zondag 21 augustus 2011

ABCS-toernooi gepland voor eind september


Het ABCS-toernooi, dat traditiegetrouw gaat tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname, staat gepland voor eind september. Suriname fungeert als gastland en zal proberen haar titel te prolongeren, nadat deze het afgelopen jaar op Aruba werd gewonnen.

Volgens de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond, Louis Giskus, is er nog geen exacte datum omdat er nog goede afspraken gemaakt moeten worden met de overige landen. Het toernooi stond aanvankelijk gepland voor augustus, maar kon vanwege het Olympisch kwalificatietoernooi niet doorgaan. Nu staan de WK-kwalificatiewedstrijden op het programma, vandaar dat het toernooi voor eind september wordt gepland.

Het doel van het toernooi is het bevorderen van een hechtere samenwerking tussen de Nederlandssprekende landen in de Caribische regio. Elk land lever een bijdrage van US$ 3000. De winnaar krijgt US$ 6000, 2e plaats US$ 3000 en ook de nummer 3 en 4 krijgen een geldbedrag mee. De bedoeling is dat de prijzenpot wordt verdeeld tussen de landen.

Het organiserend land betaald hotel, transport en voeding en wijst de arbiters aan die allemaal FIFA-arbiter moeten zijn. De deelnemende landen betalen hun eigen reiskosten. Het toernooi wordt om beurten georganiseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games