woensdag 16 februari 2011

Caribbean Cup 2012 wordt gespeeld in juni en juli


De eindronde van de volgende editie van de Caribbean Cup in 2012 wordt in de maanden juni en juli gespeeld. Normaliter werd het toernooi eind herfst en begin winter gespeeld. De Caribbean Football Union heeft dit afgelopen dinsdag besloten op het jaarlijkse congres. Het is nog niet bekend welk land de eindronde mag organiseren.

Het doel van de wijziging is om het kampioenschap voor Caribische landen af te stemmen op de periode dat de Europese competities afgelopen zijn. Op deze manier komen er meer spelers vrij voor de landen die internationals in Europa hebben spelen.

De meest recente editie van de Caribbean Cup werd van 26 november tot en met 5 december gespeeld in Martinique. Daarvoor nog in 2008 betrof de speeldata 3 december tot en met 13 december. In 2007 werd het kampioenschap in de maand januari gespeeld en in 2005 een maand later.

De Caribbean Cup 2012 geldt als kwalificatietoernooi voor de CONCACAF Gold Cup 2013. De beste vier landen in de Caribische regio kwalificeren zich voor de Gold Cup. Dit jaar wordt nog de CONCACAF Gold Cup 2011 in de Verenigde Staten gespeeld. Suriname werd in de voorrondes al uitgeschakeld door Cuba en Antigua & Barbuda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games