dinsdag 22 februari 2011

Loting kwalificatie Olympische Spelen bekend


De Surinaamse U-23 selectie kan zich op gaan maken voor de wedstrijden met als doel de Olympische Spelen in 2012. Vanaf 19 juli dit jaar tot en met 27 juli zal Suriname moeten aantreden in de eerste ronde van de Caribische kwalificatiereeks. De loting is inmiddels ook bekend. De tegenstanders in juli zijn Jamaica, Bermuda en Saint Vicent en de Grenadines.

Voor het Olympische kwalificatietoernooi hadden 16 landen zich ingeschreven om deel te nemen. Deze zijn inmiddels verdeeld over vier groepen met elk vier landen. Suriname is ingedeeld in Groep A, waarbij Suriname het gastland zal zijn voor alle wedstrijden in de poule. Naast Suriname en Jamaica zitten ook Bermuda en Saint Vincent en de Grenadines in deze groep.

Een overzicht van de eerste ronde is als volgt:
Groep AGroep BGroep CGroep D
JamaicaTrinidad & TobagoGuyanaHaïti
BermudaGrenadaDom. RepubliekAntigua & Barbuda
St. Vincent en de GrenadinesCuracaoArubaSt. Lucia
SurinameDominicaCubaSt. Kitts & Nevis
De 4 poulewinnaars plaatsen zich voor de tweede ronde.

4 opmerkingen:

 1. Moet t u20 selectie opstellen voor deze toernooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Suriprof4,ik ben het roerend met je eens!

  de U-20 doet het volgensmij veel en veel beter dan de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. we moeten de selectie gaan combineren met iets oudere jongens zoals banneti in t centrum 21jaar,waal ook 21,pinas 21,wee wee die jongens mmoeten na 1 januari 1989 geboren zijn dus ik zeg combineren met oudere jongens,,want je hebt heel veel goeie spelers tot 21 en die dit jaar 22 worden..de u 20 alleen gaat t niet kunnen want we moeten tegen jamaica uit komen in de u20 heb j jongens van 16 en 17 en 18..en t is ook vaak zo dat wanneer we spelen tegen een ander land zijn onze jongens heel klein vergeleken met hun tegenstander(fysich)dus er is werk aan de winkel..we kunnen het zeker niet alleen met de 20 selectie,,we gaan hard onderuit gaan er..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @mister p....dat weet ik zeker. maar ik denk dat het core van het ploeg moet bestaan uit spelers van deze u20 ploeg. aanvullen met ouder spelers op juiste posities. als wij een basis kunnen vormen rond deze u20 ploeg, met andere ouder spelers natuurlijk, dan hebben wij een ploeg die kunnen meedoen in toekomst. kijk bijvorbeeld naar spanje. die ek en wk ploeg was ooit u17 en u20 europees kampioen. wij moeten een ploeg bouwen en vasthouden voor toekomst. kan niet alleen wachten op suriprofs.

  BeantwoordenVerwijderen

Games