dinsdag 21 juni 2011

SVB-voorzitter kondigt opnieuw vertrek aan


Louis Giskus (foto: links, met penningmeester Waldo Gobardhan) vertrekt binnen afzienbare termijn als voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Hij kan nog niet aangeven wanneer hij zijn aftreden officieel per brief aan de leden bekend maakt. "Maar het staat als een paal boven water dat ik deze zittingsperiode niet uitzit. Bepaalde zaken zal ik de komende tijd afronden als SVB-voorzitter. Maar ik ga geen nieuwe zaken aanpakken", zo verklaart Giskus.

Het SVB-bestuur werd in maart 2009 gekozen en zit nog aan tot april 2013. Het aankondigen van zijn terugtreden heeft niets te maken met de perikelen die zijn ontstaan rond het aannemen van de donatie van 40 duizend US dollar tijdens de CFU-meeting in mei, zegt Giskus. Zoals hij ook begin dit jaar al aangaf, valt zijn taak als SVB-voorzitter steeds lastiger te combineren met zijn werk als eigenaar van een sportzaak. "Het voorzitterschap is meer dan een full time job. Neem nou de afgelopen periode. Ik ben vier keer namens de SVB in het buitenland geweest. Dat was voor congressen in Miami, Trinidad, Jamaica en Zürich. Dat betekent heel simpel dat je een maand niet je normale werk kunt doen."

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Giskus al op 1 oktober vorig jaar, tijdens de receptie bij het 90-jarig bestaan van de voetbalbond, zijn aftreden zou aankondigen. Daarna stelde hij de bekendmaking van zijn besluit uit naar begin dit jaar. In een reactie drongen verschillende leden er vervolgens op aan dat hij zijn beslissing zou heroverwegen: "De meerderheid heeft gevraagd of ik langer wilde aanblijven. Vraag het aan besturen van hoofdklasseclubs, aan de lidbonden en ook aan de sponsors. Ben je dan een egoïst door aan te blijven?"

Met die vraag verwijst Giskus naar publicaties in een landelijk dagblad waarin hij de laatste tijd constant in een kwaad daglicht wordt geplaatst. De SVB-preses wil daar niet verder op ingaan. Dat doet hij naar eigen zeggen 'als de tijd rijp is'. Ook al omdat bij die publicaties het principe van hoor en wederhoor wordt geschonden door de betreffende journalisten. Het is voor hem in elk geval duidelijk dat de roep om zijn aftreden uit een 'bepaalde hoek' komt en dat men daar persoonlijke belangen heeft.

De procedure bij het voortijdig aftreden van de SVB-voorzitter is dat er een officieel schrijven van de voorzitter uitgaat naat de leden van de SVB. Die worden opgeroepen voor een vergadering met de verkiezing van een nieuwe voorzitter als een van de agendapunten. De leden krijgen dan tevens het verzoek om een opvolger naar voren te schuiven. Dat gebeurt in overleg tussen de leden en de overige bestuursleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games