maandag 4 juli 2011

Seedorf en Drenthe genoten van U-23 wedstrijd


Duizenden mensen hebben de oefenwedstrijd tussen de nationale U-23 voetbalselectie van Suriname en het gelegenheidsteam van Clarence Seedorf (foto: rechts, met achter hem Stefano Rijssel) bijgewoond. Na een veel mindere eerste helft, waarbij er geen doelpunten vielen, zegevierde Team Seedorf met 3-0. Alle drie doelpunten, waarvan twee penalty’s, zijn gemaakt door Jurgen Seedorf. Clarence was erg blij met de hattrick van zijn jongere broer. Behalve de Seedorfs en Royston Drenthe was het gelegenheidsteam aangevuld met spelers uit de SVB-competitie.

Seedorf en Drenthe, die beiden een publiekswissel kregen, hebben enorm genoten van de wedstrijd. "Het was zeker leuk", zei Seedorf. Hij sprak van een interessante wedstrijd, waarin het talent van Suriname weer te zien was. "Er is toekomst, maar dan moeten we hard eraan gaan werken."

Overall vond de AC Milan-middenvelder de sportdag in verband met het tienjarig bestaan van zijn eigen sportcomplex, een hele mooie dag. Hij heeft enorm van de jeugdwedstrijden genoten en constateerde dat de structuur gegroeid is met de tijd. "Het is niet verslechterd, maar juist verbeterd."

De grote opkomst deed hem erg goed, omdat het aangeeft dat de mensen dichtbij staan met wat hij doet. "Deze opkomst, deze warmte, deze energie die de mensen geven, geeft ons de energie om door te trekken."

Drenthe: "Het zijn mooie momenten om mee te maken. Het is ook een mooi geschenk aan wat Clarence hier heeft neergezet." Hij zei dat meedoen aan een wedstrijd om mensen blij te maken 'een goed gevoel' geeft. Hij was blij dat hij heeft kunnen spelen tegen zijn neefje Giovanni Drenthe.

Vóór de wedstrijd hadden de twee neven elkaar gesproken. "Maar ik ben niet zo een prater als hem. Hij zei dat hij de eerste goal zou maken, terwijl ik hem zei dat ik de eerste assist zou geven." Giovanni had tot drie keren toe de kans om de score te openen, maar het ontbrak hem aan handelingsnelheid en een goede timing. Drenthe: "Scoren is meestal een momentopname. Maar een assist ben ik meestal wel zeker van en dat is vandaag ook gebeurd."

Royston vindt dat er potentie zit binnen de selectie. "Er zijn een paar jongens die goed kunnen voetballen. Het enige wat zij niet moeten doen is teveel praten onder elkaar op het veld. Als dat minder wordt, weet ik zeker dat zij een heel goed team kunnen worden in de toekomst. En ik weet dat Suriname dat zeker nodig heeft. Jongens als ik hebben nooit de keus gehad om voor Suriname te voetballen, omdat die dubbele nationaliteit er niet is. Zij moeten het voor ons doen."

2 opmerkingen:

  1. Volgende X, dan meer Zeggen!!, en Doen.
    Lobi. Torturjahhhhhhhhhhhhhhhhhhh-h-h-h-h.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. deze laatste uitspraak van Roysten zegt veel over die mogelijkheden voor dubbele nationalitieit....denk dat t nie zal komen anytime soon

    BeantwoordenVerwijderen

Games