zondag 6 februari 2011

SVB maakt plannen voor U-20 en U-23 selectie


Algemeen directeur van de Surinaams Voetbalbond (SVB), Gordon Van Sichem, meldt dat dat de nationale U-20 selectie komende week weer in training gaat om zich voor te bereiden op het eindtoernooi om het CONCACAF U-20 Championship 2011.

Op dit toernooi, dat in april in Guatemala wordt gehouden, kan de ploeg zich kwalificeren voor het WK voor spelers onder de 20 jaar. Dit eindtoernooi staat deze zomer op het programma in Colombia. De SVB is nog op zoek naar sponsors om deelname aan het toernooi in Guatemala te ondersteunen.

De U-23 selectie moet zich gaan voorbereiden op de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Van Sichem geeft aan dat de bond bezig is een programma op te stellen voor deze selectie. Bij de SVB is nog niet bekend wanneer de Caribische kwalificatiereeks van start gaat.

Het pre-Olympisch toernooi waar de landen uit de CONCACAF-zone zich kunnen kwalificeren, staat gepland voor maart 2012 in de Verenigde Staten. Aan dit kwalificatietoernooi doen in elk geval al mee Canada, Mexico en de VS. Daarnaast zijn er twee Caribische landen die deelnemen en drie Midden-Amerikaanse landen. Het Surinaamse U-23 team moet eerst door de voorrondes voor de Caribische landen zien te komen.

Voor de nationale seniorenselectie heeft de bond voorlopig nog geen concrete plannen, stelt Van Sichem. Over ongeveer een jaar begint de kwalificatie voor het WK-eindtoernooi in 2014 in Brazilië.

Net als de andere leden van de FIFA heeft de SVB 300.000 US dollar gekregen van de Wereldvoetbalbond. Vorige week vrijdag is tijdens de algemene ledenvergadering bekend gemaakt dat dit bedrag onder meer wordt aangewend om de arbitragekosten in de topsectie te dekken. Daarnaast wordt "behoorlijk wat" van dit bedrag besteed aan de U-20 en U-23 selecties, aldus de bondsdirecteur.

2 opmerkingen:

  1. Michael Reiziger staat open voor het bondscoachschap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geloof niet dat het door officiële bronnen is bevestigd dat Reiziger kandidaat is. Ik denk ook niet of hij de juiste man is voor Suriname. Hij heeft zich nog niet bewezen als trainer volgensmij.

    Ik heb een journalist gevraagd of hij bij de SVB wil navragen wat er waar is van de geruchten dat Johan Neeskens doelwit was voor de functie van bondscoach.

    BeantwoordenVerwijderen

Games