zaterdag 23 juli 2011

U-23 selectie teruggebracht tot 24 spelers


De Olympische U-23 heren voetbalselectie is donderdagavond, na de oefenwedstrijd tegen een Coroniaanse U-23 selectie, teruggebracht naar 24 man. Lange tijd werkte de technische staf met een spelersarsenaal van ongeveer 35 man. Hoofdcoach Harold Deyl hield de jongens, die de groep van 24 niet haalden, voor hard te blijven werken.

U-20 international Rocky Kaise deed donderdag voor het eerst mee met de U-23 selectie. Deyl had in een eerder stadium, reeds voor de U-23 selectie met de eerste training van start ging, aangegeven ook een beroep te zullen doen op enkele U-20 spelers. De Surinaamse Voetbalbond had het doel door te werken met de hele U-20 selectie, maar Deyl wilde in een andere organisatie ook werken met jongens uit de U-23 klasse.

De oefenwedstrijd tegen de leeftijdgenoten uit Coronie eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Deyl spreekt in duidelijke taal niet te werken met bekende namen, maar te zullen letten op werklust en inzet van de spelers op het veld. "We moeten zorgen dat we met beide benen op de grond staan."

De bedoeling is vanaf komende week dinsdag elke dag te trainen in het André Kamperveen stadion. Er zijn plannen om tweemaal per dag te trainen, maar het is nog niet helemaal zeker of dat doorgaat. Komende week, van vrijdag tot zondag, zullen de jongens in een gepland trainingskamp verblijven in het Emile de la Fuente sportcomplex. Vanaf 2 augustus houden de jongens verblijf in YWCA.

De technische staf wil nog zeker een of twee oefenwedstrijden afwerken tegen hoger geklasseerde tegenstanders, omdat volgens Deyl de selectie nu specifieker zal gaan trainen richting het Olympische kwalificatietoernooi. De eindselectie die uit ongeveer 20 man zal bestaan, moet tegen het einde van de maand bekend zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games