woensdag 20 juli 2011

ABCS-toernooi mogelijk in augustus


De Surinaamse Voetbalbond (SVB), zal dit jaar zorg dragen voor de organisatie van het ABCS-toernooi, dat een jaarlijks toernooi is tussen de Nederlands- sprekende landen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname. Dit toernooi dient behalve als versterking van de relatie tussen de vier landen ook als goede krachtmeting voor de nationale selecties.

Suriname is de huidige kampioen. Natio won het afgelopen jaar op Aruba dankzij overwinningen op Bonaire en Curaçao in de finale na het nemen van strafschoppen.

De opzet van dit toernooi bestaat uit twee speeldagen, waarbij de winnaars strijden om de titel en de verliezers strijden om de derde plaats. Elk lidland levert een bijdrage van US$ 3000. Verblijf- en voedingskosten zijn voor het organiserende land, maar het draait niet op voor de reiskosten. Dat betalen de bezoekende landen zelf. De winnaar van het toernooi krijgt US$ 6000 en de nummer twee US$ 3000.

Aangezien de Wereldvoetbalbond (FIFA) de programmering van de voorronde WK-kwalificatiewedstrijden nog niet heeft bekendgemaakt, kunnen de speeldata van het ABCS-toernooi nog niet worden vastgesteld. Eerder was afgesproken om het toernooi in de maand augustus af te werken. Het is dus even wachten op het programma van de FIFA.

2 opmerkingen:

Games