dinsdag 1 maart 2011

Natio in 'nieuw' tenue tijdens CONCACAF toernooi


De nationale U-20 selectie van Suriname speelt in de CONCACAF U-20 Championship 2011 met een alternatief shirt. Volgens voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is dit noodzakelijk, omdat het bedrijf KELME de streefdatum om de nieuwe shirts te leveren niet heeft gehaald door stagnaties in het productieproces.

KELME had vanaf 1 januari 2011 de nationale selecties van de SVB moeten kleden. Toen de nieuwe kledingssponsor werd gepresenteerd, werd wel gezegd dat het nieuwe tenue eind februari er zou zijn. Pas daarna zouden de vertegenwoordigende teams met KELME spelen. Volgens Giskus is het ontwerp al af. Hij heeft het echter nog niet onder ogen gezien.

"Ik heb de tekening al gezien, maar de sample nog niet", geeft hij toe. De SVB moet uiterlijk half maart alle gegevens over het U-20 team en zijn kleding doorgeven aan de CONCACAF. Om die reden had Giskus gisteren een gesprek met het bedrijf en is daarbij besloten om voor het alternatieve shirt te kiezen. De SVB wil namelijk niet met een tenue van de vorige sponsor COPA, in het toernooi spelen. "Het belangrijkste is dat de selectie volledig gekleed is in Guatemala", aldus de preses. Als het goed is, moet de SVB volgende week over het alternatieve shirt beschikken.

De CONCACAF U-20 Championship vindt van 28 maart tot en met 10 april plaats. Suriname is in groep B ingedeeld met de Verenigde Staten en Panama tegen wie op 29 maart en 31 maart gespeeld wordt. De groepswedstrijden vinden plaats in Estadio Nacional Mateo Flores met een capaciteit van 30.000 zitplaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games