maandag 21 februari 2011

Suriname U-20 oefent tegen Remo en Paysandu


De nationale U-20 selectie van Suriname zal in verband met het komende CONCACAF U-20 Kampioenschap 2011 in Guatemala een tweetal oefenwedstrijden spelen in Brazilië. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft in de stad Belem krachtmetingen kunnen regelen tegen de U-20 selecties van Clube do Remo en Paysandu Sport Club. Er is een samenwerking aangegaan met de voetbalbond van Belem dat die al de kosten van daar op zich nemen. Het enige dat de SVB moet betalen zijn de ticketkosten.

De eerste wedstrijd wordt vrijdag gespeeld tegen Remo en zondag tegen Paysandu. De selectie keert maandag terug naar Suriname.

Deze oefenwedstrijden zijn in het programma van de U-20 selectie opgenomen, om een goede beurt te maken tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden van de CONCACAF-zone. Op 29 maart moet Suriname in poule B in actie komen tegen de Verenigde Staten van Amerika, waarna op 31 maart Panama volgt. De nummers 1 en 2 van deze poule plaatsen zich voor de volgende ronde.

Een van de smaakmakers van de U-20 selectie is de Leo Victor-vedette Stefano Rijssel De 18-jarige is iedere dag aan het trainen. Hij wordt op 26 maart 19 jaar. Op de maandag, woensdag en vrijdag voor zijn club en op dinsdag en donderdag met de selectie. Voor Rijssel wordt de trip naar Belem de tiende keer dat hij in verband met voetbal naar het buitenland gaat. Eerder bezocht hij Frans-Guyana (IGS), Trinidad (U-17 selectie), met Leo Victor in CONCACAF-verband naar St. Vincent, St. Lucia en Cuba, met de U-20 selectie naar Aruba en met de nationale seniorenselectie naar Curaçao en Antigua.

1 opmerking:

Games