dinsdag 5 juli 2011

SVB organiseert toernooi voor Suriname U-23


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) organiseert rond het komende weekend een vierhoekstoernooi in het kader van de voorbereiding van de U-23 selectie op de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Deelnemers zijn SV Notch, kampioen uit de eerste klasse en Takdier Boys, runner-up uit dezelfde klasse. De vierde deelnemer is een speciale selectie van de Masters of the Game (MOTG) die vandaag in Suriname arriveren.

Het is de bedoeling om twee wedstrijddagen met telkens twee wedstrijden te houden. Op de laatste dag komen dan zowel de winnaars als de verliezers van de eerste wedstrijddag tegen elkaar uit. Gordon van Sichem, directeur van de SVB, kan de wedstrijddata nog niet aangeven: "We moeten rekening houden met de competitie in de kampioenspoule en de degradatiepoule. We kunnen ons geen uitstel permitteren."

De SVB komt met het toernooi tegemoet aan de wensen van de technische staf van de U-23 selectie die heeft aangegeven regelmatig op niveau te willen spelen voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijden. Tegelijkertijd betekent het evenement ook voor Takdier Boys een welkome gelegenheid om op niveau te spelen. De selectie van de nummer twee uit de eerste klasse wacht al weken op de ontknoping in de degradatiepoule van de hoofdklasse. Na afloop daarvan speelt Takdier Boys twee promotie-degradtiewedstrijden tegen de club die als voorlaatste in deze poule eindigt.

De Masters komen net als de voorgaande drie jaar naar Suriname voor het indoorvoetbaltoernooi in het de Anthony Nesty sporthal. Dat staat aanstaande zaterdag 9 juli op het programma. Maar captain en teamcoördinator Nordin Wooter van de MOTG heeft nadrukkelijk aangegeven ditmaal ook op het veld de krachten met Surinaamse spelers te willen meten.

Aanvankelijk wilde Wooter op zondag een wedstrijd spelen tegen een sterke Surinaamse ploeg. Maar toen de SVB met het voorstel kwam voor een vierhoekstoernooi, hoefde hij niet lang na te denken: "Dit is top. De U-23 selectie is al een tijd in training en daar zitten veel Surinaamse talenten tussen. De andere twee ploegen ken ik niet persoonlijk. Maar die zijn natuurlijk niet voor niets zo hoog geëindigd in hun competitie."

Wooters selectie mag dan voornamelijk uit zaalvoetballers bestaan, dat betekent allerminst dat zijn team niet op gras uit de voeten kan. De ex-Ajacied heeft de SVB verzekerd een sterk team in het veld te brengen. Hij speelt zelf, net als Kiki Musampa. Daarnaast komt ook Leandro Resida binnen de lijnen: "Dat is een sensationeel talent. Zowel op het veld als in de zaal. Het is net of je naar Ronaldinho zit te kijken. Ik denk dat de voetballiefhebbers in Suriname daar wel van opkijken." Mogelijk komen ook nog enkele gastspelers uit de Surinaamse hoofdklasse in actie voor de Masters.

Suriname komt begin augustus uit in de eerste voorronde van het Olympisch kwalificatietoernooi. In eigen land zijn dan Jamaica, St. Vincent & The Grenadines en de Cayman Islands de tegenstanders. Aanvankelijk zou het toernooi in juli worden gespeeld maar omdat Bermuda zich heeft teruggetrokken en plaats maakte voor de Cayman Islands werd het programma een paar weken verschoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games