil. Het is onduidelijk of er nog twee namen toegevoegd gaan worden.

De spelers die opgeroepen zijn voor de eerste trainingen zijn:

Manuel Kowid (SNL), Giovanni Alleyne (SNL), Joel Baja (Robinhood), Naldo Kwassie (Inter M.T.), Junglo Brunswijk (Inter M.T.), Germain van Dijck (Inter M.T.), Stefan Banetti (Inter M.T.), Gregory Poki (Inter M.T.), Edward Imankarijo (KD), Zhirvano Darson (KD), Rocky Kaise (Transvaal), Sergio Darson (Transvaal), Wirinder Somai (Takdier Boys), Melvin Valies (Takdier Boys), Fabian van Dijck (WBC), Regillio Kemper (WBC), Marlon Felter (WBC), Orpheo Anautan (Notch), Milton Pinas (Notch), Jerro Bane (Notch), Harold Komis (Notch), Giovanni Drenthe (Excelsior), Gregory Rigters (Excelsior), Jetro Fer (Excelsior), Friso Mando (Leo Victor), Stefano Rijssel (Leo Victor), Giovanni Waal (Leo Victor), Xaviero Perk (Santos), Evani Esperance (Voorwaarts), Obrendo Huiswoud (Voorwaarts) en Jorgan Chan Jet Soe (Real Saramacca).

COMMENTS

BLOGGER: 15
 1. no Limon?? no Christoph??

  nou, moet vraagtekens plaatsen achter deze selectie. die twee spelers heeft veel ervaring en waarde voor natio.

  ik ben geen echte fan van jaliens. hij praat weer over een langtermijnplan. hij heeft dit ook gezegd in 2006. denk dat hij is niet juiste trainer voor natio, maar wel een goede advisor.

  wij zullen zien hoe het gaat deze keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo hèh je, een Reggea boys, een Golden jaguars, een Rode Duivels, en der Manshaft!
  Met natio, hebben wy nooit geen ene mallemoer gewonnen, dus heb ik ik, een waardige naam bedacht!
  Wy zijn amateurs, en moeten het voornamelijk hebben, van de Sinas van Maéh. nou!
  Vandaar dan Orange Boys oftewel: NARANJAHHHHHHHHHHHHHHH. De nieuwe naam van bigiwan is: NARANJAH.
  Svb, hier hèh je alle Kampioensnamen, gratis en voor niets, nog even allemaal op een rijtje -naf ie nak ie slag-:

  AO->Ao'tjes
  U-20: (wisten we al!!) : TORNATIO.
  U-23 : TORTURJAH.
  bigiwan: NARANJAH.

  Nogmaals: Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. AO'tjes, staat voor U-17 en kleiner -Aspirant Orange-. met een(<) teken, wist de tekst!?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lange termijn plannen hoor ik al sinds de jaren na Rob Groener. Iedereen kwam een legde een plan voor. Daar niemand ooit de resultaten van de plannen heeft geevalueerd, blijven men praatjes verkopen. De technisch directeur van de SVB geeft aan dat de focus is gelegd op WK2018. Voor mij part kunnen ze hem nu al wegsturen, want dat is een verkeerde start. Niemand will over 7 jaren vruchten plukken, dat is ONZIN. Deze stelling geeft trouwens ook aan dat de SVB onmachtig is, om het Surinaams voetbal naar een hoger niveau te tillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ze hebben geen schein van kans tegen el salvador dus hier geloof ik al helemaal niet meer in

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze selectie is niet opgewassen tegen El Salvador. Ik ben geen doemdenker, maar de realiteit is daar. Ik vraag me af waarom de SVB niet een beleid uitstippelt dat direkt resultaten geeft. Versterking met 5 tot 6 profs uit de eredivisie zou alvast een begin moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Raj,

  Is er een besluit gevallen van Fifa zijde omtrent de toescheidings overeenkomst. Een Fifa delegatie was hier en ben benieuwd of de SVB ook dit onder de aandacht heeft gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja de FIFA had toch al gezegd dat de Toescheidingsovereenkomst niet voldoende was, omdat de spelers dan formeel nog steeds niet de Surinaamse nationaliteit hebben.

  Die FIFA delegatie is hier voor andere zaken.

  Ik heb alleen 2/3 weken geleden een brief met argumenten verstuurd naar de FIFA omtrent die beslissing van de Toescheidingsovereenkomst. Het is nu vakantieperiode, dus ik wacht nog op hun analyse. Maar kans dat ze nu wel een positief besluit nemen, is klein.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er moet iemand in Nederland een plan opstellen voor een kamervraag waarom Marrokanen die totaal geen band qua land met Nederland hebben wel een dubbele nationaliteit krijgen en wij Surinamers niet terwijl we jaren lang verbonen waren. Lukt dat dan zal de Fifa ook vast meewerken want dan zijn er geen problemen en is er niks om tegen te houden

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niet FIFA, niet NEDERLAND maar SURINAME is aan zet.

  Suriname moet eerst aangeven een paspoort aan de suriprofs te willen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ALWEER,ALWEER ALWEER EN NOGMAALS ALWEER,TERWIJLLLLLLLL,,,,HET GRAS GROEIT STERFT HET APPRD.SVB,Minister's,Oom Desi,DNA en al die geweldige voetbal analisten die wij Suriname rijk zijn,GO-G-GO-GO.Te lang getreuzeld.Wanneer komt een top voetballand hier,om tegen Suriname te oefenen?Breng die toplanden v/d CFU,CONCACAF hier.......of gaan we alweer,alweer ja,tegen Takdierboys oefenen?Wanneer worden wij eens volwassen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. TERWIJL......wij nog aan het zoeken zijn en dat gehaal en getrek van Limon en Cristoph,hebben El Salvador en de Dominicaance Republiek een goede generale repititie gehad.El Salvador schoof Venezuela met 3-2 opzij en de Dominicaance Republiek heeft op 20 en 21 aug beide keren met 1-0 gewonnen v Curacao met in de gelederen spelers die uitkomen in de eredivisie,Jupiler league en Bundesliga 2.Wat nog meer?Oja,Trinidad & Tobago blikte het nu sterke India met 3-0.Deze week speelt ditzelfde team v India tegen Guyana.De CFU landen zijn reeds ready,TERWIJLLLL.......unu niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. El Salvador heeft een sterke nationale compititie met ploegen als FAS,Atletico Marte en Allianza die bewonder goed draaien in de CONCACAF CHAMPIONS LEAGUE,en toch hebben zij 8 profs die hun brood elders verdienen opgeroepen.De gevaarlijkste man op dit moment blijkt spits Zelaya te zijn die voor Vladikavkas uitkomt in de russische prof league.Is de techtische staf op de hoogte tav de spelers v El Salvador?Hoe wij deze man gaan minimaliseren in zijn acties?Hebben wij recente beelden v El Salvador tegen Venezuela?By the way,we moeten niet blindstaren op El Salvador alleen......hehe,de Dominicaanse Republiek is ook geen makkie.Volgens mij zal onze focus meer op de Cayman Islands zijn,gezien onze 0 voorbereiding.Het enige wat we hebben is motivatie.Oeps,is dit genoeg om straks onder druk te voetballen en de zwakke plekken blootgesteld worden,MAAAAAR.....te laat zeggen wij dan in de kranten....Ja,we doen het niet onder zegt onze man Jaliens,maar moesje e tang in sranan ete.Nooit aw doro Parijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Correctie,eerder zei ik dat El Salvador met 3-2 had gewonnen van Venezuela,neen,het moet 2-1 zijn.Op dit moment bekijk ik de beelden v/d wedstrijd gespeeld in USA.Nou,de doelverdediger en de aanvallers zijn formidabel.De Zuid-Amerikanen hadden handen vol werk en straks schieten wij handen te kort...........

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou,heb ook beelden v/d Dominicaanse Republiek bekeken en ik denk dat ze te pakken zijn.Hun keeper is wel goed en 1 v/d aanvallers die spits is bij de Puertorico Islanders.hmmm,dan moet onze focus nu alleen op El Salvador moeten zijn. OP PAPIER.....MAAR

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Jaliens roept spelers op voor eerste training
Jaliens roept spelers op voor eerste training
http://4.bp.blogspot.com/-0pDElQ__6jw/TkJ6Lz-gGtI/AAAAAAAAAgU/jGPaVutiJdE/s1600/Kenneth%2BJaliens%252C%2BBondscoach%252C%2BVoetbal%252C%2BSuriname%252C%2B2011%2B%25283%2529.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-0pDElQ__6jw/TkJ6Lz-gGtI/AAAAAAAAAgU/jGPaVutiJdE/s72-c/Kenneth%2BJaliens%252C%2BBondscoach%252C%2BVoetbal%252C%2BSuriname%252C%2B2011%2B%25283%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2011/08/jaliens-roept-spelers-op-voor-eerste.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2011/08/jaliens-roept-spelers-op-voor-eerste.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content