vrijdag 8 juli 2011

'Suriprofs mogen in elftal van Suriname spelen'


Suriname heeft Nederland veel goede voetballers bezorgd. Denk maar aan Clarence Seedorf, Stanley Menzo, Winston Bogarde en Ruud Gullit. Ze speelden allemaal op het hoogste niveau. Maar wat nou als ze voor Suriname interlands waren gaan spelen? Daarover gaat de documentaire van filmmaker Anthony Donner, zegt SP Kamerlid Harry van Bommel (foto).

De vraag lijkt op zichzelf a-politiek maar dat is hij niet, aldus Van Bommel. "Als Suriname namelijk de Toescheidingsovereenkomst zou naleven dan zouden ook de kinderen waarvan één der ouders uit Suriname afkomstig is en in 1975 koos voor het Nederlanderschap in Suriname behandeld moeten worden als ware zij Surinamer. In dat geval zouden ze ook in het nationaal elftal van Suriname mogen spelen."

Van Bommel: "Dat wilde ik best even uitleggen voor de camera van Anthony. Zodra de docu uitkomt, hoor je er hier meer over."

7 opmerkingen:

 1. !!Suriname, is nederlandse Antillen Nie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yeah... yeah they are proud and dumb! Every country would have taken this opportunity given the economic and marketing impact on the country. Surinamese are rare!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kamaraad 'yeah..yeah', je vergeet: Sportief. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Minister Lachin zei:

  Ook voor sporters in het buitenland met een Surinaamse achtergrond komt een regeling.

  Wat precies hiermee bedoelt wordt weet ik niet.

  Dit las ik van starnieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is mij ook een raadsel wat meneer lackin bedoelt met een "regeling" voor sporters in het buitenland.Ik zou willen dat hij zich hier wat meer duidelijker over uit liet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerste poster boven,

  Nee,natuurlijk is Suriname de Nederlandse Antillen niet,dat weet iedereen hier!Dat wil echter nog niet zeggen dat Suriname (en ook Nederland) de Toescheidingsovereenkomst zomaar naast zich neer kan leggen!Afspraak is afspraak!Teken je een internationaal verdrag,dan staat die BOVEN de grondwet!Zo gaat dat met internationale verdragen die landen met elkaar afsluiten!Deal with it!

  BeantwoordenVerwijderen

Games