dinsdag 10 mei 2011

Geen contract voor international Stefano Rijssel


Stefano Rijssel (foto: in het midden, wordt omsingeld door drie spelers van Sporting Charleroi), de spits van Leo Victor en het nationale voetbalelftal, heeft geen profcontract in de wacht kunnen slepen tijdens zijn trainingsstage bij de Belgische profclub Germinal Beerschot Antwerpen (GBA). Rijssels zaakwaarnemer Rob Groener wist dit te melden.

Volgens Groener, oud-bondscoach van Suriname, heeft Rijssel een goede indruk achtergelaten bij Beerschot maar kon hij zich onvoldoende onderscheiden van de andere aanvallers in de selectie. Daar komt bij dat de Belgische profclub er financieel op dit moment niet al te gunstig voor staat.

Vorig jaar maakte Rijssel tijdens wedstrijden voor het Surinaams elftal de nodige indruk op Groener. Hoewel hij wist dat het voor een Surinaamse voetballer lastig is om in Europa aan de slag te komen, verkende hij de mogelijkheden voor het voetbaltalent. Groener kwam uit bij GBA dat met de voetbalopleiding samenwerkt met het Nederlandse Ajax.

Groener vertelt dat Rijssel in eerste instantie vooral moest wennen aan het profniveau en de manier van spelen in België: "Dat is toch een groot verschil met de speelwijze in Suriname. Toch heeft hij zich in de loop van die twee weken aardig aangepast."

Rijssel speelde twee wedstrijden voor de beloften van GBA tegen respectievelijk FC Eupen en Sporting Charleroi. Volgens de website van GBA kon de Surinaamse speler niet echt overtuigen maar dat heeft volgens Groener vooral met de overgang van Suriname naar België te maken: "In beide wedstrijden deed hij het redelijk, maar zoals gezegd, de manier van spelen in Suriname en in België verschilt nogal. Stefano heeft tijd nodig om daar aan te wennen. In de tweede wedstrijd ging het al een stuk beter. De technische staf van GBA is tevreden over de kwaliteiten en de inzet van Stefano. Tegelijkertijd vinden ze dat hij niet beter is dan de voetballers die nu op zijn positie spelen. Vandaar dat ze besloten hebben hem geen contract aan te bieden, mede omdat GBA er financieel niet zo sterk voor staat."

Nu de beslissing is gevallen vertrekt Rijssel de komende dagen uit Antwerpen en verblijft hij nog een paar dagen bij zijn oom in Rotterdam. Volgende week maandag vliegt hij terug naar Paramaribo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games