woensdag 24 augustus 2011

Elf nieuwelingen bij voorbereiding Suriname U-23


De Olympische U-23 voetbalselectie hervatte gisteren haar voorbereidingen in verband met de finaleronde van de kwalificatiewedstrijden binnen de Caribbean Football Union (CFU). Liefst elf nieuwelingen (foto: links, Ilunga Eduards kreeg een rode kaart tijdens de CONCACAF U-20 Championship 2011), allen afkomstig uit de U-20 klasse, zijn zoals eerder aangekondigd bij de U-23 selectie gehaald. Deze spelers vullen de open plekken op die zijn ontstaan, nadat een aantal U-23 spelers in de senioren selectie zijn opgenomen.

Zo komt de technische staf afspraken na die gemaakt zijn met bondscoach Kenneth Jaliens. De seniorenselectie bereidt zich ook voor op de WK-kwalificatiewedstrijden en maakt daarbij gebruik van de U-23 kweekvijver. Suriname heeft als tegenstanders in de CFU-finaleronde Cuba, St. Kitts & Nevis en Trinidad & Tobago. De wedstrijden staan gepland voor midden november.

Suriname U-23 heeft dus slechts anderhalve maand om zich goed voor te bereiden. Hoofdcoach Harold Deyl zei in een eerder gesprek ook een beroep te zullen doen op de U-23 spelers die momenteel deel uitmaken van de A-selectie. Die selectie moet dan geen wedstrijden op het programma hebben. De U-20 spelers kunnen zich op deze manier aan de oudere spelers optrekken. Verder worden zij tegelijkertijd ook klaargestoomd om op een hoger niveau te acteren.

De selectie miste gisteren haar hoofdcoach, omdat hij zijn 65ste verjaardag vierde. Deyl zegt dat het in de bedoeling ligt hetzelfde traject waarmee was begonnen, voort te zetten. De elf spelers die erbij zijn gehaald, zijn nagenoeg allen leden van U-20 selectie.

De nieuwe spelers zijn:

Delano Stella, Kevin Martin, Roxano Pengel, Celten Ost, Jannai Gonzalves (Transvaal);
Albert Nibte, Guillermo Faerber (Leo Victor);
Robin Haynes, Daninhio Gill (Voorwaarts);
Ilunga Eduards (Kamal Dewaker);
Dania Afiankoi (Robinhood).

1 opmerking:

 1. U-20, TORNATIO, bedank nogmaals, en doen jullie je best voor U-23 **High Five**
  2. Tornatio jaaaaaa, onze Eigen Tornado'ssssss sinaasappelpellersssss, Orange Boys, jaaaaaaaa!!
  3. (En het hoeft niemand,
  pijn te doen.)
  4. Neeeeeeen; Want ((Suggestiviteit)), siert de Onmens, Anti-X.
  5. It'ssssss just é (ball)game! u win, u lose.

  NARANJAHHHHHHHHHHHHH

  BeantwoordenVerwijderen

Games