donderdag 17 maart 2011

Deyl presenteert dit weekend definitieve selectie


Bondscoach Harold Deyl maakt dit weekend de eindselectie van het nationaal U-20 voetbalteam bekend. Suriname speelt op 29 maart in het CONCACAF U-20 Kampioenschap tegen de Verenigde Staten en twee dagen later is Panama de tegenstander.

De bondscoach wil in het weekend een oefenpartij afwerken om een paar jongens nogmaals in actie te zien. "Wij zijn nog bezig een paar jongens te observeren. Wij willen ze aan het werk zien om te kijken of het nodig is dat zij meegaan. Het gaat niet alleen om hun voetbalkwaliteiten, maar ze moeten het tactisch en technisch ook begrijpen."

Deyl had graag oefenwedstrijden willen spelen tegen landskampioen Inter Moengotapoe en hoofdklassekoploper Walking Boyz Company, maar die spelen dit weekend de return van het CFU-clubkampioenschap. "Ik wil spelen tegen ploegen waarbij je er baat aan hebt", legt hij uit. "Je doet dingen met een bepaald doel. We willen daadwerkelijk een goede krachtmeting hebben." Nu zal geprobeerd worden Leo Victor of Transvaal te strikken voor een oefenwedstrijd.

Deyl zegt dat zijn ploeg op schema is met de voorbereidingen. Het is alleen nog niet gelukt om aan beeldmateriaal te komen over de tegenstanders, maar de coach gaat van de eigen kracht uit.

Tegen Panama is nooit in U-20 verband gespeeld. Op 24 augustus 1986 won Suriname de enige U-20 wedstrijd ooit tegen de Verenigde Staten met 1-0, maar de trainer wil zich niet daarop blindstaren. "Toen was de VS nog niet voetbalminded. En laat ons eerlijk zijn. Tegenwoordig hebben ze daar een profcompetitie."

Toch zegt hij dat Suriname geen rekening zal houden met deze feiten. "Ik ga niet zeggen dat de kansen fifty-fifty zijn. Je moet je plaats kennen, maar je moet niet te veel respect hebben."

Op het veld staan volgens Deyl twee ploegen tegenover elkaar die over een bepaalde kwaliteit beschikken. "Als wij niet over een bepaald niveau en kwaliteit beschikten, zouden wij niet daar op het podium zijn. Wij gaan net als de andere landen er naar toe om te voetballen."

1 opmerking:

  1. Bondscoach Harold Deyl is tenminste een realistische man.Ondanks de weinige middelen die hij tot z'n beschikking heeft,probeerd hij er toch wat van te maken.Hij ziet en onderkend de problemen.

    Heel veel succes en als het niet lukt,dan heeft hij het tenminste geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen

Games