vrijdag 22 juli 2011

Giskus voorziet mogelijke overbelasting spelers


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) is al gestart met het treffen van organisatorische voorbereidingen in verband met deelname van de heren senioren A-selectie aan de voorronde WK-kwalificatiewedstrijden. Volgens SVB-voorzitter Louis Giskus (foto: links, met Dayansankar Mathoera) liggen er wel enkele stagnaties op de loer.

De Olympische U-23 selectie bereidt zich momenteel voor op de Olympische kwalificatie wedstrijden in de maand augustus. Mocht de U-23 selectie zich voor de volgende ronde plaatsen, dan kan deze situatie stagnerend werken, aangezien heel wat spelers van de U-23 selectie ook kans maken om geselecteerd te worden voor de A-selectie. De tweede Olympische ronde zal volgens de huidige planning van de Caribische Voetbalunie eind november worden gespeeld. Verder bevindt de reguliere competitie zich al in de slotfase.

Spelers worden op deze manier dan overbelast. Na terugkomst van technisch-adviseur Kenneth Jaliens uit Trinidad, zal de SVB zaken ten aanzien van de seniorenselectie verder afronden. Giskus wil nog niet kwijt wie de SVB als bondscoach zal aanstellen. Jaliens lijkt de voornaamste kandidaat voor deze functie. Vaststaat dat de SVB haast zal moeten maken, omdat de loting voor de WK-kwalificatie op 30 juli plaatsvindt.

De eerste wedstrijden worden dan in de maand september afgewerkt. Een nieuwigheid bij het voorrondetoernooi is het feit dat landen nu in een poule van vier tegen elkaar spelen op uit- en thuisbasis. Voorheen werden er twee wedstrijden (uit en thuis) op knock-out-basis afgewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games