maandag 13 juni 2011

Suriname U-23 wint ook tweede oefenwedstrijd


De U-23 Olympische voetbalselectie (foto) van Suriname heeft Frans-Guyana zaterdag met 2-1 verslagen in het Andre Kamperveen Stadion. Evani Esperance (5') en Stefano Rijssel (72') scoorden de doelpunten voor de nationale ploeg, die twee dagen eerder Guyana met 1-0 klopte.

De wedstrijden zijn gespeeld als voorbereiding op de kwalificatieronde voor de Olympische Spelen 2012 in Londen. Bondscoach Harold Deyl vond de interlands een goed meetmoment. Hij bevestigde dat Frans-Guyana zich een moeilijke tegenstander heeft getoond. "De doelstelling was dat we van meet af aan sprankelend spel zouden leveren, maar de tegenstander heeft dat beantwoord door vroeg druk op ons te zetten. Onze jongens kwamen daar niet uit. Frans-Guyana was uitermate goed."

Deyl dacht dat zijn ploeg beter zou voetballen na de vroege 1-0 voorsprong, maar dat gebeurde niet. "De tegenstander nam het spel over en we kwamen met de rug tegen de muur. Dat heeft met diverse factoren te maken die we nog niet meester zijn zoals de onderlinge coaching en het vertrouwen naar elkaar toe."

De bondscoach wijst erop dat het team nauwelijks drie trainingen achter de rug heeft en dat niet alle spelers altijd beschikbaar zijn door de lopende competitie. Ook acteert een aantal jongens de eerste keer op dit niveau.

In de rust heeft Deyl de spelers er op geattendeerd dat het niet kan dat ze met kleine steekpasses in het centrum van de verdediging in de luren worden gelegd. "Ik heb ze uitgelegd hoe dat te bestrijden en dan krijg je toch een doelpunt tegen."

Deyl geeft toe dat er wat slordig is gespeeld in het hart van de verdediging, maar dat schreef hij toe aan clubverplichtingen die enkele sleutelspelers hadden. Zijn constatering is dat er nog ogen en haken zijn aan de selectie, waar hard aan gewerkt zal worden.

Na enkele wissels kwam Suriname beter uit de verf door onder meer de aanwezigheid van Rijssel, die een klasse doelpunt scoorde buiten het strafschopgebied. Dat schot bracht Suriname de overwinning.

Het CISM-elftal won van Guyana met 2-1. Guyana werd zaterdag verslagen door doelpunten van Jurgen Pryor in de 74ste en negentigste minuut. Ricardo Loswijk van de CISM-ploeg en de Guyanees David Sherman kregen na tweemaal geel de rode kaart in de 42ste om 63ste minuut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games