woensdag 24 augustus 2011

Geen oefenwedstrijden gepland voor Suriname


De senioren A-voetbalselectie (foto) zal niet in de gelegenheid zijn oefenwedstrijden af te werken in aanloop naar de eerste WK-kwalificatieontmoeting op 2 september in het André Kamperveen stadion tegen de Cayman Islands. Gezien het feit dat de selectie slechts drie weken bij elkaar is, komen oefenwedstrijden te vroeg.

Volgens bondscoach Kenneth Jaliens zullen er wel onderlinge oefenpartijtjes worden afgewerkt. Jaliens zal dan met zijn technische staf de speelwijze op deze manier bijslijpen en de jongens het een en andere bijbrengen.

"Voor mij staat centraal, te werken aan mijn stappenplan en gaandeweg het traject naar de wedstrijd toe het vervolgprogramma af te werken." Om deze reden heeft Jaliens gekozen voor een viertal ervaren spelers die de klappen van de zweep kennen en een groot deel van de U-23 selectie. Die selectie is zeker 2,5 maand bezig geweest met hetzelfde schema van de nationale selectie. Dit brengt volgens Jaliens een klein voordeel met zich mee.

De competitie is in verband met de voorbereidingen van Natio voorlopig stopgezet, waardoor de spelers volledig ter beschikking zijn van de selectie. Vanaf deze week is Natio gestart met voorbereidingen die deze week zullen plaatsvinden. Er wordt dan elke dag getraind in het André Kamperveen stadion.

Vrijdag gaat de selectie na de training meteen in trainingskamp. De spelersgroep wordt dan tot zondagavond bijeengehouden. Maandag is een vrije dag en dinsdag wordt de training voor de ontmoeting van vrijdag afgewerkt. "Deze periode gaan we volledig benutten om ons klaar te maken voor de wedstrijd", besluit Jaliens.

3 opmerkingen:

 1. Het wordt voor ons allen, een enorme deceptie ná de pot tegen El Salvador!! As niet eerder!
  Dit mag de "makkelijkste" groep, die Suriname ooit treft in de aanloop naar een WK -dichterbij de finale groep(Concacaf), zijn wy nooit geweest!-. Weer voor een vier jaar, de knopen tellen!
  Wy zijn gewoon niet opgewassen tegen die beroepsvoetballers; Voetballers, die met hun land al in verschillende stadias, en verscheidenne malen, mochten ruiken aan het WK. Naraaaaaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het hoogst haalbare in deze constellatie voor voetballend Suriname is, de carribean cup en misschien het Olympisch eindtournament; focus daar maar op. prof blijft prof.
  Naraaaaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een schande is dit....VOLK v Suriname....WAKE UP.....Stel hogere eisen aan dit bestuur.....onderlinge partijtjes?zonder enig gevoel van schaamte.Dit wordt echt te gek!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Games