vrijdag 11 februari 2011

Desi Bouterse laat U-20 selectie in de kou staan


De prestaties van de nationale U-20 voetbalselectie zijn de regering niet ontgaan. Als waardering voor hun prestaties, zijn de spelers woensdagavond getrakteerd op een diner (foto) aangeboden door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De grote afwezige was president Desi Bouterse, die naast SVB-voorzitter Louis Giskus en minister Paul Abena, de selectie zou toespreken.

Het staatshoofd liet het diner echter zonder opgave van reden schieten. Het etentje begon ruim een uur later, omdat er op de president is gewacht. Minister van Defensie, Lamuré Latour en de directeur van Sport- en Jeugdzaken kwamen wel opdagen.

Giskus en Abena maakten de voetballers duidelijk dat zij niet slechts internationals zijn, maar ook sportambassadeurs van Suriname. Volgens Giskus had het bestuur bij aanvang van het traject geen beloftes gedaan. "Wij hebben gesteld dat wij eerst gaan werken en presteren voor de vlag van Suriname en daarna belonen. En de spelers hebben dat begrepen, want ze hebben een prachtig toernooi gespeeld en voetballend de eerste plaats behaald", aldus Giskus. Hij hoopt dat de jeugdinternationals de ervaring die zij nu opdoen zullen meenemen in hun verdere carrière en vooral voor de A-selectie. Giskus twijfelt er niet aan dat de jongens, indien zij hard blijven werken en zich blijven inzetten, Suriname meerdere gloriemomenten zullen schenken.

De eerste gelegenheid daartoe biedt zich vanaf 28 maart aan, wanneer het team speelt in het CONCACAF U-20 Kampioenschap in Guatemala. De SVB-voorzitter benadrukte daarbij wel de ondersteuning van het totale volk nodig is. Hij was Sport en Jeugdzaken daarom zeer dankbaar met het gebaar naar de spelers.

Abena maakte de spelers duidelijk dat, na jarenlang proberen, zij Suriname zo dichtbij een WK hebben gebracht. Hij wees ze erop dat met wat extra inspanning en liefde voor de sport en het land, zij een lang gekoesterde wens kunnen doen uitkomen. "Er zijn tal van hordes te nemen en die zullen wij ook met succes nemen. Er is nog maar één stap te gaan en reken erop dat de regering van Suriname en ook alle Surinamers jullie zullen steunen."

Het toernooi duurt tot en met 10 april. Naast Suriname en het gastland, participeren Canada, Costa Rica, Cuba, Guadeloupe, Honduras, Jamaica, Mexico, Panama, Trinidad en Tobago en de Verenigde Staten van Amerika aan het eindtoernooi. De top vier landen plaatsen zich voor het U-20 WK later dit jaar in Colombia.

2 opmerkingen:

 1. I think we have an OK offense, but we need to work on our defense.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben blij dat het u-20 team het zover heeft weten te schoppen,maar we zijn er bij lange na nog niet!Ik denk niet dat we echt verder zullen komen dan waar we nu zijn.
  Suriname is ingedeeld in de pot met Guadelope,Cuba en Jamaica.Vooral Jamaica en Cuba zijn sterkere opponenten waarvan je eigenlijk al weet dat ze het spel zullen bepalen.

  Ik verwacht het volgende,

  1.Jamaica
  2.Cuba
  3.Guadelope
  4.Suriname

  Suriname verslagen en kan naar huis keren.
  Tja,mooier kan ik het niet maken.We moeten al blij zijn dat we in deze pot zitten,dat is al een wonder op zich,dus laten we nu nog genieten van dit moment dat we nog meetellen.Echter,straks zal het wel snel afgelopen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Games