donderdag 10 maart 2011

SVB volop in voorbereiding op U-20 toernooi


Minister Paul Abena (foto: 2e van rechts naast Louis Giskus) van Sport- en Jeugdzaken heeft op de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers onthuld dat zijn ministerie een fiks bedrag aan de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft geschonken voor de afvaardiging van de nationale U-20 selectie naar Guatemala. In reactie daarop zegt SVB-voorzitter Louis Giskus echter dat het geld nog niet binnen is.

Giskus: "Het gaat om een telefonische toezegging. Ik hoop dat het spoedig wordt geconcretiseerd, omdat het toernooi over twee weken aanvangt." De SVB-voorman zegt dat het ministerie 35.000 Surinaamse dollars heeft beloofd. "Wij zijn blij met de tegemoetkoming, maar het is een druppel op een hete plaat."

De SVB heeft de kosten voor de afvaardiging begroot op 100.750 US dollar. Vanuit het bedrijfsleven verloopt de hulp moeizaam, maar volgens Giskus voert de bond geduldig overleg met zakenrelaties om een bijdrage binnen te krijgen, zodat de kosten wat draaglijker worden.

Giskus zegt dat geprobeerd wordt om de selectie hooguit een week zoniet vier dagen vóór aanvang weg te krijgen. Guatemala neemt echter de kosten voor 25 man op zich vanaf één dag vóór tot en met één dag na het CONCACAF U-20 Kampioenschap. Ook wil de SVB met een extra speler en fysiotherapeut afreizen. "Als wij eerder daar willen zijn, dan moeten wij voor die extra kosten opdraaien. Ook voor de twee extra mensen moeten wij de kosten zelf dekken."

Naast de financiële tekorten, baren ook de schoolverplichtingen van een aantal jongens de SVB zorgen. "Het is een probleem om vrijaf te krijgen van school, omdat de meeste jongens in hun repetitie- of SO-periode zitten. Onze schoolvakanties vallen niet samen met die van de regio en Midden-Amerika."

Eind deze week verwacht de moederorganisatie alles rond te hebben. De SVB is momenteel bezig met de visumaanvragen, die wat stroef liepen. Intussen zijn de alternatieve outfits van kledingsponsor KELME binnen. Ze worden van borst- en rugnummer voorzien. Speciaal voor de kou in Guatemala heeft de SVB ook shirts met lange mouwen laten leveren.

Tijdens een oefeninterland van zaterdagavond tegen Guyana zal de U-20 ploeg met het nieuwe tenue spelen. Over twee en een halve week zal het team aantreden in Guatemala tegen de Verenigde Staten (29 maart) en Panama (31 maart). In een poule van drie teams zullen de beste twee landen doorgaan naar de kwartfinales.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games