donderdag 28 april 2011

Rijssel zinspeelt op profcontract in België


"Ik heb lang op dit moment gewacht", zegt Stefano Rijssel (foto) met overtuiging. "Ik heb ernaar toegewerkt. Alles wat ik in de kast heb, ga ik eruit halen om mijn stage waar te maken in België." Zijn koffer was gisteren vroeg al ingepakt en vandaag vertrekt hij om zijn geluk te beproeven bij Germinal Beerschot in Antwerpen.

Als hij de test doorstaat, zit het erin dat hij een contract krijgt. "Ik wil geschiedenis schrijven, nadat spelers die voor mij de kans hebben gehad geen vaste voet aan de grond hebben gekregen. Ik wil een blijvend succes neerzetten, wat voor mezelf goed is en ook voor het land."

Eerst was een team van Oostenrijk in beeld, maar omdat België en Nederland dichterbij zijn voor de familie, is voor België gekozen. Rijssel krijgt alle ondersteuning. "Mijn moeder is wild enthousiast over mijn vertrek en heeft alles voor me geregeld. Mijn vriendin zei me 'doe je best om het te maken'. Ik heb haar gezegd dat zij later ook de vruchten zal plukken als het lukt."

Rijssel kent het niveau van het Belgische team niet, maar één ding gaat door zijn hoofd: "Ik moet het maken." Zijn wens is om bij het proefdraaien achter de diepe spits te spelen, omdat hij vanuit die positie zijn medespelers met passes kan bedienen en beter aansluiting vindt in de diepte om zichzelf dienstbaar te maken. "Dan kan ik pas goed spelen. Dat is precies de kracht van mij bij Leo Victor en vanuit die positie kom ik eerder en makkelijker tot scoren."

De Surinaams international zegt dat teamgenoten precies weten dat ze op hem moeten wachten bij balbezit. "Omdat ik door veel draai- en kapbewegingen de verdedigers naar mij toetrek, waardoor de openingen ontstaan. Ik ben een type speler als Iniesta van Barcelona, die bij elke aanval nadrukkelijk aanwezig is en het spel maakt. In die vrije rol voel ik me heel gelukkig en comfortabel."

Rijssel vindt dat Surinaamse voetballers te weinig kansen krijgen om ervaring op te doen. "Er moeten meer van dit soort momenten komen voor meer spelers, waardoor wij iets opsteken van de ontwikkeling die zich bij profclubs voltrekt."

De aanvaller is blij dat hij dit punt heeft bereikt dankzij de ondersteuning van Leo Victor en zijn fans. "Jonge spelers moeten de droom hebben eens beroepsvoetballer te worden. Om dit te bereiken is een grote inzet nodig. Ik droom over een carrière in Engeland."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games