woensdag 13 april 2011

Suriprofs met uitgedunde delegatie naar Suriname


Hoewel het toernooi om de PARBO Bier Cup 2011 niet doorgaat nu de hoofdsponsor zich heeft teruggetrokken, komt een delegatie van de Suriprofs volgende maand wel naar Suriname. Ze komen niet op het voetbalveld in actie, maar gaan de projecten bezoeken die ze steunen met de opbrengsten van hun jaarlijkse benefietwedstrijd in Nederland.

Ray Wimpel, voorzitter van de Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS) die het toernooi zou organiseren en de laatste tijd veelvuldig in contact stond met de Suriprofs, kan niet aangeven welke spelers van de Suriprofs meegaan met de trip: "Nog niet bekend is welke spelers meekomen met de delegatie. Dat hangt af van de wedstrijdkalender, familieverplichtingen en de vakantieplanning van de jongens. Ik kan ook niet zeggen of voorzitter Stanley Menzo erbij is. Als het even kan, vliegt hij over maar het kan zijn dat hij met zijn club Vitesse nog wedstrijden moet spelen tot half mei."

Wimpel vertelt verder dat het in de bedoeling lag om ook dit jaar weer met een mixed team in actie te komen tijdens de wedstrijden om de PARBO Bier Cup: "Ze zouden weer gaan spelen met een combinatie van Suriprofs en Surinaamse internationals, net als twee jaar geleden. Maar zulk soort dingen moet je allemaal ruim van tevoren vastleggen. En ook dan is het nog lastig gezien de verplichtingen van spelers bij hun clubs. We zijn de afgelopen tijd ook met Heracles bezig geweest. Maar die doen het nu zo goed in de competitie dat ze misschien nog moeten voetballen om zich te kwalificeren voor Europees voetbal. Terwijl je ruim van tevoren de reis naar Suriname en het verblijf moet boeken."

Tijdens hun bezoek aan Suriname gaan de Suriprofs langs bij projecten die ze al gesteund hebben terwijl ze ook bekijken voor welke doelen de benefietwedstrijd van 7 mei in Rotterdam tegen Heracles is bestemd. In het verleden hebben de Surinaamse profvoetballers ruim veertig projecten in Suriname mede mogelijk gemaakt. Daaronder de renovatie van de kinderafdeling van het Diakonessenziekenhuis en de aanleg van het kunstgrasveld van voetbalclub Leo Victor. Ook de stichting Young in Prison en de stichting Betheljada voor gehandicapte kinderen ontvingen een financiële bijdrage.

3 opmerkingen:

 1. Raj,

  Je moet dit even goed lezen......
  Blijkt hieruit dat het TO toch mogelijkheden moet bieden voor suriporfs spelers

  Suriname paradijs voor criminelen

  http://www.dewest-online.com/?p=7984

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het geval. Ik publiceer deze week nog een bericht over de kwestie aangaande de Toescheidingsovereenkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Raj-G,
  Wat is zijn uw contact gegevens?
  Ik kan het nergens op deze blogsite vinden.

  Ik zou graag contact met Uw willen maken.
  Mijn e-mail adress is gordonmj_tnt@hotmail.com

  Met vriendelijke sport groet,
  Gordon Touw Ngie Tjouw

  BeantwoordenVerwijderen

Games