dinsdag 26 april 2011

Suriname U-23 ondergaat ontwikkelingsproces


De technische staf van de huidige U-23 jongensvoetbalselectie, die zich met spoed moet voorbereiden op de Olympische kwalificatiewedstrijden, is druk doende uit een arsenaal aan spelers een eindselectie te formeren. Vorige week donderdag was de grote dag toen ruim 62 spelers zich moesten aanmelden in het Franklin Essed stadion (foto) ter observatie. In totaal kwamen 35 spelers opdagen.

Volgens hoofdtrainer Harold Deyl zijn heel wat jongens niet geweest vanwege uiteenlopende redenen. Deze jongens zullen naar zeggen van Deyl alsnog de gelegenheid krijgen hun waarde te bewijzen. Intussen zal er gewerkt worden met de jongens die er reeds op de eerste speeldag waren.

Van de 35 spelers is de selectie teruggebracht tot 24 man met daarbij enkele aanvullingen. Komende donderdag wordt er wederom getraind om dan vandaar uit de trainingsintensiteit geleidelijk aan te verhogen. Momenteel moet de technische staf het doen met de ruwe diamanten. Gaandeweg zal het eindproduct er staan. De selectie heeft slechts twee maanden de tijd om zich degelijk goed voor te bereiden.

Suriname is gastheer van poule A en heeft als tegenstanders Jamaica, Cayman Islands en St. Vincent en de Grenadines. Falen voor eigen volk zal de jongens geen goed doen. Daarom zal in juli de beste selectie er moeten staan. De technische staf zal er alles aan doen de jongens op scherp te hebben tegen de tijd wanneer zij moeten aantreden tegen de tegenstanders met het publiek als twaalfde man.

2 opmerkingen:

  1. Waarom is het zo moeilijk om alvast enkele jonge spelers uit p'tata erbij te halen? De SVB spelers zijn niet gemotiveeerd en zijn technisch en tactisch vrij zwak. Ruwe diamanten zijn nog steeds veel goedkoper!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Suriname kan mogelijk wel winnen van Bermuda en St vincent,maar is zoals gebruikelijk altijd te zwak tegen landen zoals Jamaica.

    En dan krijg je straks weer commentaren zoals "te statisch spelen" en weinig bal controle,zwakke verdediging,afijn...altijd dezelfde kermerken die Suriname eigen zijn.

    En nu al verschijnen vele spelers niet,daar begint dat gedonder weer.

    BeantwoordenVerwijderen

Games