woensdag 6 juli 2011

SVB blaast toernooi voor Suriname U-23 af


De voetballers van de Masters of the Game uit Nederland komen donderdagavond niet in actie tegen de nationale U-23 selectie maar spelen dan een oefenwedstrijd tegen het nationale CISM-team. Het aanvankelijk rond het komend weekend geplande vierhoekstoernooi met Takdier Boys en SV Notch als andere twee deelnemers komt daarmee te vervallen. Dit maakt de Surinaamse Voetbalbond (SVB) vanmiddag bekend.

Volgens SVB-directeur Gordon van Sichem past het toernooi bij nader inzien niet binnen de voorbereiding van de U-23 spelers. Omdat ook Takdier Boys te kennen gaf slechts één wedstrijd te willen spelen, werd besloten het toernooi af te blazen, zegt Van Sichem. Wel wordt nog gekeken naar een demonstratiewedstrijd van de Masters of the Game tegen Notch, volgende week dinsdag.

De Masters, met onder meer de oud-Ajacieden Nordin Wooter, Kiki Musampa en ook balvirtuoos Germaine Vanenburg in de gelederen, zijn dinsdagavond in Suriname aangekomen. Het jaarlijkse indoortoernooi op 9 juli is het hoofddoel van de trip. Daarnaast organiseren de straat- en showvoetballers op donderdagmiddag een clinic voor de Surinaamse voetbaljeugd op de grote parkeerplaats bij TBL Cinemas. Begin volgende week volgen meer gasttrainingen op straat in Flora en ook in andere wijken.

De tegenstander van morgenavond in het André Kamperveenstadion, de militaire voetbalselectie, bereidt zich voor op de spelen van de International Military Sports Council (CISM) die later in de maand in Brazilië worden gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games