donderdag 14 april 2011

Kenneth Jaliens coördinator U-23 voetbalselectie


Hij is pas geslaagd voor de opleiding Trainer/Coach I in Nederland, maar Kenneth Jaliens heeft zijn eerste job op zak. Hij is door het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond aangesteld als coördinator van de nationale U-23 selectie (foto: in 2007, na de winst van de PARBO Bier Cup). In die functie zal Jaliens de bondscoaches Harold Deyl en Roberto Gödeken technische adviezen geven en een coördinerende rol vervullen.

De U-23 selectie speelt in juli de eerste reeks kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Suriname treedt als gastheer op van Groep A, waarin Cayman Islands, Jamaica en St. Vincent en de Grenadines de tegenstanders zijn.

Voor het Olympische kwalificatietoernooi hadden 16 landen zich ingeschreven om deel te nemen. Deze zijn verdeeld over vier groepen met elk vier landen. Suriname is ingedeeld in Groep A. De 4 groepswinnaars plaatsen zich voor de tweede ronde. De tweede ronde bestaat uit één poule, waarvan de nummers 1 en 2 zich plaatsen voor het CONCACAF Kwalificatietoernooi.

Een overzicht van de eerste ronde is als volgt:
Groep AGroep BGroep CGroep D
JamaicaTrinidad & TobagoGuyanaHaïti
Cayman IslandsGrenadaDom. RepubliekAntigua & Barbuda
St. Vincent en de GrenadinesCuracaoArubaSt. Lucia
SurinameDominicaCubaSt. Kitts & Nevis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games