woensdag 27 april 2011

Stefano Rijssel voor stage naar België


Stefano Rijssel (foto) vertrekt morgen voor een stage naar België. De negentienjarige topscorer van hoofdklasser Leo Victor zal twee weken trainen bij Germinal Beerschot uit Antwerpen. Leo Victor-secretaris Aniel Ghisaidoobe zegt dat de club in samenwerking met Rob Groener de stage mogelijk heeft gemaakt.

Groener heeft een goede relatie met Suriname, omdat hij in het verleden immers bondscoach was van het Surinaams nationale elftal. "Hij is een grote vriend van Leo Victor en heeft Rijssel meerdere malen in de lokale competitie en de nationale selectie zien spelen. Hij had het aangeboden en wij hebben alle ondersteuning gegeven", aldus Ghisaidoobe.

Groener, die ook zaakwaarnemer is, heeft de spits via filmmateriaal gepresenteerd aan enkele clubs. Hij koos voor een Belgische ploeg, omdat de drempelvoorwaarden van Nederland te hoog zijn. Zo moet een speler minimaal 450.000 euro op jaarbasis verdienen. Volgens de Leo Victor-secretaris geldt die regel niet in België.

Ghisaidoobe hoopt dat de Surinaams international zal genieten van de stage. "Wij hebben absoluut geen verwachtingen. Wij willen slechts dat die jongen ervaringen opdoet en die goed zal gebruiken, al wordt hij niet aangenomen. Het is prettig om eens mee te maken hoe het er bij een profclub aan toegaat."

Hij zegt dat binnen de jeugdopleiding van Leo Victor voetballers een proces doorlopen, waarbij aan hun vaardigheden wordt gewerkt. "Onze grootste hoop is dat zij op een redelijk toernooi kunnen voetballen. De profcompetitie is toch heel anders. Natuurlijk zal het je als club een goed gevoel geven als een speler die door jou is opgeleid, goed bevonden wordt."

Leo Victor zal Rijssel, die tot nu toe negen keer het net vond, twee weken missen. "Maar wij hebben genoeg talenten die de taken van Rijssel zullen overnemen. Wij hebben een vrij jong team waarin veel talenten rondlopen", zegt de secretaris zelfverzekerd. "Wij kampen met veel blessures, maar ik denk dat wij in staat zijn dit goed op te vangen." Rijssel wordt op 16 mei terug verwacht.

Rijssel is niet de eerste Surinamer die bij Germinal Beerschot stage zal gaan lopen. In 2009 gingen Emilio Limon en Giovanni Drenthe ook op avontuur bij de Belgische club, wat uiteindelijk niets opleverde. Momenteel staat wel de Surinaamse Nederlander Sherjill MacDonald onder contract bij de club die uitkomt in de hoogste klasse van het Belgische betaald voetbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games