donderdag 7 april 2011

Kenneth Jaliens slaagt voor KNVB opleiding

Kenneth Jaliens (foto) is afgestudeerd aan de voetbalacademie van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De Surinaamse voetbaldeskundige behaalde gisteren het Trainer/Coach I-diploma, het op één na hoogste. De hoogste opleiding is 'Coach Betaald Voetbal'.

Jaliens is al in het bezit van de diploma's Trainer/Coach III en Trainer/Coach II. Door te slagen voor de TC I-opleiding zou de Surinamer in Europa kunnen fungeren als assistent-coach Betaald Voetbal. Hij heeft tijdens de cursus, die negen maanden heeft geduurd, stage gelopen bij de A 1 van de Nederlandse eredivisieclub Feyenoord. Jaliens vertrok in de eerste week van juli 2010.

Voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is enthousiast over het resultaat van Jaliens. "Wij zijn blij dat wij in onze gelederen een hoog opgeleide kracht mogen verwelkomen", reageert hij. "Wij zullen flink gebruik maken van zijn opgedane kennis."

Vóór vertrek was Jaliens belast met de technische leiding van de nationale senioren selectie van Suriname. Giskus zegt dat het streven van de SVB erop gericht is nog meer personen de kennis te laten opdoen. "Daarmee werken wij aan het opheffen van het tekort aan hoog gekwalificeerd kader."

De opleiding van Jaliens is mogelijk gemaakt dankzij de SVB, het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en de KNVB. De SVB en KNVB hebben voor de financiële en organisatorische zaken gezorgd, terwijl het ministerie Jaliens, in het dagelijks leven leraar Lichamelijke Opvoeding, vrijstelling van dienst heeft verleend. In Nederland zorgde de familie van de voetbaltrainer voor de huisvesting.

1 opmerking:

  1. Laat mij van hieruit Jaliens feliciteren. Goed gedaa Jaliens.

    Trainer.

    BeantwoordenVerwijderen

Games