vrijdag 22 juli 2011

'Tempo Surinaamse U-23 selectie moet omhoog'


De nationale U-23 selectie van Suriname speelde dinsdag een oefenwedstrijd (foto) tegen Takdier Boys. Deze selectie is in voorbereiding voor de Olympische kwalificatiewedstrijden die vanaf 3 augustus in het André Kamperveen stadion worden gehouden met Jamaica, St. Vincent & the Grenadines en Cayman Islands.

"De U-23 selectie heeft het niet onaardig gedaan tegen de semi-kampioen van de SVB-eersteklasse", vertelt Roberto Godeken. Toch vindt de assistent bondscoach dat er nog sneller gespeeld kan worden. "Want het combinatiespel wordt op een laag tempo uitgevoerd. De technische staf zal de komende dagen hieraan werken." Over het algemeen spel is Godeken wel tevreden met het behaalde resultaat.

De U-23 selectie won met 8-2 van Takdier Boys, na een 3-0 ruststand. De doelpunten werden gemaakt door Stefan Banetti (2x), Toshiro Homoet (2x), Giovanni Waal, Giovanni Drenthe, Evani Esperance en Xaviero Perk. De jonge Perk uit Nickerie is de sensatie momenteel in het Lidbondentoernooi. Met zijn ploeg Santos is hij gepromoveerd naar de SVB-eersteklasse.

Voor Takdier Boys scoorden Rorenzo Djoe en gastspeler Riezvie Antomoi. Volgens Takdier Boys-trainer Edmund Ramkisoen kon zijn ploeg de eerste 30 minuten nog bijbenen, maar daarna zakten we conditioneel in elkaar. In een eerder gesprek had trainer Ramkisoen al aangegeven dat de lange rustperiode, die de semi-kampioen moet afleggen voor het spelen van de promotie/degradatie-wedstrijden tegen de voorlaatste van de Hoofdklasse, zijn tol gaat eisen. "Er wordt al 10 weken niet optimaal en nu bijna niet meer getraind. De jongens blijven door de lange rustperiode weg. Het kost ook een hoop geld om in training te blijven en niet te spelen. Tegen de U-23 selectie, die nu volop in training is, mistten we wedstrijdritme, -organisatie en conditie", vertelt de trainer.

Om haar ritme niet te verliezen, gaat de U-23 selectie een oefenwedstrijd spelen tegen een U-23 selectie van Coronie. Godeken zegt dat men het zelfde patroon wil behouden en dit keer proberen op een hoog tempo te spelen. "Deze wedstrijd is belangrijk voor jongens van Coronie, want er zal gekeken worden naar voetballers die alsnog toegevoegd kunnen worden aan de nationale U-23 selectie van Suriname."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games