donderdag 9 juni 2011

Guyana eerste test voor Olympische selectie


De U-23 voetbalselectie van Suriname treedt vanavond negen uur in het Franklin Essed stadion aan tegen Guyana. Het nationaal team gebruikt de oefenwedstrijd als voorbereiding op Olympische kwalificatiewedstrijden van augustus. De voorwedstrijd vanavond zeven uur gaat tussen de militaire CISM-selectie van Suriname en Frans-Guyana. De CISM-ploeg bereidt zich voor op het mondiaal toernooi in Rio de Janeiro. De winnaars spelen zaterdag de finale, de verliezers om de derde plaats.

Bondscoach Harold Deyl zegt dat de wedstrijden – ongeacht de uitslag wordt zaterdag ook gespeeld - moeten tonen of de zaken waarop er is getraind de afgelopen maand goed worden uitgevoerd. "We gaan kijken hoe ver ze zijn gevorderd."

Storen van de opbouw van de tegenstander en bij balbezit gedisciplineerd opbouwen, waren zaken waar de technische staf op gehamerd heeft tijdens de trainingen. Het verdedigingsaspect blijft crucial. "Als je verdediging goed werkt dan zit je elftal goed in elkaar. Je kan dan van daaruit gaan voetballen."

De coach kon door de lopende competitie niet altijd over alle spelers beschikken. Pas dinsdag had hij dertig man op de training. Voor vandaag heeft Deyl twintig jongens geselecteerd. "De groep die vandaag op de tribune zit, krijgt zaterdag haar kans."

Deyl wil alle jongens aan het werk zien, maar wijst erop dat dat het niet zeker is als alle reserves vandaag speelminuten krijgen. "Het resultaat mag niet uit het oog verloren worden. We gaan natuurlijk ook daarvoor. Je wisselt omdat je ervan uitgaat dat het een verrijking kan zijn."

Ongeacht de opstelling, die hij het veld op stuurt, is voor de bondscoach erg belangrijk dat de organisatie blijft functioneren, hoe de jongens met elkaar omgaan, hoe ze de dingen vertalen waarop er is getraind en de oplossingen waarmee ze komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games