dinsdag 12 april 2011

PARBO Bier Cup 2011 gaat niet meer door


Het tweejaarlijkse voetbaltoernooi om de PARBO Bier Cup dat in mei zou worden gehouden gaat niet door. Hoofdsponsor PARBO Bier en ook andere partners hebben te weinig ruimte voor exposure in het André Kamperveen stadion, zo geeft de organisatie vanochtend te kennen.

In het stadion zijn op dit moment de vaste sponsors van de Surinaamse Voetbalbond prominent aanwezig. De merkuitingen van PARBO Bier zouden daardoor tijdens het toernooi te weinig tot hun recht komen. De Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS) die het toernooi organiseert, heeft begrip voor de beslissing van de bierbrouwer. "Het grote financiële offer tegenover de minimale mogelijkheid om het merk PARBO zichtbaar te plaatsen vinden begrip bij het bestuur van de stichting."

SIVS-voorzitter Ray Wimpel zegt dat in het stadion de laatste tijd nieuwe reclameborden zijn geplaatst waardoor er nog maar weinig ruimte overblijft voor PARBO Bier: "Op zichzelf is dat een goede ontwikkeling voor het voetbal. Wel is het heel jammer dat het nu zo moet lopen met dit toernooi." Hij vraagt het voetbalminnend publiek om begrip voor het schrappen van het evenement en kijkt alweer vooruit: "Wij blijven ons als stichting inzetten en zoeken naar mogelijkheden om dit toernooi vanaf 2012 normaal te doen plaatsvinden", zo stelt Wimpel.

Vorige maand toonde Wimpel zich nog optimistisch over het toernooi. Zijn stichting was toen nog volop in gesprek met de Suriprofs die dit jaar weer naar Suriname zouden komen, zoals ze dat elk jaar doen na hun benefietwedstrijd begin mei tegen het eind van de Nederlandse profcompetitie. De Suriprofs zouden tijdens het toernooi samen met spelers van het Surinaams elftal in één team spelen.

Ook de namen van Heracles (op 7 mei tegenstander van de Suriprofs in Rotterdam) en zelfs Feyenoord circuleerden als deelnemers aan het toernooi om de PARBO Bier Cup 2011.

De beelden van het nieuwsbericht, zijn in de onderstaande video te bekijken.2 opmerkingen:

 1. ik vind t...tja....jammer. maar daar is altijd een oplossing. maar toch willen die mannen (organisaties) niet mee werken aan een comprimise.

  denk ook dat er wat geld ontbreekt, en toch is t weer een tegenslag voor onze voetbal.

  realistisch gezien, moeten wij (SURINAMERS) realistisch blijven. onze voetbal wordt nooit dezelfde als jaren 70 en 80. ik heb verhalen over hoe iedereen in caribbean was bang voor SU en suri-ploegen. nu zijn we niet serious genomen. zelfs zijn die west buren verder dan ons. en wij hebben wat moeilijke wedstrijden tegen amateurs van curacao. als wij tegen de profs van curacao zullen spelen....dan wordt het erger.

  ik blijf hopen op een wonder, en wij kunnen spelen met onze profs uit europa. maar realistisch, op dit moment moeten wij gebruik maken van wat we hebben. verwachtingen zijn te hoog. als wij uit de eerste ronde komen, dan is t een goede prestatie. kan niet verwachte dat wij naar een eind ronde of toernooi kan komen op dit moment. 1) technik en tactik ontbreekt bij onze voetballers. 2) geen geld. 3) mentaliteit is niet best. 4) geen geld. 5) niet genoeg geld.

  i am just keeping it real

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer

  Ik was al een beetje de mogelijkheden aan het bekijken om hierbij aanwezig te zijn. Misschien volgend jaar.

  Feyenoordsupporter uit Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen

Games